Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αυτοσεβασμός, γένους... Θηλυκού.

Μέρες τώρα θέλω να βρω χρόνο να μπω να γράψω για αυτό το θέμα που από την βόλτα της Δευτέρας μου τριβελίζει το μυαλό. Πως μια γυναικά μπορεί να γίνει περίγελος χωρίς καμια προσπάθεια και μετά να έχει και απαιτήσεις.
Πρόσφατα είχα μια άσχημη επαφή με ένα πρώην (όπως είπε εκείνος) φασωμα ενός φίλου μου. Η κοπέλα αυτή στην προσπάθεια της να το παίξει άνετη χαλαρή ελεύθερη και χωρίς ταμπού έγινε σε τέτοιο βαθμό ξεφτίλα που εγώ στην θέση της δεν θα ξαναεμφανιζόμουν στην περιοχή για 25χρονια.
Η κοπέλα αυτή τώρα…
Πρώτα φασώνετε με τον φίλο μου, σε μια προσπάθεια να δείξει πως είναι προοδευτική πως δεν είναι για σχέσεις πως είναι ελεύθερο «πούλι» και τα αλλά κλασσικά που μέχρι την εποχή της αθωότητας ήταν προνομία ανδρικά και η εποχή του Χόλυγουντ ανακήρυξε σε σήμα κατατεθέν προόδου για κάθε μοντέρνο θηλυκό.
Στην συνεχεία τον συναντά και ξεφτιλίζετε δημοσιά με βωμολοχίες με χαζοχαρούμενες γκομενιές με έναν άλλο φίλο και με φιλελεύθερες εκφράσεις απέναντι σε αυτόν αλλά και στην «κολλητή» της που κάθετε απέναντι.
Αφού λοιπόν αυτή η κοπέλα και η κάθε κοπέλα αυτού του τύπου έχει ρεζιλευτεί δημοσιά σε εκείνον στην παρέα του αλλά και σε οποίον άλλον είχε την ατυχία να βρεθεί κοντά στο τραπέζι της, έχει την απαίτηση ο επόμενος «τυχερούλης» που θα έρθει να την σέβεται να την εκτίμα και να την αγαπά για… το μυαλό της (κάλε τι άλλο???).
Και έρχομαι εγώ η άμοιρη κορασίδα να ρωτήσω ευλόγα… Πάτε καθόλου καλά?? Υπάρχει πότε.. (κύριοι εσάς ρωτώ) μια στο δισεκατομμύριο να σεβαστείτε πότε εκείνη την κοπέλα η να ζητήσετε κάτι παραπάνω από το (ομολογούμενος όμορφο) σώμα της? Υπάρχει πότε περίπτωση να κάνετε ένα καλύτερο σχόλιο από το μ@%&ρος για αυτήν? Υπάρχει πότε περίπτωση αν σας την δώσει να μην της πείτε ένα «Άντε… μωρή…» και πολύ να σας είναι?
Και τώρα η σειρά σας κύριες μου… Θα έχουν άδικο? Όταν εμείς οι ίδιες δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας την φύση μας και την προσωπικότητα μας υπάρχει πότε περίπτωση να την σεβαστεί οποιοσδήποτε άλλος? Και εδώ δεν αναφέρομαι μόνο στους άντρες. Ούτε μια φίλη δεν θα σε σεβαστεί.. Θα σε θεωρήσει (και όχι άδικα) ελαφρόμυαλη αδιάφορη και αξία μόνο για χαβαλέ.. Πρόσφατα ρωτήθηκα για μια γνωστή αν είναι… (ευγενικά θα το πω) ‘’ελαφριά΄΄ . Η απάντηση μου? « Άμα θέλω να κάνω χαβαλέ και μόνο είναι από τα πρώτα ονόματα που θα καλέσω στο κινητό μου. Αλλά όχι σίγουρα δεν θα την πάρω για φιλολογική συζήτηση». Δεν είναι κακό παιδί αλλά ότι εικόνα δίνεις για τον εαυτό σου αυτή και θα ΄΄σπείρεις΄΄ εν τέλη.

Δεν θέλω να γίνω για μια ακομα φόρα δηκτική και να κουράσω αλλά σε όλα αυτά συμβάλουν ξεκάθαρα τα πρότυπα της εποχής και οι εικόνες που λαμβάνουμε από το πώς πρέπει η σύγχρονη γυναικά να απελευθερωθεί και να ξεπεράσει ταμπού και τα χρόνια κλισέ ώστε να γίνει ισάξια με τον άντρα.
Εγώ σε όλα αυτά ένα βλέπω… Η γυναικά συνεχίζει να θεωρείτε από όλους αυτούς ένα κομμάτι κρέας. Το σώμα και το σεξ τους αφορά και αυτό πλασάρουν ως απελευθέρωση. Δλδ τι φεμινιστικό υπάρχει στο να διαδηλώνουν κορίτσια ολόγυμνα σε γειτονική Βαλκανική χωρά? Που θα συμβάλει σε ρωτώ? Και απαντώ θα πάρει ο κάθε λιγούρης λίγο μάτι ενώ ο λόγος της διαδήλωσης θα ξεχαστεί σύντομα μέχρι και απο  μένα που είμαι γυναικά.
Δεν άλλαξαν καθόλου τα πράγματα στο πως η φαλλοκρατική κοινωνία βλέπει της γυναίκες και κάλο θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε όλες εμείς το (υποτιθέμενο) ανώτερο μυαλό μας για να το δούμε. Απλά η σεξουαλική καταπίεση βάρεσε γενιές γυναικών στο κεφάλι και τώρα η απόγονοι αυτών προσπαθούμε με λύσσα να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να τις τιμήσουμε, υποτιμώντας φυσικά τον εαυτό μας και μόνο. Ενώ οι άντρες θα απολαμβάνουν αυτό που η δίκια τους φύση έχει, κατά γενική ομολογία, σε προτεραιότητα αφου τα προτυπα ευοουν αυτους και μονον υποτιμωντας την απλη νοημοσυνη μας!
ΥΓ Επιτέλους ξέσπασα!
ΥΓ2 Στην χωρά των θαυμάτων η γυναικά δεν είναι πριγκίπισσα αλλά υπάρχουν ακομα ΄΄ιππότες΄΄ να την διεκδικήσουν.

ΥΓ3 Παρολαυτα στην εποχή μας παρατηρειτε σε σημεία σημεία μια έξαρση ρομαντισμού κυρίως από αυτήν την νέα μικρότερη ακομα και από την δίκη μου γένια. Τα παιδιά της νέας χιλιετίας που δεν έχουν στερηθεί απολύτως τίποτα φαίνεται πως ξαφνικά αποζητούν τον αγνό ρομαντισμό και τους επικούς έρωτες ακομα και σε χαζούλες ρομαντικές ταινίες (Twilight) δεν κακό για αρχη…(Αν φυσικα εξαιρεσεις την αταλαντη).

ΥΓ4 Προς θεού δεν αναιρώ τον φεμινισμό και τα αλλά καλά που έχει προσφέρει στις χώρες του Δυτικού (και μόνο) πολιτισμού. Απλά θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα στην εποχή μας. Αρχιζοντας απο την σωστή προβολή πρότυπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου