Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πασχαλιάτικες Μόδες


Πέρασε και το Πάσχα, η Μ. Βδομάδα κι οι διακοπές στο χωρίο και όλα καλά όλα ωραία. Κόσμο αν ρωτάς δεν είχαμε. Άδεια η εκκλησία, άδειοι οι δρόμοι τα καφέ και τα μπαρ, εμείς και εμείς… απογοήτευση να ξέρεις πως κόσμος ούτε λεφτά για βενζίνη δεν έχει (γιατί ούτως η άλλως στο εξοχικό το δικό σου, όσα χάλαγες σπίτι σου τόσα θα χαλάσεις και εκεί).
            Αυτό το Πάσχα όμως περισσότερο από όλα, εντύπωση μου έκανε η «Αθεΐα» από μόδα. Οι μόδες έρχονται και παρέρχονται, και αυτή του είμαι «Άθεος και χωρίς σεβασμό για τον Χριστό σας» με ύφος και αυθάδεια όχι μόνο βλασφημίας αλλά επίπληξής των Χριστιανών προβάτων που είναι κατώτεροι από μας, ξαναήρθε στην μόδα πιο δυνατή από ποτέ.
            Το να πιστεύεις είναι προσωπικό σου θέμα. Ζούμε σε μια χώρα με ανεξιθρησκία , που πόλεμο ποτέ δεν έκανε για την θρησκεία και που ποτέ δεν πίεσε θρησκοληπτικά τις νεότερες γενιές της, κακά τα ψέματα παιδία. Το να απορρίπτεις κάτι, είναι απολύτως λογικό λοιπόν, η πίστη δεν είναι απόδειξη, η πίστη είναι εμπιστοσύνη. Δικαίωμα σου λοιπόν να μην έχεις την αυταπάτη να πιστέψεις σε κάτι που οι βασικές αισθήσεις (ή και η λογική σου) δεν μπορούν να αποδείξουν.
            Μίλησα, γνώρισα και συζήτησα με άτομα που δεν πιστεύουν και που θεωρούν πως αυτό που πρεσβεύει ο χριστιανισμός δεν τους αντιπροσωπεύει, άνθρωποι με επιχειρήματα και λογική. Αυτοί κύριοι δεν το διατυμπανίζουν. Δεν τους νοιάζει να επιπλήξουν, να «προσηλυτίσουν» στην αθεΐα τους η στην λογική τους, ούτε να προσβάλουν κανέναν, στην τελική δεν τους αφορά. Αυτοί είναι και πιο μορφωμένοι και πιο σοβαροί άνθρωποι από πολλούς Χριστιανούς θρησκόληπτους. Γνώρισα κι άλλους που αμφισβητούν την εκκλησία και τους πατέρες της. Αυτούς τους σέβομαι ακόμα περισσότερο, έχουν την ικανότητα να πιστεύουν σε κάτι που κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν το πρεσβεύει με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια όπως τα λόγια του Χριστού δίδαξαν, αλλά έχουν την ανάγκη να το ακολουθούν. Όμως γνώρισα και το χειρότερο είδος ανθρώπων, αυτούς που η ελευθερία του λόγου και της ανεξιθρησκίας τους έκανε άθεους και χωρίς τη γνώση περί Ορθοδοξίας, αμφισβητούν, επιπλήττουν, μισούν και βρίζουν και χυδαιολογούν σε μια προσπάθεια να είναι in, προσβάλλοντας τις ελευθερίες κάποιων άλλων.
Αυτούς, τώρα που πέρασε λίγος καιρός επιτέλους μπορώ να το πω. Ε! Δεν τους αντέχω άλλο!! Μας πείσατε δεν πιστεύετε, δεν έχετε έλεος, δεν έχετε σεβασμό οκ, τώρα πηγαίνετε στην μανούλα να σας πλύνει, να σας καθαρίσει και να σας δώσει και ένα 5ευρω να πάτε για καφέ γιατί με το τρόλινγκ δεν πέφτει η γκόμενα.
Πολύ πόζα και πολύ μοιρολατρία καλοί μου άθεοι από μόδα. Δεν ήξερα πως η αθεΐα προϋποθέτει προσβολή και επίπληξη στο πίστη, να δεις που πάντα είχα τους άθεους πολύ πιο σοβαρούς για να πέσουν στην λούμπα της προσβολής των Θείων. Τόσο σας ενοχλεί ο άλλος που κάνει την δική του επιλογή εε; Όταν όμως θα κάψει κάποιος τζαμί στην Ελλάδα θα πέσετε να τον φάτε γιατί είναι βόδι, θρησκόληπτος, ασεβής κ.ο.κ και για να ξεκαθαρίσω είμαι κατά οποιασδήποτε βίας οπουδήποτε και αν απευθύνεται. Αλλά η δηθενιά έχει κατακλίσει το αίμα σας και ναι οι φωνές για ένα τέτοιο γεγονός από ανθρώπους σαν και εσάς είναι δηθενιά.
Δεν με ενοχλεί να μην πιστεύεις, δεν με ενοχλεί να επιχειρηματείς επ’ αυτού, να διαβάζεις και να αμφισβητείς, για αυτό είναι το μυαλό, με ενοχλεί να βλασφημείς και να προσβάλεις κάτι εξαιτίας της ελευθερίας σου, που καταπατά όμως του άλλου την ελευθερία. Αν δεν τον θες έξω από το σπίτι σου με δάδα και φωτιές να φωνάζει πίσσα και πούπουλα όπως αρχέγονοι ανίδεοι χωρίκοι δεν σε θέλει έξω από την εκκλησία του (λογικότατο) να βρίζεις Παναγίες σαν σύγχρονο in αμόρφωτο, στην τελική σε τι είσαι ανώτερος; Αυτοί που βρίζεις είχαν την μαγκιά να δημιουργήσουν την θρησκεία που αμφισβητείς, πρόβατο!
Η Ελλάδα θα πάει μπροστά όταν αντιληφθούμε πως οι ελευθερία μας σταματά εκεί που αρχίζει του άλλου! Προς το παρών καλή μας φώτιση!
ΥΣ Στην χώρα των θαυμάτων η άνοιξη μας επηρέασε βαθιά, ψυχολογικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου