Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Σεπτέμβρης των Θαυμάτων (vol#13): Στο αυτοκινητο!


To παρεακι των θαυμάτων είναι πάντα πρόθυμο να μου δώσει υλικό για το μπλογκ, εχτές είχα μια έξοδο λοιπόν η όποια προσφέρετε για αναλυτικό σχολιασμό.
Εχτές που λες ήταν μια από τις πιο κακές νύχτες που έχω περάσει. Ευλόγα και συ θα αναρωτηθείς τι το τόσο κακό είχε αυτή η νύχτα τελικά; Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή.

Βγαίνεις για έναν ήρεμο καφέ και για χάρη (μην ρωτάς λεπτομέρειες) μιας φίλης καταλήγεις Βουλιαγμένη για σουβλάκι και… κόντρες. Ναι κόντρες με τα αυτοκίνητα (μούτρα μια ζωή στην φίλη). Από κει που πίνεις ήρεμα τον καφέ σου που κάθεσαι με ανθρώπους που συμπαθείς καταλήγεις με ένα μάτσο μαντράχαλους να τρέχουν, για να το παίξουν μάγκες δίπλα σε μερικές χαζογκόμενες (σορυ για την έκφραση αναγνώστη αλλα..) οι οποίες είναι κοτζάμ γυναίκες και κάθονται και ανέχονται τους «καλούς» τους ή έστω τους φίλους τους να κάνουν τέτοια πράγματα ενώ  το απολαμβάνουν κιόλα.
Δεν θα σχολιασω όμως περαιτέρω αυτά. Αυτές οι καταστάσεις μου φαίνονται παιδικές, ανούσιες και με υποτιμούν. Αλλού ήθελα να καταλήξω.

Μέσα  στο αυτοκίνητο ενός άγνωστου έμαθα την μεγαλύτερη αλήθεια. Μια γυναίκα αποκτά τον σεβασμό ενός αντρα/οδηγού από το πώς θα συμπεριφερθεί μέσα στο αυτοκίνητο, η παραμικρή της κίνηση μπορεί να οδηγήσει έναν αντρα στα αντίστοιχα συμπεράσματα.
Ο άνθρωπος για τον οποίο λέω δεν το είπε έτσι. Αντίθετα είπε πάνω σε μια συζήτηση για την ταχύτητα: Και σεις μέσα στο αμάξι όταν θα τρέξουμε θα αρχίσετε να φωνάζετε «μη μη το κάνεις» (η αναπαράσταση έγινε με την γνωστή λεπτή τσιριχτή φωνή που χρησιμοποιούν οι αντίστοιχες κοπέλες) . Είδα τι ήθελε να πει και του απάντησα ευθύς αμέσως «Αυτό δεν το κάνουν οι γυναίκες, αλλα οι γυναικούλες, εγώ δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να κάνει κάτι τέτοιο.» Μη με πάρεις για ψωνάρα αναγνώστη αλλα θα ένιωθα απλά γελοία.
Μια γυναίκα παίρνει αυτό που της αξίζει σκέφτηκα, οι γυναίκες με τις όποιες η συγκεκριμένη παρέα συναναστρέφεται περνούν αυτό που του αξίζει, δηλαδή αγόρια που παλιμπεδιζουν και δεν τις σέβονται.
Όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο κάποιου πρέπει να το σέβεσαι πρώτα εσύ η ίδια. Αν αρχίζεις να στριγκλίζεις (όπως και οπουδήποτε αλλού) χάνεις τον σεβασμό του αλλού και την εκτίμηση του. Οδηγεί κοπελιά ο άλλος αν δεν σ’ αρέσει η ταχύτητα να μην έμπαινες μέσα αν πάλι δεν ήξερες 1ον το λάθος είναι δικό σου και 2ον με τις φωνές τα κανείς χειροτέρα μπορεί να αποσυντονίσεις τον άλλο και θα την κάνει την μαλακιά ευκολότερα.
Ακομα πρόσεξα γενικά τον τελευταίο καιρό πόσο ένας αντρας ακομα και αν δεν φλερτάρει την συνοδηγό του θα  κοιτάξει κάθε κίνηση της. Ο τρόπος που μπορεί να κάτσεις το πόσο σοβαρή ή εύκολη ή ευάλωτη ή διαθέσιμη θα δείξεις κρίνετε από κάθε μικρή κίνηση σου και ο άλλος θα το προσέξει.
Το συμπέρασμα εν ολίγης όμως είναι ότι σου αξίζει παίρνεις, όσα μπορεις να δώσεις τόσα θα δεχτείς. Αρά Ίσως δεν θα έπρεπε να μου φαίνεται τόσο παράξενο πως το ανέχονται όλο αυτό αυτές οι κοπέλες.

ΥΣ Στην χώρα των θαυμάτων οι «γυναικούλες» λιθοβολούνται για παραδειγματισμό στις πλατείες πλάι σε κεινες που δεν τους αρέσουν οι άντρες με μούσια.
ΥΣ2 οι φωτογραφίες παραπέμπουν στο «θέμα» που κάθε γυναίκα εχει με τους δυναμικούς άντρες στο αμάξι. Ο Πατινσον εχει απλά ωραίο αμάξι.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σεπτέμβρης των Θαυμάτων (vol#12)

Ιnspiring month!



Annie Leibovitz

Born in Waterbury, Connecticut, Leibovitz is the third of six children. She is a third-generation American whose great-grandparents were Jewish immigrants, from Central and Eastern Europe. Her father's parents had emigrated from Romania. Her mother, Marilyn Leibovitz, was a modern dance instructor of Estonian Jewish heritage; her father, Sam Leibovitz, was a lieutenant colonel in the U.S. Air Force. The family moved frequently with her father's duty assignments, and she took her first pictures when he was stationed in the Philippines during the Vietnam War.
In high school, she became interested in various artistic endeavours, and began to write and play music. She attended the San Francisco Art Institute, where she studied painting. There she learnt all her skills from her teacher Sasha Michelle, who Annie says she owes a lot of her career to. For several years, she continued to develop her photography skills while working various jobs, including a stint on a kibbutz in Amir, Israel, for several months in 1969.

Annie in Disney:
















Annie in Wonderland:








Annie in Hollywood:












Annie 's world:







Η Ανι είναι μια τεραστία καλλιτέχνης και πηγή έμπνευσης. Με τις εικόνες τις νιώθω πως βλέπω μια ταινία. Χρώμα, ζωντάνια, ένταση, κίνηση.
Ο κινηματογράφος άλλωστε είναι εικόνα/φωτογραφία και η Ανι είναι ένας διαφορετικός «σκηνοθέτης».



Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σεπτέμβρης των Θαυμάτων (vol#11): Ο κολλητός μου!

Σήμερα είναι η μέρα… του κολλητού!

Του αντρα! Όχι της κοπέλας. Γιατί δεν ξέρω αν σας το χω πει αλλα εγώ τους άντρες τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση και δεν ειρωνεύομαι. Τα αγόρια είναι πολύ ξεχωριστά πλάσματα. Μπορεί ένα αγόρι που είναι το χειρότερο σε μια ερωτική σχέση ταυτόχρονα να είναι το καλύτερο σε μια φιλική. Παράξενα πλάσματα αλλα κατανοητά, όσο δύσκολο μπορεί να είναι να «γνωρίσεις» ένα αγόρι τόσο εύκολο είναι να κάνεις παρέα μαζί του.
Σήμερα είδα μετα από καιρό τον κολλητό μου και μέσα σε 5’ θυμήθηκα πόσο άνετα και καλά αισθάνομαι μαζί του. Γιατι είναι τόσο εύκολο να είσαι με έναν αγόρι φίλος  ρε παιδί μου, ενώ μια σχέση είναι τόσο πιο πολύπλοκη (ρωταω φιλοσοφικά παντα);

Το απόγευμα λοιπόν έβαλα μετα από πιέσεις (γιατί μισώ την πρωταγωνίστρια) να δω το New Girl. Και αυτή που λες, ζει μαζί με 3 άντρες σε ένα σπίτι. Ειλικρινά γιατί οι άντρες φροντίζουν τοοοοοοοσο πολύ την κολλητή τους; Το μονο που είπα μετα το 25’ ήταν «Θέλω και γω!!!!!!!!!!!!!!!!»
Επεξεργαζόμενη λοιπόν το θέμα κατέληξα στο εξής συμπέρασμα. Ο αντρας αισθάνεται άνετα και κοντά στην κολλητή του γιατί δεν εχει τον φόβο για το πώς θα τα πει, για το πώς θα φερθεί (ναι με 2 κολλητούς στο λύκειο είδα και κυρίως άκουσα πολλά….) και όλη αυτή η άνεση που μεταξύ των δυο φύλλων που υπό ερωτικάς συνθήκας δεν υφίσταται εξαιτίας του  «ρομαντισμού», με την φίλη τους φέρνει απίστευτα κοντά.
Δεν μπορω να ξεχάσω την φάτσα του όταν ζητάει ερωτικές συμβουλές ειλικρινά η αξία είναι ανεκτίμητη, ή την φάτσα «έκανα γκάφα» που αν την έκανε σε κολλητό δεν θα υπήρχε θέμα, την φάτσα «μήπως είπα πολλά;» όλα αυτά δεν τα αλλάζεις γιατί με έναν αντρα θα ζήσεις στιγμές που με κοπέλα δεν θα τις ζήσετε ποτε, είναι τα σχόλια που θα κάνει σε μια ταινία, ή χαζομάρες στην πιτσαρία ή τα πληγωμένα προσωπάκια όταν του κρατάς μούτρα.

Με τον φίλο το καλο είναι ότι  τίποτα δεν θα παρεξηγηθεί. Έλα πάντα ένα αγόρι θα εχει ζήσει κάτι χειρότερο με κάποιον φίλο του. Ακομα πάντα θα μπορεις να ζητήσεις μια καλή συμβουλή και να δώσεις μια ακομα καλύτερη, θα κάνεις και μια άλλη κοπέλα χαρούμενη, αν την εγκρίνεις φυσικά. Ακομα τα αγόρια είναι πολύ εύκολα να χειραγωγηθούν, ιδιαίτερα όταν ξέρεις τα κουμπιά τους είναι πανεύκολο. Και δεν λέω να το κάνεις για κακό, αλλα στάνταρ θα σε πάνε βόλτα όπου εσύ θες ή θα δείτε όποια ταινία τους πεις εσύ.
Ακομα καλύτεροι φίλοι είναι οι φίλοι του αδελφού, όταν δεν σου αρέσουν φυσικά είναι ότι καλύτερο για να σου κάνουν τα χατίρια και τα κέφια και να σε περιπιούντε σαν βασίλισσα.
Σήμερα που λες είχα μια πολύ όμορφη μέρα εξαιτίας αυτών των 5΄εκ των οποίων στα 4,5’ έβριζα τον κολλητό μου που είχα 4 μήνες να τον δω λαιβ, να ναι καλά η κοσμοτε δηλαδή αλλά χαλάλι του! Καληνύχτα και αγκαλιές σφιχτές!
ΥΣ Στην χώρα των θαυμάτων δεν υπάρχει η κοσμοτε και το γουατς απ και τον κολλητό σου τον βλέπεις αναγκαστικά πιο συχνά!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σεπτέμβρης των Θαυμάτων (vol#10): Φλερτ ις ιν δι εαρ!

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένας διάχυτος ερωτισμός. Παντού. Να φταίει η πανσέληνος που πέρασε; Να φταίει που υπάρχει μια βαρεμάρα και ψάχνουμε διεξόδους; Δεν ξέρω αλλά παντού υπάρχει μια διάθεση για φλερτ και τα λοιπά. Όταν λέω παντού εννοώ, από τις καφετέριες μέχρι στα σοσιαλ μιντια. Υπάρχει στα πάντα!

Δεν λέω πλακά έχει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι λάθος εντυπώσεις μπορεί να δώσεις και καλά στα σοσιαλ μιντια (χελοου ποιος δεν φλερτάρει στο τουιτερ; αλλιώς θα ‘ταν βαρετά), αλλά στην πραγματική ζωή ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να χαθεί ο έλεγχος...
Το φλερτ είναι η ζωογόνος πηγή κάθε ανθρώπου. Είτε είσαι σε σχέση είτε όχι. Σου ανεβάζει το ηθικό ρε φίλε σου φτιάχνει το κέφι ξέρεις ότι σαν άνθρωπος είτε μόνος είτε με άλλον μετράς για κάποιον εκεί έξω. Το θέμα είναι μην αρχίσεις να ασχολείσαι παραπάνω από όσο το φλερτ επιτρέπει όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.
Τι θέλει να πει ο ποιητής; Τα σοσιαλ μιντια δεν ενδείκνυται για ερωτικές σχέσεις. Μείνε στα βασικά, ξέρεις χαβαλέ ρε παιδί μου. Οι δεσμευμένοι επίσης δεν είναι καθόλου εύκολη κατηγορία και τέλος οι άγνωστοι. Με αυτούς πας πολύ πιο αργά γιατί μπορεί να υπάρχουν άπειρες «κουλαμάρες» να το πω απλά, από πίσω τους!
Όλο αυτό το πρόσφατο ερωτικό παιχνίδι με έκανε να παρατηρήσω πολλά πράγματα. Κοινωνικού περιεχομένου κυρίως αλλά και προσωπικού.
Όταν είσαι χάλια το εκπέμπεις. Λογικό έχεις μούτρα μέχρι το πάτωμα δεν νοιάζεσαι κατά βάση για το πώς δείχνεις και δείχνεις μια γενικότερη αδιαφορία. Αυτό δεν το βλέπεις μόνο εσύ αλλά και οι άλλοι. Έτσι άμα είσαι αρνητικός άνθρωπος (βλέπε υπογράφων, αυτήν την περίοδο) θα δεχτείς και έναν αρνητισμό από το.... σύμπαν. Όταν αρχίσει να εμφανίζετε φλερτ αμέσως παίρνεις τα πάνω σου. Όμως όσο και αν πάρεις τα πάνω σου όταν δεν είσαι έτοιμος να ξανά «μπεις» στον αγώνα και πάλι, τότε απλά θα συνειδητοποιήσεις πως σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Ναι ας πούμε εγώ αυτό κάνω. Πρόσφατα είδα πως ο ίδιος μου ο εαυτός κάνει τα πάντα για να σαμποτάρει την ερωτική μου ζωή. Κυρίως επιλέγει να ασχολείται με καταστάσεις…. Μμμμ…. Πώς να το πω…. «τελειωμένες». Ο λόγος; Μπορεί να έχω ανάγκη τον χαβαλέ αλλά σίγουρα έχω την συναίσθηση ότι για κάτι παραπάνω δεν είμαι. Πότε θα είσαι θα μου πεις; δεν ξέρω δεν θα κάτσω να το αναλύσω τώρα. Ίσως όταν χαλαρώσω, όταν αρχίσω να περνάω όντως καλά. Πάντως το φλερτ δεν κόβετε, ακόμα και στα δύσκολα!

Το δεύτερο πράγμα που παρατήρησα είναι ότι έχουμε ορισμένα βίτσια καμία φόρα. Επιλέγουμε να θέλουμε ανάμεσα σε όσους μας «προσφέρουν τον εαυτό τους» τον χειρότερο άνθρωπο. Και όταν λέω τον χειρότερο, εννοώ αυτόν που θα μας βάλει σε μπελάδες, θα μας αλλάξει τον αδόξαστο και θα μας βασανίσει μέχρις έσχατων. Γιατί ρε παιδιά; Εγώ δεν θα ασχοληθώ με το αντρικό φύλλο. Γιατί ως γνωστών οι άντρες προτιμούν τις "σκύλες", αλλά με την γυναίκα.... τα πράγματα ειναι αλλιώς...
Είναι να μην πέσει Τσακ Μπας στο δρόμο μας μας έριξε! Γιατί λέω Τσακ Μπας; γιατί μπορεί να μην είναι ο «Μπραντ Πιτ» αλλά έχει εκείνο… το πρόστυχο υφάκι, εκείνο το στιλάκι «Μου ανήκουν όλα» και ας μην έχει τίποτα. Αυτό το υφάκι συνήθως συνοδεύετε από υπέρμετρο εγωισμό, απίστευτη αυτοπεποίθηση, μισογυνισμό και λίγο φαλλοκρατισμό. Δεν ξέρω με ποια λογική μια κοπέλα κάνει τέτοιες επιλογές, ξέρω βέβαια και άλλες που σε αφορίζουν για αυτές. Απλά ένας τέτοιος άντρας μοιάζει περισσότερο ενδιαφέρων από τον κλασσικό ιππότη/ποιητή.
Αν με ρωτήσεις θα σου πω για όλα αυτά φταίει το Χόλιγουντ και οι ταινίες του γιατί δεν εξηγείτε αλλιώς αυτή η οικειοθελείς διάθεση του εαυτού μας στους μπελάδες, αλλα τέσπα.
Αυτά με προβλημάτισαν και παρατήρησα το 3ημερο. Καληνύχτα και πολλές αγκαλιές λοιπόν!

ΥΣ Η χώρα των θαυμάτων οι σχέσεις είναι λίγο λιγότερο πολύπλοκες.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σεπτέμβρης των Θαυμάτων (vol#9): Τηλεοπτική χρονια!

Λοιπόν σήμερα είναι Η μέρα που από τον Μάη περιμένουμε!  Η καλύτερη μέρα της εβδομάδας είναι αυτή που μας δίνει την πολύ αναμενόμενη season premier του πολύ λατρεμένου “The vampire diaries και του ερώτα Ian Somκατι… (δεν ξέρω να διαβάζω/γράφω το επίθετο αλλα who cares?)

Έτσι σήμερα θα σχολιασω της σειρές του 2011-2012 που θα επηρεάσουν έμενα και κατ επέκταση το blog μας, προτάσεις για σας και τις βαρετές νυχτες του χειμώνα!
Πρώτα θα πούμε για αυτές που κάνανε ήδη πρεμιέρα:
“The Vampire Diaries”

Πλοκή: Ο Στεφαν με τον Ντειμον θα φαγωθούν επί αιώνες για την Καθριν παίζοντας μεταξύ τους τον «Καλο τον κακό και τον… όμορφο» για τα μάτια της Κατερίνα μέχρι να βρουν την σωσία Ελενα και να ανακαλύψουν πως κινδυνεύουν μυστικά και πάθη να βγουν στο φως και πως κατά βάθος αγαπιούνται.
Φέτος: Η νέα σεζόν μας βρίσκει (ναι θα διαβάσεις σποιλερ, η ευθηνή δικιά σου) τους Ελενα και Ντειμον (just kissed) να ψάχνουν τον wanna be ripper again Στεφαν που έφυγε με τον 100% κακό Κλάους, τον Τζερεμι να βλέπει της νεκρές (Μπονι καν’ την δεν είναι γουρλής) πρώην βαμπιρογκομενες  και η Καρολαιν αντιμετωπίζει θανάσιμους κίνδυνους.
Πρέπει; : Αν δεν έχεις δει την σειρά, πραγματικά γιατί ήδη δεν έχεις πάει να την καταβάσεις; Ένταση, πλοκή, ανατροπές (οοοοοοοο πολλές ανατροπές), οι άνθρωποι δεν έχουν (όπως διάβασα κάπου) ταβάνι πάνε όλο και πιο ψιλά. Η δεύτερη σεζόν θα σκοτώσει το μισό καστ και θα αφήσει χιλιάδες ερωτηματικά.
Το καλύτερο: Έχεις κούκλους ΜΑ ΚΟΥΚΛΟΥΣ πρωταγωνιστές! Όλοι μα όλοι είναι… πολύ σπάνιο για αμερικανική σειρά να εχει μέχρι και δευτέρους ρόλους σε επίπεδο άνω του 8. Η Καθριν (που προς το παρόν αναμένετε στην νέα σεζόν) είναι απλά μαγεία, αναρωτιέσαι μάλιστα πως είναι όντως σωσίας της Ελενα γιατί είναι άλλη γυναικά.

“The secret circle”

Πλοκή: Η Κασι μολις χάνει σε ένα τραγικό ατύχημα (όπως νομίζει) την μάμα της και μετακομίζει στην πόλη της γιαγιάς της. Εκεί μαθαίνει τα μυστικά των νεκρών γονιών της και της παράξενης παρέας που την προσεγγίζει. Η Κασι είναι το μυστικό για την δύναμη των 6 και την εξέλιξη της μαγείας και του κύκλου.
Φέτος: Η σειρά έκανε πρεμιέρα και μου τράβηξε ήδη την προσοχή . Το γιατί; Γιατί είναι ωραίο  teen fiction που τελευταία είναι πάρα πολύ προσεγμένα, αλλα και γιατί φέρνει στο άνωθεν σίριαλ και γουστάρουμε. Το πρωτο επεισόδιο ήταν απλό εισαγωγικό γρήγορα και στάνταρ θες να δει και ένα δεύτερο. Πλοκή έντονη και με 3,4 διαφορετικά story line έτοιμα να βγουν στο φως. Εφετζίδικο αλλα και καλογυρισμένες σκηνές και με ωραίο soundtrack.
Πρέπει; : Κοίτα είναι καινούριο έχουμε μονο ένα επεισόδιο αλλα προμηνύετε καλο και πάνω ήδη σου ανέλυσα τους λόγους. Δεν χάνεις και τίποτα 40’ επεισόδιο άλλωστε!
Το καλύτερο: Κοίτα καλύτερο δεν θα σου πω αλλα θα σου πω δυο καλές φάσεις στο επεισόδιο. Η πρώτη σκηνή με την φωτιά σε βάζει ΑΜΕΣΩΣ στο κλίμα και σε προκαλεί, και περά από την σκηνή στο δάσος/δροσοσταλίδα με ρομαντικά στοιχειά (εμφάνιση τριγώνου ερωτικού) η σκηνή που σταματάει η πρωταγωνίστρια την καταιγίδα είναι πολύ έντονη.
“90210”

