Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

201..4!

Μην κάνετε ανασκοπήσεις στο τέλος κάθε έτους, στόχους βάλτε για το καινούριο. Να πουχου εγώ το 2014 θέλω πτυχίο για το 2015. Θα ναι το μεταβατικό μου έτος, θα με πάει ένα βήμα παραπέρα πιο ενήλικο σε μια ζωή πιο δικιά μου, με όνειρα λίγο πιο.. πραγματικά. 
Η χρονιά που μας πέρασε ήταν άσχημη σε ατομικό επίπεδο το πρώτο μισό, και γλυκούλα στο δεύτερο, αλλά απαράδεκτη σε κοινωνικό. Εκεί που είχαμε σπουδές μείναμε με το πτυχίο αμανάτι να αναρωτιόμαστε σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα όνειρα μας και εκεί που βρίσκαμε δουλεία, μέναμε να κοιτάμε σε τι κόσμο μεγαλώνουν οι μισθοί μας. Καλησπέρα σας και καλή σας βραδιά!



Και παρόλο που η απογοήτευση δεν με άφησε , το 2013 μου προσέφερε τα μεγαλύτερα συναισθήματα της ζωής μου. Χαρά για μια δουλεία που κυνήγησα και άξιζα, και ας μου την μιζεριάζουν, έρωτα για.. οκ έρωτα. Μεγάλο έρωτα. Μίσος, ως αποτέλεσμα του έρωτα. Νέες συνήθειες, ανθρώπους και χαβαλέ. Το αγαπημένο μου! Πολύ και όμορφο Χαβαλέ!!. 

Το 2013 μου χάρισε new entry στην λίστα των αγαπημένων μου βιβλίων με τον Γκάτσμπυ να μπαίνει με φόρα και τον Φιτζέρλαντ να γίνεται μικρή μανία, λίγο πριν συναντηθεί με τον Λούρμαν και τον Μαιτρ και την Μαργαρίτα να κατακτούν σημαντική θέση στην καρδία και την βιβλιοθήκη μου. Μαζί με αυτά το 2013 μου άφησε χώρο να εμπλουτίσω την noir κουλτούρα μου με το Γεράκι της Μάλτας, το Σιωπηλό μάρτυρα και άλλα πολλά.. αλλά και σε πιο σύγχρονο επίπεδο η κινηματογραφική χρονιά ήταν γεμάτη, για αυτό βέβαια θα μιλήσω εκτενέστερα στα Μπλογκ-Όσκαρς. 




Ακόμα και αν μου λείψανε άνθρωποι (γκουχου γκουχου), αυτό που με ενόχλησε αυτή τη χρονιά είναι που οι προτεραιότητες και τα θέλω ωριμάζουν ξέχωρα και αν δεν συμβαδίσουν σύντομα απομακρύνουν τους ανθρώπους. Δεν σε καλύπτουν συμπεριφορές που κάποτε θεωρούσες υπέροχες και έχεις νέες διαφορετικές ανάγκες. Οι νέοι στόχοι, η νέα σου συμπεριφορά και η εξέλιξη σου δεν αφήνουν περιθώρια και φταις εσύ όχι ο άλλος που δεν εξελίσσετε, κάποτε αυτό ακριβώς αγάπησες και τώρα σε αυτό ψάχνω λύση. Η αχαριστία από την άλλη είναι κερασάκι στο γλυκό του αποχαιρετισμού μιας φιλίας. Και αυτό είναι νιού γίαρς ρεσολούσιον μαζί με το διάβασμα και την δουλεία!

Από τον Άγιο -της λατρεμένης μου- Κοακόλας θα ζητήσω υγεία! Ξέρεις φέτος κλείνουμε και 5 χρόνια καθαροί. Τα 5 κρίσιμα χρόνια μετά το τέρας. Και θα το γιορτάσουμε. Μεθαύριο ο άντρας της ζωής μου γίνεται όχι 60 αλλά 5. Γιατί μηδένισε και άρχισε από την αρχή. Τα άλλα Άγιε μου... θα στα στείλω σε γράμμα! 

Εύχομαι το 2014, να μην είναι τίποτα, μονάχα υγιές και γεμάτο για όλους μας. Γεμάτο κάθε μέρα με ζωή, εμπειρίες, στιγμές! Καλή Χρονιά εκεί έξω κόσμε!!!!




ΥΣ Η χώρα των θαυμάτων υπόσχεται το νέο έτος πιο πολλά πόστ γιατί φέτος πέρασε λίγο στα ψιλά!!!
ΥΣ2 Η χρονιά αυτή, ακόμη με μετακόμισε και στο πιο όμορφο και γλυκό σπιτάκι που είχα ποτές!!!

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

If you've ever wondered where your dreams come from...

Μερικές φορές ψάχνω στον ουρανό να βρω τις πλειάδες, και ας ξέρω πως φαίνονται μόνο Μάη με Σεπτέμβρη. Είναι ο αγαπημένος μου αστερισμός. Τις αναζητώ. Και ας μην είναι εκεί, γύρω στις 6 κοντά στην ανατολή περιμένω να φανούν. Μερικές φορές απλά έχω ανάγκη να τις δω.. να μου θυμίσουν πως είναι καλοκαίρι, πως είμαι στο αγαπημένο μου μέρος.. πως όπως κάθε ξημέρωμα ανεβαίνω προς το σπίτι μου και με περιμένει το πιο όμορφο θέαμα.. το πιο όμορφο ξημέρωμα. Μερικές φορές απλά θέλω να τις δω.. μερικές τις έχω ανάγκη.. μερικές.. άλλες τόσες ξέρω πως είναι ανώφελα χαζό. Μερικές φορές ξυπνάω.

Γίνομαι άλλος άνθρωπος, σαν βομβαρδίζεται ο παλιός, σαν το τανκς να ξεσκίζει κάθε οστό και σάρκα σαν να πεθαίνω και να ξαναγεννιέμαι. Έτσι είμαι μετά από μια προβολή στο σινεμά. Παίρνω ζωή. Όπως κάθε φορά που τελειώνω ένα βιβλίο, που στην πορεία έχω ερωτευτεί. Έτσι και όταν γυρίζω σε ένα παλιό. Έτσι και στο σινεμά. Σαν να είμαι κάθε φορά μια άλλη... όπως οι άνθρωποι που αφήνουν ο ένας το στίγμα του στον άλλο, έτσι και για μένα το σινεμά, κάθε ταινία. Καμία δεν είναι ίδια στο σπίτι σε σχέση με τον κινηματογράφο. Τίποτα δεν είναι σαν την μυρωδιά του ποπ κορν, σαν τα κλειστά φώτα και τις άβολες θέσεις στο πιο όμορφο μέρος στον κόσμο. Ίσως για μέρες να μην είμαι ο εαυτός μου. Ίσως τις νύχτες να είμαι διαλυμένη. Ίσως απλά δεν είμαι όπως πριν. Κάθε φορά, είναι μια αναγέννηση. Κάπως έτσι έμαθα να ερωτεύομαι. Από τον Ιναριτού, μέχρι τον Μπάρτον και από τον Σκορτσέζε μέχρι τον Φαραντί, τον Κάμερον και τούμπαλιν τον Φίνιτσερ. Κάθε λογής μαγεία.. και ας είναι και Γουντι. 

P.S. If you've ever wondered where your dreams come from, you look around... this is where they're made (Hugo 2011).

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Στόχοι μου φτιαγμένοι από κιλό

Στόχοι, κίνητρα, αίτια, κίνητρα μέλλον. Οι στόχοι είναι το μέλλον. Λατρεύω τους στόχους, λατρεύω τα κίνητρα πως παρακινούν την ζωή, δίνουν ένταση, ώθηση εναρκτήρια ερεθίσματα. Πάθος. 
Το να κυνηγάς να βρεθείς κάπου, να τα καταφέρνεις μόνος σου, δίνει μια υπεραξία στο αποτέλεσμα. Ναι οκ, όλοι θα θέλαμε να είναι πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά πόσο πιο εύκολα; και αν ήταν εύκολα, πόσο θα μας ενδιέφερε; ή και πιο απλά, αν ήταν εύκολα, θα μας ενδιέφεραν όντως;
Μου δίνουν ζωή οι στόχοι μου για το μέλλον, σαν να είναι η προσωπική μου βενζίνη που κινεί το όχημα της ύπαρξης μου προς τον προορισμό του. Δεν απαξιώνω τον προορισμό φυσικά. Όταν θα βρεθώ εκεί, θα τον ευχαριστηθώ στο έπακρο και ίσως θα τον απολαύσω και περισσότερο από ότι αν μου είχε χαριστεί, αλλά το ταξίδι, είναι δικό μου. Μου ανήκει και θα το δαμάσω.


Βέβαια οι στόχοι μου αυτό το εξάμηνο, αλληλοσυγκρούονται και κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα αναδειχτεί ηγέτης. Να ας πούμε, στόχος είναι να χάσω καν-δύο κιλά πριν τις γιορτές, αλλά ο στόχος "θα κάνω την πιο ολοκληρωμένη και πετυχημένη" εργασία για την σχολή ξυπνά αισθήματα πείνας και λυσσαλέας γλύκας αποκρούοντας σε στρατηγικά σημεία το "μείον 2 κιλά μέχρι τις γιορτές" στόχο, ο στόχος εργασία λοιπόν από την άλλη, παραγκωνίζει σταθερά τον στόχο "θα δω 20 ταινίες ακόμα από τις 250 καλύτερες του imdb" αφήνοντας μου μόνο λίγο χώρο για ύπνο τις ώρες που δεν ασχολούμαι με τον στόχο "θα περάσω 10 -ακατέβατα- μαθήματα αυτό το εξάμηνο". Και κάπου εκεί ο στόχος "θα εξοικονομήσω χρήματα" χάνετε στην λαίλαπα του "θα διαβάσω 2 ακόμα βιβλία πριν το τέλος του 2013" και του "θέλω να πάρω εκείνο το υπέροχο σακάκι από τα ΖΑRA". 
Καταλαβαίνεις, ζω και γω τα δράματα μου. Τελείωσαν τα βιβλία που έχω στο back up, θέλω λεφτά για δώρα, οι φίλοι μου δεν με πάνε σινεμά, πρέπει να ξυπνήσω νωρίς να διαβάσω και να πάω τράπεζα. Και μέσα σε όλα αυτά, να κατεβάσω και καμία καινούρια σειρά να μην βαριέμαι. 



Οι μέρες κυλάνε γιορτινές, και το σπίτι μου είναι και επίσημα το αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο. Το Χάρι Πότερ πάντα θα με κάνει να κλαίω, μου λείπει εκείνη η ψυχή στα ξένα, αλλά χαίρομαι που περνάει αξέχαστα. Και έφαγα κάτι νέα ντόνατς με μπουένο και μέχρι την άλλη βδομάδα με βλέπω plus 2 κιλά. 



ΥΣ Στην χώρα των θαυμάτων η μαγεία αυτή τη περίοδο, λέγεται kasetophono κάντε έναν κόπο και δεν θα απογοητευτείτε. Αγαπημένη λίστα το trip love και το όλες του Φθινοπώρου.