Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σεπτέμβρηδες

Κάπου χάθηκαν οι μέρες, μέσα σε ένα σύννεφο διακοπών που αξέχαστων δεν λογαριάζονται μα ξεκούραστων και διασκεδαστικών, βεβαίως! Θάλασσα ήλιος, τα συστατικά από τα οποία είμαι φτιαγμένη και βράχια και βουνά τα συστατικά της ψυχής μου.
Πέρασαν, επιτέλους και οι μήνες που έκλεισαν το κουραστικότερο φοιτητικό μου έτος, που σχόλια άλλα δεν χωρά, μέσα σε ένα απερίγραπτο καλοκαίρι γεμάτο.. από όλα τα καλούδια των διακοπών.
Γεμάτη φαγητά, παγωτά και χαβαλέ. Επιμένω όμως να μισώ τους Σεπτέμβρηδες που είναι μια μόνιμη κούραση και μελαγχολία, μιας μεταβατικότητας και μιας εξουθένωσης που παρακαλάς να παρακαμφθεί και να έρθει επιτέλους ο Οκτώβρης της μονοτονίας. Διάβασμα να σε κρατά πίσω, άνθρωποι που ξέγραψες, δύσκολοι αποχαιρετισμοί και το Χόγκουαρτς Εξπρές για το δικό μας Χόγκουαρτς που θα καλωσορίζει σαν σπίτι πάντα τους πιστούς.


Μέσα στις βδομάδες που πέρασαν άλλαξα ριζικά πια, σαν άνθρωπος και σαν ψυχή και έθεσα τις προταιραιότητες μου. Η ζωή σε φέρνει κάποια στιγμή στο σημείο που ή κάνεις την επιλογή και έχεις μια ζωή τις συνέπειες ή ξεκαθαρίζεις και γίνεσαι όσο πιο δυνατή και αναίσθητη μπορείς να αντέξεις. 
Οι συνέπειες όλης μας της ζωής είναι επιλογές που καλούμαστε να κάνουμε κάποια τυχαία στιγμή. Εκείνη την ανεπαίσθητη στιγμή που το σύμπαν σου δίνει μια ευκαιρία και συ σταματάς να εθελοτυφλείς και την αρπάζεις με κάθε συνέπεια.
Μέσα σε μια βδομάδα έχω καταφέρει να ζήσω όλα τα συναισθήματα του κόσμου στο έπακρο, είτε καλά είτε κακά. Για το μόνο που μπορώ όμως να με συγχαρώ είναι που όσο και αν με τύφλωσαν έκανα τις πιο σωστές επιλογές της ζωής μου. Και ας με έφεραν στο κατώφλι των χειρότερων στιγμών και μεγαλύτερων ανασφαλειών που έχω βιώσει. 
Έμαθα να είμαι η πιο δυνατή και θα είμαι, το εννοούσα όταν το είπα. Το μόνο που με αγγίζει ειλικρινά είναι η υγεία. Όλα τ' άλλα έχουν μια περαστική αξία. Και επειδή κλείσαμε έναν χρόνο και ακόμα συνεχίζει να με ανατριχιάζει αποχαιρετώ τους μισητούς Σεπτέμβρηδες και τις κακές συνήθεις με το μόνο πράγμα που αξίζει την ζωή #TolisLovedMaria


ΥΣ Καλό χειμώνα σε μια χώρα που δεν γίνονται πια θαύματα.
ΥΣ2 Ευτυχία υπάρχει και είναι όπως όταν... κυνηγάς δουλεία πάνω στο πτυχίο σου και να στην εμπιστεύονται πριν καν μπεις στο 7ο εξάμηνο.