Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κόσμος με μεγαλύτερο ταλέντο από μένα μίλησε για όσα διαδραματιστήκαν στην χώρα μου εχτές! Δεν κοκορεύομαι άλλωστε ότι έχω την καλύτερη πένα αλλα πραγματικά θα θέλω να πω και γω ένα πράγμα.


Γιατί θέλετε τόσο πολύ να πείσετε τον κόσμο ότι μισεί την πατρίδα μου; Την χώρα που γέννησε τις καλύτερες αρετές και τις μετέδωσε επί χρόνια σε όλο τον κόσμο;
Ο Τσόρτσιλ είπε ότι αν οι Έλληνες μορφωθούν και ενωθούν θα αποτελέσουν απειλή, θα μου πεις και ποιος δεν είπε για τους Έλληνες και όλοι αναφερθήκαν σε ένα εν μέσος πλην σαφώς.. ο Έλληνας  Βαριέται! Όσο εχει την βολή του τίποτα δεν θα αλλάξει. Εχτές έφτασε στο τελευταίο επίπεδο, που αν δεν ήταν αυτοί οι Ισπανοί ποτέ δεν θα χε φτάσει γιατί είναι (ευτυχώς ακομα) και ψωροπερήφανος και δεν ανέχεται να τον γελοιοποιούν έτσι. Θα μου πεις έχετε ξεφτιλιστεί δημοσιά από όλο το κόσμο αυτό σε πείραξε;
Όλα με πειράζουν! Με πειράζει που η μανά μου δουλεύει κοντά 30 χρόνια μεγάλωσε 2 παιδιά και ποτέ δεν τους έλλειψε τίποτα και τώρα τα κοιτάζει με μάτια βουρκωμένα όταν θέλει να τους κάνει ένα δώρο και δυσκολεύετε, με πειράζει που κάποτε για τα δικαιώματα της έκανε και 31 μέρες απεργία και τώρα κάνει 2 και φοβάται μήπως αυτά τα 150 της στερήσουν τις διακοπές της με πειράζει που ο μπαμπάς μου με χαρτζιλίκωνε με 50 ευρώ οπότε το είχα ανάγκη και τώρα πάει μια στο τόσο για καφέ γιατί δεν ξέρει αν θα του φτάσουν μέχρι το τέλος του μήνα και που μπορεί αυτά τα 4 ευρώ να φανούν χρησιμότερα.
Με πειράζει να στερούμε όνειρα και ελπίδα! Με πειράζει να ακούω παντού πόνο μιζέρια θλίψη και απελπισία. Με πειράζει που η μονή εναλλακτική που έχω σαν διαφημίστρια μεθαύριο είναι να φύγω. Με πειράζει που με κανένα να μισώ την ώρα και την στιγμή που γεννήθηκα εδώ και με πειράζει που θέλω να κάνω τα παιδιά μου μεθαύριο να μην έχουν καμια σχέση με την χώρα που αγαπώ. Με πειράζει που τα διέλυσαν όλα για μένα πριν από μένα! Με πειράζει που ξυπνάω το πρωί και έχω έννοιες και δεν έχω γίνει καν 20 με πειράζει που δεν θα δω για χρόνια όσους αγαπώ ήρεμους. Με πειράζει που δεν έκανα κάτι και απαιτούν από μένα!
Θέλω να βγω έξω να βάλω τα κλάματα και να ρωτήσω γιατί ρε Θεέ μου; Γιατί έδωσες τα πάντα σε αυτόν τον τόπο έκτος από αυτοσεβασμό;
Αλλα ξέρεις τι με πειράζει περισσότερο; Με πειράζει που στις επόμενες εκλογές (αν το κράτος δεν εχει ακομα διαλυθεί) θα βγουν πάλι οι ίδιοι άνθρωποι να με κυβερνήσουν! Εσείς εκεί έξω που ήσασταν στο πολυτεχνείο εσείς που ρίξατε την χούντα… αντιλαμβάνεστε εσείς οι ίδιοι ότι την έχετε ξανά ανεβάσει και μάλιστα με εκλογές; Μα ρε μάμα βγάλανε πρωθυπουργό έναν Γιωργάκη που ο ίδιος ο πατέρας του για χρόνια απέρριπτε;;;
Μα σοβαρά τώρα πως μας καταντήσατε έτσι; Με ένα ναι μας διαλύσατε και με ένα όχι μας καταστρέψατε, αυτό είναι το νόημα από τα χτεσσινά.
Και βγαίνουν μερικοί αλήτες και τα διαλύουν όλα με πρόσχημα το μεσοπρόθεσμο. Έτσι για να διαλύσουν μια και καλή τον κόσμο από το Σύνταγμα. Κόσμο που ανέβηκε από χωριά από νησιά από παντού! Για ποιον λογο; Γιατί δεν άρεσε στην Τρόικα το θέμα και είπαν «Γιωργάκη καιρός να τους ξεφορτωθείς» αλήθεια ο Γιωργάκης βγήκε εδώ και ένα μήνα που γίνονται αυτά να πει ένα «Το λάβαμε το μήνυμα»;; Παρατήρησε τον κόσμο απ’ έξω καθόλου; Γιωργάκη αγόρι μου δεν ήρανε για πλακά!
Και γω πήγα εννοείτε. Ίσως όχι όσο θα θελα αλλα αν μεθαυρίο με κρόταγαν τα παιδιά μου «Μάμα εσύ τι έκανες τοτε» τι σκατά θα έλεγα; Όχι δεν έχω κανένα πρόβλημα ουσιαστικό εγώ, εγώ πήγα να ενισχύσω τον αγώνα όσων υποφέρουν να διασφαλίσω κάπως το μέλλον το μαύρο που ανοίγετε μπροστά μου.  Πήγα για να ενόσω την φωνή μου με εκείνον τον κύριο που πηρέ δάνειο για να κάνει ένα σπίτι στα παιδιά του και τώρα του το περνούν, όχι γιατί δεν εχει να πληρώσει αλλα γιατί του κόβουν τον μισθό με τον όποιο είχε επιλέξει να το πληρώνει, με τον παππού που αναγκάζουν να τρέχει κάθε μέρα στο ΙΚΑ να στέκετε στην ούρα και μετά του λένε να πληρώσει και την επίσκεψη και τα φάρμακα και δεν εχει μετά ούτε γάλα να πάρει για εκείνον και την γιαγιά του. Για εκείνο το πιτσιρίκι που θα τελειώσει μια μέρα το λύκειο και θα βάλει τις φωνές στην μανά του και τον πάτερα του που δεν προνόησαν να βάλουν ένα προφυλακτικό εκείνο το βράδυ και τώρα τον υποχρεώνουν να ζήσει σε αυτόν τον τόπο. Γιατί ρε γαμω το;
Ξέρω ότι μια μέρα θα ξυπνήσω και θα δω κόσμο με καραμπίνα να πυροβολεί ασύστολα γιατί θα εχει σαλτάρει. Δεν τον αδικώ, για εκείνον τον Κολοκοτρώνη λυπάμαι και τον άλλο τον Σωκράτη και τον Ευριπίδη και τα αλλα παιδιά που θα λένε ότι είναι πρόγονοι αυτών εδώ των Ελλήνων. Εγώ αυτούς λυπάμαι.
ΥΣ Θέλω μερικές φορές τόσα πολλά να πω έχω τόση στενοχώρια μέσα σου ανησύχησα τόσο για τον κόσμο που ήταν εκεί εχτές που τους ρίχνανε δακρυγόνα. Και μένα ο πάτερα μου εγχειρισμένος ήθελε να πάει και δεν πήγε. Τι θα κάνε; Εγώ αν πάθαινε κάτι σίγουρα θα βγαίνα με καραμπίνα. Μπερδεμένες σκέψεις  οργή καταλαβαίνεις…


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Καλοκαιρινές διακοπές… από σήμερα!

Αγαπητέ μου αναγνώστη θεώρησα υποχρέωση να σε ενημερώσω πως θα με χάσεις! Όχι για πάντα καλέ μου πώς να σε αφήσω;;
Όχι απλά από σήμερα επίσημα αρχίζει το καλοκαίρι για μένα! Θα επιστρέφω σταδιακά αλλα αν με βλέπεις σπάνια μην αγχωθείς!
Αλλα δεν μπήκα μονο για να πω ένα μεγάλο αντίο ένα καλές διακοπές και ευχές για ένα όμορφο καλοκαιράκι αλλα και για να σας δείξω μια όμορφη φωτογραφία!
Όχι δεν είναι από τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Είναι από τους φίλους Καναδούς αυτή η Φώτο. Μετά από αγώνα οι οπαδοί εξεγέρθηκαν (κάποτε θα σχολιασω και τα δικά μας που σκάσανε μύτη σήμερα) και ένα ζευγάρι ήθελε να περάσει το μήνυμα του με αυτόν τον τρόπο! Να πω ότι δεν ήταν ωραίο;; ποπό μ’αρεσε πολύ να ανοίξω το καλοκαίρι με αυτήν την Φώτο!
Ελπίζω να σας αρέσει και να σας πω ότι θα ενημερώνεστε όσο πιο τακτικά μπορω για το καλοκαίρι στην χώρα των θαυμάτων!

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Παρεακι των θαυμάτων vol#2


Λοιπόν σήμερα θα μιλήσω για μια πολύ διαφορετική ιστορία που πρόεκυψε πρόσφατα μέσα σε ένα κομμάτι από το παρεακι, που τόση τροφή μου προσφέρει.
Είμαι σινεφίλ (ναι οποίος χαμπάρι δεν εχει πάρει ντροπή του δεν με διαβάζει συχνά) και αυτή μου η μανία είναι γνώστη στους κόλπους της παρέας, έτσι μια μέρα η όμορφη κολλητή και φίλη (γνώστης του κολλήματος παιδιόθεν) μου πε να πάμε σε έναν κινηματογραφο στην Αθηνά που έπαιζε 3 ταινίες όμορφες με ένα εισιτήριο. Η όμορφη κολλητή εχει και ένα αγόρι όμως.
Όχι καλέ μου ποτέ δεν θα χα τέτοιο θέμα το αγόρι ψαγμένο και από τους ανθρώπους που άμα γνωρίσεις θες άνετα να τον κανείς παρέα ήταν φυσικά ευπρόσδεκτος, το κακό ήταν ότι έφερε και κόσμο μαζί του. Κόσμο εννοώ έναν φίλο του.
Εκεί είναι το κακό.
Λοιπόν αυτά που θα σου διηγηθώ και αυτά που θα αναπτύξω δεν θα έχουν ειρμό. Είναι πολλά μπερδεμένα και εγώ θέλω να τα μοιραστώ, αυτό σημαίνει αν βγάλεις συμπέρασμα καλώς!!!
Αυτός ο φίλος ήδη από την αρχή αποδεικνύετε σινεφίλ με μια αδυναμία στον Σκοτσέζε. Όχι ότι έχω κάτι προσωπικό με τον Μάρτιν αλλα… ρε αδελφέ θεωρώ ότι ο τύπος είναι «πολύ κακό για το τίποτα» δεν με τρελαίνει και εγώ σαν αθώο παιδί  απλά είπα πως δεν αρέσει, άσε που άλλωστε θεωρώ και κάπως δήθεν αυτούς που τον προασπίζονται τυφλά. Άδικο;; όχι δεν έχω!
Ο τύπος ήταν κλασσικό δείγμα «είμαι ξερόλας, είσαι ένα τίποτα μπροστά μου και δεν θα σου δώσω καμια άξια». Με το που εξέφρασα μια κάποια αμφισβήτηση στο πρόσωπο του «Θεού Σκοτσέζε» έγινα μαύρο πρόβατο.
Από την ώρα που τέλειωσε δε η ταινία η συζήτηση άνοιξε μιλήσαμε για πολλά για τον Θεό τις τέχνες για πολλά που μεταξύ φοιτητών συζητιέστε. Όμως όλοι ήμασταν τόσο λίγοι για εκείνον για το μυαλό του.
Ο κύριος που το μυαλό και η νοημοσύνη του δεν ανεχόταν αμφισβήτηση σε κανένα θέμα, σε περίπτωση αντίθετης άποψης σε ¨ψυχανάγκαζε¨ να παραδεχτείς ότι η άποψη σου ήταν ελλείπεις σε σχέση με την δίκια του και πως μονάχα αν τεκμηριώνεσαι την άποψη σου με απολυτή σιγουριά και με αποδεικτικά στοιχεία ήσουν άξιος να έχεις αντίθετη άποψη.
Εν ολίγης αυτό το υγιές ¨λόγος-αντίλογος¨ που λεμέ δεν είχε ισχύει πάνω στο τραπέζι μας.
Το χείριστο όλων (όχι το υφάκι δεν πιάνει σε μένα) ο mr Ξερόλας πολλές φόρες πάταγο μπηχτές τύπου «Δεν θα συνεχίσω το θέμα..» με ύφος εγώ ξέρω πολύ περισσότερα, ποια είσαι εσύ που θα συζητήσεις μαζί μου αλλα και «Που να ξέρεις» ότι δλδ ο μόνος ¨ψαγμένος¨ στον κόσμο ήταν αυτός.
Φυσικά τσιτώθηκα αλλα είμαι πρόσχαρος άνθρωπος και αφού έληξα κάθε συζήτηση για να μην επιτεθώ, έπαιξα και παιχνίδι και χαλάρωσα φύγαμε. Προφανώς και στο «Καληνύχτα» δεν ακούστηκε ούτε ένα «Χάρηκα» τυπικά ούτε τίποτα. Πρώτη φόρα φέρθηκα ομολογώ με τόση αγένεια αλλα ειλικρινά ήμουν αγενής;;
Στην επιστροφή η κολλητή και φίλη (η όποια είχε κάνει και κάποια προγενέστερη νύξη σε στοιχημα) ομολόγησε ότι είχε βάλει στοιχημα με μια φίλη ότι θα τον αντιπαθήσω σε χρόνο dt. Άδικο; Αυτό είναι ένα άλλο πιο μικρό θεματάκι, όταν ξέρεις κάποιον είναι λογικό να τον ξέρεις, αυτό δίνει δείγματα φιλίας ενδιαφέροντος από την πλευρά του αλλού (και σίγουρα τον συγχωρείς που σου φόρτωσε αυτόν τον… ασχολίαστο).
Ακομα το αγόρι της κολλητής, θέλω τόσο πολύ να μάθω, πως στο καλο τα βρίσκει μαζί του; Πως στο καλο αυτοί οι δυο τόσο διαφορετικοί άνθρωποι (βλέπε φίλος: καλός και πρόσχαρος ενδιαφέρων και ευγενικός με χαβαλέ και ενδιαφέροντα φίλος-αγοριού: ανόητος, υπεροπτικός, με ύφος και τουπέ) κάνουν παρέα και πέρανε και καλά. Σοκαριστηκό. Αλλα άβυσσος η ψύχη του άνθρωπου.
Ο άνθρωπος που τα ξέρει όλα συνήθως είναι συναρπαστικός και ενδιαφέρων, εσύ όμως καλέ μου με το τουπέ το ύφος και δηθενιά είναι αδιάφορος εκνευριστικός και ασυμπάθηστος!
ΥΣ Στην χώρα των θαυμάτων οι άντρες που τα ξέρουν όλα ξέρουν πώς να μην σε εκνευρίζουν αλλα αντιθέτως…
ΥΣ2 Googlαρε τα Ρωμαίος Τάκιτος και Ιωσήφ Φλάβιος. Μια μικρή απαντήσουμε είναι αυτό!
ΥΣ3 Ακομα να πω οι Σκορπιοί δεν ξεχνούν! Αργούν..... αλλα απαντούν!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Το παρεακι των θαυμάτων vol#1

Χαίρετε κόσμε χαίρετε. Μην ρωτάς ποιος οκ;;; Εγώ που θα σας τα πω για να ξελαφρώσω.

Χρόνια τώρα προσπαθώ να ξεδιαλύνω το ζήτημα της φιλίας. Τελικά ανακάλυψα ότι δεν ήταν τόσο δύσκολο. Η φιλιά είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο απλά πρέπει να έχεις τα κατάλληλα άτομα για να τη μοιραστείς. Η ζωή όμως δεν ήταν μαζί μου τόσο καλή πάντα. Όχι ότι έζησα άσχημα, προσθεού αλλα ομολογώ ότι έχω ζήσει και γω  τα περίεργα μου, άσε που μερικές φόρες οι εμπειρίες μας εμπλουτίζονται από τις εμπειρίες των φιλών μας.
Το παρεακι των θαυμάτων, που έτσι πια θα αποκαλώ ένα μικρό παρεακι που αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για μένα, μου έδωσε άλλη μια φόρα την ευκαιρία να καταγράψω κάποια μικρά θεματάκια.

Αφορμή ήταν μια φίλη που «ακύρωσε» μια άλλη φίλη γιατί φοβήθηκε μην της «φάει» διαδικτυακά τον γκόμενο.
Φίλος λοιπόν! Τι λες φίλο τι λες κολλητό και τι λες γνωστό; Σίγουρα την παραπάνω δεν την λες και ότι καλύτερο!
Όταν μοιράζομαι μαζί σου κάποια πράγματα όπως σκέψεις προβληματισμούς εμπειρίες λέγομαι κολλητός σου, όταν μοιράζομαι χαβαλέ ξενύχτια διακοπές αστεία λέγομαι φίλος όταν μοιράζομαι απλά έναν καφέ και μια βόλτα λέγομαι γνωστός. Ορισμος δεν ειναι εγκυκλωπαιδικος ειναι εμπειρικος! 
Δεν θα σου πάρω την περίπτωση του κολλητού άλλωστε αν ο άλλος δεν εχει προσδώσει αυτό το χαρακτηριστικό δεν μπορεις να το κανείς εσύ στο πρόσωπο αυτό. Έτσι απλά ας πούμε αυτά τα κορίτσια που ηταν φιλές (προφανώς καλέ μου αναγνώστη δεν θα μίλαγα για αγόρια, αυτοί δεν μπλέκονται σε τέτοια – τελευταία πολύ σε υπόληψη τους έχω, ομολογώ, τους άντρες). Αυτές που λες ήταν μαζί στο λύκειο πήγαν εκδρομές μαζί διακοπές μαζί μοιραστήκαν πράγματα και ξαφνικά η πρώτη ξεφουρνίζει το άνωθεν στην δεύτερη, η όποια σημειωτέων δείγματα τέτοια συμπεριφοράς ουδέποτε εμφάνισε. Τι την λες την πρώτη; Μμμμμ θα είχα πολλά χαρακτηρίστηκα να της προσδώσω αλλα θα συγκρατηθώ.
Η φιλιά αυτή όπως προφανώς αντιλαμβανόμαστε είναι άκυρη πλέον και όχι άδικα! Η φίλη στην φίλη ποτέ δεν θα το κάνε αυτό. Η εμπιστοσύνη βλέπεις είναι το πρωτο συστατικό χτισίματος μιας φιλίας.
Κάποτε λοιπον, ένας από τους τωρινούς πιο αγαπημένους μου ανθρώπους έκανε κάτι παρόμοιο. Μολις είχαμε αρχίσει να κάνουμε παρέα, όταν έμενα άρχησε να μου αρέσει ένα παιδί, η φίλη αυτή προσφέρθηκε διαδικτυακά να μάθει … «κάτι παραπάνω» ο καιρός πέρναγε με αυτούς που λες να μιλάνε μέχρι που εγώ παρατήρησα στις συνομιλίες τους το φλερτ. Όπως αντιλαμβάνεσαι καλέ μου αναγνώστη της ζήτησα να κόψει αυτήν την «σχέση» μαχαίρι. Η φιλιά μας που τοτε άνθιζε κλονίστηκε βαριά και ο πρώτος μας καβγάς έλαβε αμέσως χώρα μέσω τηλέφωνου αφού εκεινή τόνισε πως έκανα λάθος και πως το απότομο δεν βοηθούσε, αλλωστε γιατί δεν την εμπιστευόμουν;
Φυσικά και ένιωσα άσχημα αλλα δεν το μετανιώνω (άλλωστε αν δεν το κάνα δεν θα είχα τίποτα τώρα να σας διηγηθώ ώστε να καλύψω τα επιχειρήματα μου). Ο καυγάς μας έληξε όμως ευχαρίστα με έμενα να της ζήτάω να κάνει ότι θέλει εκείνη αφού της είχα εμπιστοσύνη. Αν ο «έρωτας» την ήθελε εγώ δεν ήμουν σε θέση να το αλλάξω, ακομα και αν τους ξέκοβα προφανώς θα έβρισκε άλλον τρόπο να την πλησιάσει, αλλα επειδή εκείνη ήξερε πως ένιωθα εγώ δεν θα έκανε τίποτα. Ναι φιλέ μου είμαι σίγουρη ξέρεις γιατί; Γιατί ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους που με περιτριγυρίζουν την διάλεξα προσεκτικά να γίνει φίλη μου ώστε να εχει το δικαίωμα να την εμπιστεύομαι. Αυτό ήταν που με έκανε να την αφήσω να το χειριστεί όπως ήθελε εκείνη γιατί με ξέρει και την ξέρω.
Οι άνωθεν κοπέλες όπως αντιλαμβάνεσαι ήταν θέμα χρόνου να τελειώσουν αφού η εμπιστοσυνη ελλειπε αλλα και επειδη η πρώτη αποτελεί πρότυπο εγωίστριας φίλης. Οποιοσδήποτε τολμήσει να της κλέψει την δόξα την προσοχή και γενικότερα την παράσταση μπαίνει στην μαύρη λίστα (ναι ενιωσε οτι η αλλη διεκδικουσε προσοχη μεσω νετ), ο φίλος όμως καλή μου είναι εκείνος που σε κάνει να νιώθεις άνετα και όχι να φοβάσαι για το τι θα πεις, θα κανείς ή πως θα αποφύγει εκρήξεις θυμού σου. Άλλωστε όταν ξέρεις τον άλλο ακομα και όταν σου φερθεί άδικα ή σε δικάσει  χωρίς λογο ξέρεις να το προσπερνάς για χάρη της φιλίας σας. Έτσι έκανε εκείνη με μένα ήμουν άδικη να νιώσω ασφάλεια για εκείνη και εκείνη το συγχώρεσε χωρίς τα περαιτέρω.
Αυτό είναι για μένα φιλιά. Δυο είναι ομως τα αστεία από όλα αυτά, πρώτον η φίλη μου δεν θυμάται καν την φάση και δεν της εχει μείνει τόσο γιατί… έλα μωρέ παιδιά ήμασταν και αυτό είναι που με κάνει να την μετράω περισσότερο, δεύτερον με τον τύπο εν τέλη δεν έγινε απολύτως τίποτα in fact μετά από λιγο εξαφανίστηκε από μόνος του.

ΥΣ. Στην χώρα των θαυμάτων δεν φοβόμαστε ποτέ να εμπιστευτούμε κόσμο και δεν δικάζουμε με το πρωτο ολίσθημα.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Γράμματα από ένα Αστέρι...

όΑυτό μας το έστειλε μια αγαπημένη θαυμάστρια και θέλησα να σας το παραθέσω. Είναι οι σκέψεις μια ερωτευμένης. Μια μέρα θα χρησιμοποιηθούν για να γίνουν σενάριο για ταινία να ξέρεις… ναι καλά κατάλαβες θα υπάρξουν κι αλλα!
Έχοντας μια κουβέντα μια μέρα με μια φίλη μου και αφήνοντας την άναυδη από την αρχή ως το τέλος της συζήτησης μας, κατάλαβα τελικά πως κάθε μέρα υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα σου και τη ζωή σου αλλά και ανατρέποντας  ταυτόχρονα καταστάσεις και πράγματα που φοβόσουν να παραδεχτείς χρόνια…. ίσως πάλι και πράγματα που σκεφτόσουν έστω και λίγα δεύτερα πριν τα πεις στη συζήτηση που προανέφερα!
Αυτό  μου πρόεκυψε κι έμενα σήμερα…. ενώ έχεις βάλει τη ζωή σου σε μια τάξη έχεις πάρει απόφαση για το τι θα κρατήσεις και τι όχι μέσα σ’ αυτή έρχεται κάποιος και φέρνει τα πάνω κάτω … και εδώ κολλάνε πολλά σωστά ρητά ‘’ωραία η ζωή αλλά τα έχει με άλλον’’ και δε φτάνει αυτό αλλά ‘’όταν κάνεις σχέδια ο θεός γελάει μαζί σου’’!!!!! Πόσο τελικά πολύ  ισχύουν δηλαδή… άπειραααααα!
Έχω ξεχάσει παρελθόν και βάζω πλώρη για το μέλλον και ξαφνικά ο τυπάς που για καιρό εμπόδιζε αυτήν την νέα αρχή και που επιτέλους κατάφερα να τον βγάλω από την μέση –θέλω να πιστεύω- ξαναχτυπάει θα μπορούσαμε να πούμε….. και συ  τι κάνεις…????????
Το γκομενάκι που για αρκετό/Α χρόνο/ έκανε τα χέρια σου να τρέμουν σε ένα κοίταγμα του και τα πόδια σου να παραλύουν –όχι ότι δεν το κάνει ακόμα- έρχεται έξω από το σπίτι σου γιατί σε είδε πιο πάνω και ήθελε να δει τι κάνεις-ξέρεις πέρασα από την γειτονιά  είδα φως και μπήκα-… χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει και κάτι -γιατί εδώ είπαμε θα λέμε αλήθειες…. ήρθε δεν σου κάνε και πρόταση γάμου-.Παράλληλα όμως η λογική σου δεν μπορεί να χωνέψει πως βλέποντας ένα γνωστό πάντα πας να δεις τι κάνει (ρε φιλέ τον είδες 2 στενά πιο πάνω και πας) από το σπίτι του…..!    Το θέμα όμως κρίνεται πιο σοβαρό στο βασικό στοιχείο της δέσμευσης…. yes yes  yes  his girlfriend is real….!!!!!!!
Ένας τέτοιος άνθρωπος λοιπόν δεν μπορεί να ασχολείται επί 2 χρόνια μαζί σου να τα έχει με άλλη και εν τέλη να θέλει όντως εσένα… σωστά????? Κι έστω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο πόσο έμπιστος είναι ο συγκεκριμένος …????ΠΡΟΦΑΝΩΣ….ΚΑΘΟΛΟΥ! το πιστεύω ακράδαντα ….και το θέμα είναι γιατί σε βάζει σε αυτή την διαδικασία κάθε φορά???? ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ….ναι ναι το ξέρω απλά ήθελα μια δεύτερη γνώμη!!!!!! Αυτό που θα συμπληρώσω είναι ότι αυτόν τον συγκεκριμένο μαλάκα εγώ γνώρισα ερωτεύτηκα αγάπησα και ότι άλλο έκανα ή ένιωσα μαζί του …..αυτό όμως δεν ισχύει μόνο εδώ…. όλοι οι άνθρωποι αγαπάνε κάποια άτομα γι αυτό ακριβώς που είναι όπως λέει και ένας φίλος μου λοιπόν, αν αγαπάς κάποιον, τον αγαπάς γι αυτό που είναι είτε έχει ελαττώματα πολλά είτε έχει λίγα αν κάτι σε ενοχλήσει και προσπαθήσεις να τον αλλάξεις τότε μάλλον πρέπει να φύγεις η αγάπη σου γι αυτόν δεν είναι αρκετή για να τα παραβλέψεις.




Δεν θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω εγώ, βλέπεις στην χωρά των θαυμάτων όλα τα συναισθήματα είναι όμορφα και επιτρεπτά (ακομα και τα λανθασμένα) τα σχόλια λοιπόν δικά σας.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πες τα να Ξαλαφρώσεις!!

Καλησπέρα κόσμε και καλο μήνα (ναι εγώ τώρα το λέω τι θες :P). Άργησα λιγο αλλα επέστρεψα κοκκινισμένη απο τον καλοκαιρινό ήλιο!
Mε αφορμή, λοιπόν, ένα πολυ ωραίο τοπικ στο greektvsubs με ίδιο τίτλο σκέφτηκα να σας πω όσα δεν αντέχω αλλα και όσα υπεραγαπώ στο καλοκαίρι σε αυτο το πρωτο καλοκαιρινό μας θεμάτακι!
Ναι είμαι παράξενος και δύσκολος άνθρωπος κάλε μου αναγνώστη και επειδή είμαι μικρή μου επιτρέπω να είμαι γκρινιάρα!

Τι λοιπόν δεν αντέχω το καλοκαίρι;
Πολλά αλλα κυρίως την ζέστη! Ναι μπορεί να θέλω να ξερωγκαγκανιαζω το άμοιρο σώμα μου στον ήλιο της θάλασσας, να μισώ το σύννεφο που κρύβει για 5 λεπτά τον ήλιο αλλα όλες τις υπόλοιπες ώρες τον μισώ!! Δεν αντέχω να ιδρώνω κάθε 3 δεύτερα να μην μπορω (απο την αδράνεια) να πάω μέχρι την γωνιά να σηκώσω το τηλέφωνο! (Ζούμε ήδη τον πρωτο καύσωνα και φαντάσου τι έχω να περάσω)
Δεν αντέχω που δεν μπορω να έχω 24/7 το aircodition ανοιχτό γιατί είμαι και οικολογικά ευαισθητοποιημένη και νιώθω τύψεις. Αλλα δεν αντέχω ρε αδελφέ!!
Προχωράμε στην τηλεόραση. Μισώ τις επαναλήψεις των αποτυχημένων σίριαλ του χειμώνα! Δλδ δεν το έβλεπα τοτε λες τώρα να τραβάω κανένα ιδιαίτερο ζόρι; Αλλα το χείριστο όλων; Που οι εκπομπές συνεχίζουν και επειδή δεν έχουν θέματα να ασχολούνται με το 1 που θα προκύψει κάνοντας την τρίχα τριχιά η με τπτ ανερχόμενους  καλοκαιρινούς κ$^ους που λιάζοντε. Φριχτό! Αρά εγώ δεν μπορω να δω ούτε tv.
Να μην σχολιασω τις διαφημησεις του κομπακ ντισκλαμπ και λοιπών συλλογών και τηλεμάρκετινγκ και δεν σχολιάζω άλλο. Που επιπλεον, σου διαφημίζει παγωτό με μια θεογκόμενα κορμάρα να απολαμβάνει με σέξι τρόπο το ξυλάκι της και καπάκι το αδυνατιστικό! Τώρα δλδ τι να πω;
Ταινίες; Πλακά κάνεις; Μονο άκυρες μπλοκμπαστεριες που αν δεν έχουν κούκλο με άπειρους κοιλιακούς πρωταγωνιστή δεν έχουν καμια άξια. Τα ένα δυο τρία καλά φεστιβάλ ειναι στου... δ&^*ου την μανά κάτι άκυρες ώρες που τα μαθαίνεις καμια ώρα πριν την εναρξη και ξενερώνεις. Να μην πω για τις παραστάσεις που άντε τις μαθαίνεις αλλα πρέπει να τρέχεις στου δ&^%ου το κέρατο για να βρεις εισιτήριο (που συνήθως δεν ισχύει το φοιτητικό -άκου εκεί, λες και είμαι εφοπλιστής).
Οι παραλίες (ναι οι οργανωμένες) ειναι το χειρότερο μου κάθε μορφής καγκουριά μπορεις να την βρεις μολις σε 100χιλ παράλια! Ο χαζογκόμενος που παίζει ρακέτα για να σου δείξει ότι όλο τον χειμώνα μονο στο gum έλιωνε και τώρα βγήκε να το παίξει πόζα. Η χαζογκομενα που τα πέταξε όλα έξω είτε εχει κορμί είτε όχι και την πέφτει σε ότι κολυμπάει και περιπατάει. Με εκνευρίζετε!
Επίσης με εκνευρίζει που νιώθω τόσες τύψεις όταν φάω εκείνο το παγωτό σοκολάτα φιστίκι με σιρόπι σοκολάτα και τρούφα και δεν ξέρω και γω τι άλλο! Γιατί ρε συ; Γιατί να μην απολάυσω την βάφλα μου ήρεμη;
Να μην πω που εσύ τρως όόόοόόοόόόόλο τον χειμώνα σαν (μην πω τι) και μετά έρχεσαι στο γυμναστήριο και τρέχεις λες και θα γίνεις μέσα σε 1,5 μήνα στιλάκι! Κύριε γυμναστά πείτε του!
Να πω και για το νύχι το ξεβαμμένο; Η ανταύγεια που εχει ξεθωριάσει από τον ήλιο; Γιατί επειδή είναι καλοκαίρι νομίζετε δικαιολογήστε για τα πάντα;
 Αυτό που δεν παλεύετε όμως με την καμια ειναι το σίριαλ "Αποσμητικό αγνοείτε" όχι πλέον είμαι σίγουρη στην Αττική έχουν χαθεί (και μονο εγώ βρίσκω) όλα τα ρεξονα νιβεα και τα λοιπά. Ρε παιδιά πατέ καλά με τόση ζέστη;
 

Με τρελαίνει ακομα η προσβλητική ξαφνική βροχή! Πως τολμάς μέσα στον κατακαλόκαιρο ρεεε (όπως με στόμφο λέει μια φίλη!) να εμφανιστείς;;;

Ας μην συγχυστω ομως! Κάλε μου αναγνώστη δεν είμαι τόσο πια δύσκολος άνθρωπος. Υπάρχουν και πολλά που αγαπώ σε αυτήν την εποχή του χρόνου.

Εκείνη την όμορφη εποχή του Σεπτέμβρη δλδ που πια μπορεις άφοβα να επιδεικνύεις τα υπέροχα μαυρισμένα μπραστομπουτακια σου με τα καυτά σορτς που οι ατελείς χάνονται κάτω από το μπρονζέ χρώμα και εκείνα τα άσπρα σημεία από τα κορδονάκια του μαγιό να προδίδουν ότι έλιωσες όλο το καλοκαίρι στην ξαπλώστρα και στην ρακέτα. Και που δεν κανει και τοση ζεστη πια!
Η θάλασσα! Ναι και μονο που μπορω να βρίσκομαι όλη μέρα κοντά της το καλοκαίρι αποκτά άλλη άξια (ανυπολόγιστη και ανεκτίμητη μαζί). Παραπάνω σχόλια για αυτό το δώρο δεν έχω. Τι να πω για τις βουτιές, για τα θαλάσσια σπορ; Λατρεία απλά!
Τα θερινά σινεμά! Ναι κάλε μου μπορεί να παίζουν τα του χειμώνα (ως επί των πλείστων) αλλα εγώ όλο τον χειμώνα έτρεχα άρα ευκαιρία!Και ειναι μια ομορφη φθηνη επιλογη. Απλά εκείνες τις ελάχιστες καλές ταινίες που δεν παίζονται πουθενά παρακαλώ βαλτέ τες στο πρόγραμμα κάπου.
Τα χρώματα παντού! Μα που να πας και να μην βλέπεις χρώμα και χαρά (η χαρά λογο επικειμένων διακοπών φυσικά!)
Άνετα παπούτσια! Καλά είναι τα σταράκια αλλα κάνω που κάνω πεντικιούρ τα πέδιλα είναι άνετα αεράτα και δροσερά. Όπως και τα μακριά φορέματα που φέτος είναι της μόδας!
Τα μόνα αξιόλογα φρούτα βγαινουν το καλοκαίρι! Πεπόνι, ροδάκινα, σταφύλια, η κερασιά είναι τα μόνα φρούτα που τρώω και υπαρχουν μονο το καλοκαίρι άρα ένα ακομα συν.
Αλλα επειδή έχεις ξεσκιστεί όλο το χρόνο το καλοκαίρι απολαμβάνεις και με λίγες λιγότερες τύψεις το παγωτάκι σου. Άπειρες γεύσεις το καλοκαίρι όμως έτσι; Απλά εμείς προτιμάμε σοκολάτα με λατρεία!!!
Aπειροοοοοοος χρόνος! Ναι έχουμε πολύ χρόνο για να κάνουμε τα πάντα! (Άλλωστε χρόνος υπάρχει, με το χρήμα έχουμε ένα θέμα!)
Μπορεις να κάνεις την μαλακία σου κάλε μου! Ναι ο Ήλιος, η ζεστή, τα ποτά, δικαιολογίες υπάρχουν (είπαμε μονο χρήματα δεν υπάρχουν).
Νέες σειρές που δεν προλάβαινες να δεις μέσα στον χειμώνα σας σώζουν όλο το καλοκαίρι και εκείνα τα καυτά μεσημέρια μέσα στο δωμάτιο στην δροσιά σου να χαζεύεις 90210 (κατακαμένη σειρά ξέρω!)
Αλλα βλέπεις και κόσμο που δεν είχες χρόνο μέσα στον χειμώνα να δεις λογο δουλείας.
Ακομα έχεις χρόνο για βιβλία και παλιές ταινίες και βραδιές κινηματογράφου. Αυτά είναι τα καλυτέρα. Επίσης το Ηρώδειο πάντα εχει μια καλή πρόταση.
Το καλοκαίρι εχει και πολύ ωραία καλοκαιρινή μουσική χαρούμενη μπιτσομπαριστηκη που την γουστάρουμε πολύ (καλοκαιρινές διακοπές πάνω στο σώμα σου… καλοκαιρινές ναναναναναναααααα).
Αυτά λοιπόν από μένα ελπίζω να μην με βρήκατε πολύ δύσκολο άνθρωπο! Απλά να πω τώρα που έρχεται το καυτό καλοκαιράκι μην ξεχνάτε για ποιους λογούς τρέχουμε τις τελευταίες 13 μέρες στις πλατειές γιατί επειδή ξέρουν πως ο Έλληνας αγάπα το καλοκαίρι και ξέχνα τα του χειμώνα εύκολα περνιούνται μνημόνια για πλακά ;-)

ΥΣ Στην χωρά των θαυμάτων μοιράζουμε σε παράλιες ΜΜΜ και δημοσίους χώρους αποσμητικά! Προμηθευτείτε γαμω!
ΥΣ Καλο καλοκαιράκι να έχουμε μωρέ!!