Πλοκή: Ένα μάτσο πλουσιόπαιδα στο Μπέβερλι Χιλς ζουν μια ζωή αρκετά ενδιαφέρουσα, τσακώνονται συνέχεια, πηδιόνται (μετα συγχωρήσεως) συνέχεια και περνάνε καλά. Ναι σαν το παλιό. Τώρα θα πάνε Πανεπιστήμιο (μην ρωτάς πως..) και η μετάβαση είναι κάπως δύσκολη.
Φέτος: Φέτος που λες η Ναόμι δεν έμεινε έγκυος και είναι μέσα στη κατάθλιψη, η Ανι δεν βλέπει για ένα 3μηνο τον Λίαμ και αυτός ερχετε με πρόταση γάμου, η Σιλβερ και ο Ναβιδ μεγαλώνουν την Λειλα (αδελφή του), η Αιβη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του συζύγου της, ενώ ο Τεντι προσπαθεί να πει στον μπαμπά του ότι είναι γκέι. Μονο ο Ντιξ δεν εχει σοβαρά προβλήματα, οκ έκτος του ότι δεν εχει που να μείνει και καταλήγει με έναν θρασύ καουμπόι και την Αντριάνα. Και να μην ξέρεις τα ονόματα μπαίνεις αμέσως στο κλίμα της «παρέας» των 18χρωνων.
Πρέπει; : Δεν ξέρω βασικά… εγώ για χαβαλέ το καλοκαίρι το άρχισα οι πρώτες σεζόν δεν παλευόταν αλλα μετα κάπως έφτιαξε. Στάνταρ teen σειρές έχουμε πολλές περισσότερες αλλα… για εκείνες τις βαρετές ώρες…
Το καλύτερο: Ο Λιαμ! Οκ οι σκηνές του χωρίς μπλουζάκι είναι απλά κόλαση. Όσο για τους φίλους μας τα αγόρια; Ναόμι η Σιλβερ με μαγιό ακομα και Αντριάνα με πράσινες ματάρες… διάλεξε και πάρε!

Gossip Girl

Πλοκή: Άλλο ένα μάτσο πλουσιόπαιδα στο Μανχάταν τώρα. Αυτά είναι ήδη στο Πανεπιστήμιο (ναι ρε φιλέ όλα θα μπουν) και τα προβλήματα τους ήταν και θα είναι αρκετά ενήλικα. Αυτά είναι λιγο πιο επικίνδυνα και τα προβλήματα τους λιγο πιο «διαστημικά» όσο για τιε λύσεις τους…
Φέτος: Έχουμε ένα ερωτικό τετράγωνο ναι ναι η Μπλερ εχει 3 πρίγκιπες για πάρτι της, μια κινηματογραφική μεταφορά κλασσικής λογοτεχνίας, ένα μωρό να ερχετε ή να θέλει να έρθει εν πάση περίπτωση, ένα βιβλίο για το απερ ιστ σοσαετι και μια μετακόμιση στην Καλιφόρνια για κάποιο χρονικό διάστημα.
Πρέπει;: Ναι αν γουστάρεις teen σειρές και ίντριγκα μην πας ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού! Εδώ θα δεις τα πάντα ξεμαλλιάσματα και φιλίες της μια νύχτας, πρώην να αλληλολατρεύονται «φιλικά» πάντα, εχθρούς να γίνονται το καλύτερο ζευγάρι, χρήμα, μόδα, σεξ, ψέματα, άπατες κι δεν σου λέω τίποτα μπροστά σε όσα θα δεις!
Το καλύτερο: Καλά το καλύτερο δεν είναι η ίντριγκα στο σίριαλ αλλα για το σίριαλ. Τσακ και Μπλερ (το ultimate couple) ή Νταν και Μπλερ (το wanna be perfect couple);  Μπες δες και αποφάσισε και ΕΣΥ πως είναι ο Τσακ ο καλύτερος (όχι δεν κάνω προπαγάνδα). Ακομα η Μπλερ και η Σερένα είναι πάντα ένα καλο οφθαλμολουτρο για τους άντρες και ένα καλο μάθημα μόδας για μας. Τέλος πάντα υπάρχει ένας Νειθαν να μην πολύ μίλα αλλα να ομορφαίνει το επεισόδιο (αν δεν σε τσαντίζει).

Community

Πλοκή: Πήγαμε σε ένα κοινοτικό πανεπιστήμιο και συναντήσαμε ένα μάτσο τρελάρες που για δικούς τους λόγους πρέπει ο καθένας να πάρει ένα πτυχίο πάση θυσία και με ότι αυτό συνεπάγετε.
Φέτος: Αφήσαμε την ομάδα μας με τα ψυχολογικά της να περάσει ένα ήρεμο καλοκαίρι για να κάνουν το μεγάλο come back από Σεπτέμβρη σε ένα νέο κοινό μάθημα για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι ακομα είναι ομάδα μελέτης.
Πρέπει; : Είναι κλασσικοί άνθρωποι, με τα δικά τους προβλήματα, με έναν Αμπεντ να κερδίζει με το «διαφορετικό» του χιούμορ την παράσταση, κάτι απλό και χαλαρωτικό μικρό και αστείο! Σίγουρα εχει ένα πρότυπο χιούμορ.
Το καλύτερο: Είναι οι μεταφορές και οι συγκρίσεις που κάνουν. Ταινίες  και σίριαλ οι ειδικότητα του Αμπεντ κρατούν μια ξεχωριστή θέση στο σίριαλ, 7 διαφορετικοί  ήρωες που παρά τα χρονιά ακομα δεν έχουν συμπαθηθεί ακομα πλήρως.

“How I met your mother”
O Tεντ Μοσμπι ακομα προσπαθεί να εξηγήσει στα παιδία του πως γνώρισε την μητέρα τους. Ένας αντί-ήρωας παρέα με έναν γεννημένο γυναικά, μια ερωτευμένη έγκυο παντρεμένη με έναν ιδεαλιστή δικηγόρο και μια ελεύθερη δημοσιογράφο που ψάχνει ΤΗΝ ευκαιρία.
Φέτος: Αφήσαμε την Λιλί έγκυο και τον Τεντι να μας υπόσχετε ότι θα παντρέψει δυο φίλους του ένας εκ των οποιον (σοκ) είναι ο λάτρης του γυναικείου φύλλου Μπαρνι, οπού σε αυτούς τους γάμους θα γνωρίσει και την κα Μοσμπι. Η Ρομπιν θα καταλήξει να είναι η κα Στινσον; Και πως η παρέα θα πάρει την έλευση του μωρού; Ο Μάρσαλ θα τα βγάλει άφραγκος πέρα;
Πρέπει; : Από τις καλύτερες αμερικανικές κωμικές σειρές. Ο Μπαρνι είναι με διαφορά ο πιο φριχτός τηλεοπτικός ήρωας που κάθε φαν λατρεύει. Αλλα και οι άλλοι 4 έχουν ο καθένας μια μοναδικότητα. Τα αυτοτελή επεισόδια και οι ατάκες αφήνουν εποχές τύπου «Φιλαράκια» χωρίς να βλέπεις μια κακιά απομίμηση.
Το καλύτερο: Καλά έχω θέμα σαν γυναικά αλλα θα το πω…. Οι πατέντες του Μπαρνι για να ρίχνει γυναίκες είναι by far οι καλύτερες. Ακομα πολλές «σέξι» σταρ κάνουν περάσματα (Κειτι Περι, Νικολ Σενσιγκερ).

Γενικά χαζεύουμε και άλλες αλλα αυτές είναι βασικές. Αυτή ήταν μια μικρή πρόταση μιας και η ελληνική τηλεοπτική χρονιά προμηνύετε άνυδρη!