Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σεπτέμβρης των Θαυμάτων (vol#9): Τηλεοπτική χρονια!

Λοιπόν σήμερα είναι Η μέρα που από τον Μάη περιμένουμε!  Η καλύτερη μέρα της εβδομάδας είναι αυτή που μας δίνει την πολύ αναμενόμενη season premier του πολύ λατρεμένου “The vampire diaries και του ερώτα Ian Somκατι… (δεν ξέρω να διαβάζω/γράφω το επίθετο αλλα who cares?)

Έτσι σήμερα θα σχολιασω της σειρές του 2011-2012 που θα επηρεάσουν έμενα και κατ επέκταση το blog μας, προτάσεις για σας και τις βαρετές νυχτες του χειμώνα!
Πρώτα θα πούμε για αυτές που κάνανε ήδη πρεμιέρα:
“The Vampire Diaries”

Πλοκή: Ο Στεφαν με τον Ντειμον θα φαγωθούν επί αιώνες για την Καθριν παίζοντας μεταξύ τους τον «Καλο τον κακό και τον… όμορφο» για τα μάτια της Κατερίνα μέχρι να βρουν την σωσία Ελενα και να ανακαλύψουν πως κινδυνεύουν μυστικά και πάθη να βγουν στο φως και πως κατά βάθος αγαπιούνται.
Φέτος: Η νέα σεζόν μας βρίσκει (ναι θα διαβάσεις σποιλερ, η ευθηνή δικιά σου) τους Ελενα και Ντειμον (just kissed) να ψάχνουν τον wanna be ripper again Στεφαν που έφυγε με τον 100% κακό Κλάους, τον Τζερεμι να βλέπει της νεκρές (Μπονι καν’ την δεν είναι γουρλής) πρώην βαμπιρογκομενες  και η Καρολαιν αντιμετωπίζει θανάσιμους κίνδυνους.
Πρέπει; : Αν δεν έχεις δει την σειρά, πραγματικά γιατί ήδη δεν έχεις πάει να την καταβάσεις; Ένταση, πλοκή, ανατροπές (οοοοοοοο πολλές ανατροπές), οι άνθρωποι δεν έχουν (όπως διάβασα κάπου) ταβάνι πάνε όλο και πιο ψιλά. Η δεύτερη σεζόν θα σκοτώσει το μισό καστ και θα αφήσει χιλιάδες ερωτηματικά.
Το καλύτερο: Έχεις κούκλους ΜΑ ΚΟΥΚΛΟΥΣ πρωταγωνιστές! Όλοι μα όλοι είναι… πολύ σπάνιο για αμερικανική σειρά να εχει μέχρι και δευτέρους ρόλους σε επίπεδο άνω του 8. Η Καθριν (που προς το παρόν αναμένετε στην νέα σεζόν) είναι απλά μαγεία, αναρωτιέσαι μάλιστα πως είναι όντως σωσίας της Ελενα γιατί είναι άλλη γυναικά.

“The secret circle”

Πλοκή: Η Κασι μολις χάνει σε ένα τραγικό ατύχημα (όπως νομίζει) την μάμα της και μετακομίζει στην πόλη της γιαγιάς της. Εκεί μαθαίνει τα μυστικά των νεκρών γονιών της και της παράξενης παρέας που την προσεγγίζει. Η Κασι είναι το μυστικό για την δύναμη των 6 και την εξέλιξη της μαγείας και του κύκλου.
Φέτος: Η σειρά έκανε πρεμιέρα και μου τράβηξε ήδη την προσοχή . Το γιατί; Γιατί είναι ωραίο  teen fiction που τελευταία είναι πάρα πολύ προσεγμένα, αλλα και γιατί φέρνει στο άνωθεν σίριαλ και γουστάρουμε. Το πρωτο επεισόδιο ήταν απλό εισαγωγικό γρήγορα και στάνταρ θες να δει και ένα δεύτερο. Πλοκή έντονη και με 3,4 διαφορετικά story line έτοιμα να βγουν στο φως. Εφετζίδικο αλλα και καλογυρισμένες σκηνές και με ωραίο soundtrack.
Πρέπει; : Κοίτα είναι καινούριο έχουμε μονο ένα επεισόδιο αλλα προμηνύετε καλο και πάνω ήδη σου ανέλυσα τους λόγους. Δεν χάνεις και τίποτα 40’ επεισόδιο άλλωστε!
Το καλύτερο: Κοίτα καλύτερο δεν θα σου πω αλλα θα σου πω δυο καλές φάσεις στο επεισόδιο. Η πρώτη σκηνή με την φωτιά σε βάζει ΑΜΕΣΩΣ στο κλίμα και σε προκαλεί, και περά από την σκηνή στο δάσος/δροσοσταλίδα με ρομαντικά στοιχειά (εμφάνιση τριγώνου ερωτικού) η σκηνή που σταματάει η πρωταγωνίστρια την καταιγίδα είναι πολύ έντονη.
“90210”

Πλοκή: Ένα μάτσο πλουσιόπαιδα στο Μπέβερλι Χιλς ζουν μια ζωή αρκετά ενδιαφέρουσα, τσακώνονται συνέχεια, πηδιόνται (μετα συγχωρήσεως) συνέχεια και περνάνε καλά. Ναι σαν το παλιό. Τώρα θα πάνε Πανεπιστήμιο (μην ρωτάς πως..) και η μετάβαση είναι κάπως δύσκολη.
Φέτος: Φέτος που λες η Ναόμι δεν έμεινε έγκυος και είναι μέσα στη κατάθλιψη, η Ανι δεν βλέπει για ένα 3μηνο τον Λίαμ και αυτός ερχετε με πρόταση γάμου, η Σιλβερ και ο Ναβιδ μεγαλώνουν την Λειλα (αδελφή του), η Αιβη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του συζύγου της, ενώ ο Τεντι προσπαθεί να πει στον μπαμπά του ότι είναι γκέι. Μονο ο Ντιξ δεν εχει σοβαρά προβλήματα, οκ έκτος του ότι δεν εχει που να μείνει και καταλήγει με έναν θρασύ καουμπόι και την Αντριάνα. Και να μην ξέρεις τα ονόματα μπαίνεις αμέσως στο κλίμα της «παρέας» των 18χρωνων.
Πρέπει; : Δεν ξέρω βασικά… εγώ για χαβαλέ το καλοκαίρι το άρχισα οι πρώτες σεζόν δεν παλευόταν αλλα μετα κάπως έφτιαξε. Στάνταρ teen σειρές έχουμε πολλές περισσότερες αλλα… για εκείνες τις βαρετές ώρες…
Το καλύτερο: Ο Λιαμ! Οκ οι σκηνές του χωρίς μπλουζάκι είναι απλά κόλαση. Όσο για τους φίλους μας τα αγόρια; Ναόμι η Σιλβερ με μαγιό ακομα και Αντριάνα με πράσινες ματάρες… διάλεξε και πάρε!

Gossip Girl

Πλοκή: Άλλο ένα μάτσο πλουσιόπαιδα στο Μανχάταν τώρα. Αυτά είναι ήδη στο Πανεπιστήμιο (ναι ρε φιλέ όλα θα μπουν) και τα προβλήματα τους ήταν και θα είναι αρκετά ενήλικα. Αυτά είναι λιγο πιο επικίνδυνα και τα προβλήματα τους λιγο πιο «διαστημικά» όσο για τιε λύσεις τους…
Φέτος: Έχουμε ένα ερωτικό τετράγωνο ναι ναι η Μπλερ εχει 3 πρίγκιπες για πάρτι της, μια κινηματογραφική μεταφορά κλασσικής λογοτεχνίας, ένα μωρό να ερχετε ή να θέλει να έρθει εν πάση περίπτωση, ένα βιβλίο για το απερ ιστ σοσαετι και μια μετακόμιση στην Καλιφόρνια για κάποιο χρονικό διάστημα.
Πρέπει;: Ναι αν γουστάρεις teen σειρές και ίντριγκα μην πας ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού! Εδώ θα δεις τα πάντα ξεμαλλιάσματα και φιλίες της μια νύχτας, πρώην να αλληλολατρεύονται «φιλικά» πάντα, εχθρούς να γίνονται το καλύτερο ζευγάρι, χρήμα, μόδα, σεξ, ψέματα, άπατες κι δεν σου λέω τίποτα μπροστά σε όσα θα δεις!
Το καλύτερο: Καλά το καλύτερο δεν είναι η ίντριγκα στο σίριαλ αλλα για το σίριαλ. Τσακ και Μπλερ (το ultimate couple) ή Νταν και Μπλερ (το wanna be perfect couple);  Μπες δες και αποφάσισε και ΕΣΥ πως είναι ο Τσακ ο καλύτερος (όχι δεν κάνω προπαγάνδα). Ακομα η Μπλερ και η Σερένα είναι πάντα ένα καλο οφθαλμολουτρο για τους άντρες και ένα καλο μάθημα μόδας για μας. Τέλος πάντα υπάρχει ένας Νειθαν να μην πολύ μίλα αλλα να ομορφαίνει το επεισόδιο (αν δεν σε τσαντίζει).

Community

Πλοκή: Πήγαμε σε ένα κοινοτικό πανεπιστήμιο και συναντήσαμε ένα μάτσο τρελάρες που για δικούς τους λόγους πρέπει ο καθένας να πάρει ένα πτυχίο πάση θυσία και με ότι αυτό συνεπάγετε.
Φέτος: Αφήσαμε την ομάδα μας με τα ψυχολογικά της να περάσει ένα ήρεμο καλοκαίρι για να κάνουν το μεγάλο come back από Σεπτέμβρη σε ένα νέο κοινό μάθημα για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι ακομα είναι ομάδα μελέτης.
Πρέπει; : Είναι κλασσικοί άνθρωποι, με τα δικά τους προβλήματα, με έναν Αμπεντ να κερδίζει με το «διαφορετικό» του χιούμορ την παράσταση, κάτι απλό και χαλαρωτικό μικρό και αστείο! Σίγουρα εχει ένα πρότυπο χιούμορ.
Το καλύτερο: Είναι οι μεταφορές και οι συγκρίσεις που κάνουν. Ταινίες  και σίριαλ οι ειδικότητα του Αμπεντ κρατούν μια ξεχωριστή θέση στο σίριαλ, 7 διαφορετικοί  ήρωες που παρά τα χρονιά ακομα δεν έχουν συμπαθηθεί ακομα πλήρως.

“How I met your mother”
O Tεντ Μοσμπι ακομα προσπαθεί να εξηγήσει στα παιδία του πως γνώρισε την μητέρα τους. Ένας αντί-ήρωας παρέα με έναν γεννημένο γυναικά, μια ερωτευμένη έγκυο παντρεμένη με έναν ιδεαλιστή δικηγόρο και μια ελεύθερη δημοσιογράφο που ψάχνει ΤΗΝ ευκαιρία.
Φέτος: Αφήσαμε την Λιλί έγκυο και τον Τεντι να μας υπόσχετε ότι θα παντρέψει δυο φίλους του ένας εκ των οποιον (σοκ) είναι ο λάτρης του γυναικείου φύλλου Μπαρνι, οπού σε αυτούς τους γάμους θα γνωρίσει και την κα Μοσμπι. Η Ρομπιν θα καταλήξει να είναι η κα Στινσον; Και πως η παρέα θα πάρει την έλευση του μωρού; Ο Μάρσαλ θα τα βγάλει άφραγκος πέρα;
Πρέπει; : Από τις καλύτερες αμερικανικές κωμικές σειρές. Ο Μπαρνι είναι με διαφορά ο πιο φριχτός τηλεοπτικός ήρωας που κάθε φαν λατρεύει. Αλλα και οι άλλοι 4 έχουν ο καθένας μια μοναδικότητα. Τα αυτοτελή επεισόδια και οι ατάκες αφήνουν εποχές τύπου «Φιλαράκια» χωρίς να βλέπεις μια κακιά απομίμηση.
Το καλύτερο: Καλά έχω θέμα σαν γυναικά αλλα θα το πω…. Οι πατέντες του Μπαρνι για να ρίχνει γυναίκες είναι by far οι καλύτερες. Ακομα πολλές «σέξι» σταρ κάνουν περάσματα (Κειτι Περι, Νικολ Σενσιγκερ).

Γενικά χαζεύουμε και άλλες αλλα αυτές είναι βασικές. Αυτή ήταν μια μικρή πρόταση μιας και η ελληνική τηλεοπτική χρονιά προμηνύετε άνυδρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου