Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Movie scene

Είπαμε αγαπητέ αναγνώστη πως αυτά τα ποστ θα είναι αφιερωμένα στις εικόνες-φωτογραφίες. Γνωστό είναι λοιπόν πως υπεραγαπώ τις ταινίες οπότε θα σας δείξω πως μια ταινία ξεχωρίζει από μια  εικόνα (ή άντε ένα gif). 

5 εικόνες/gif 5 ταινίες λοιπόν που μου φτιάχνουν την διάθεση και ας μην είναι πάντα "ευχάριστες" με την ευρεία έννοια, μια ταινία σε ψυχαγωγεί, αγωγή της ψυχής δεν σημαίνει διασκέδαση αλλά γνώση από μια ευχάριστη για τον άνθρωπο κατάσταση, και μια ταινία πάντα θα είναι ένα μικρό μάθημα για μένα (το κείμενο περιέχει σποιλεράκια).

1. Fight Club

You've met me in very strange time in my life...

Λέει ο Έντουαρτ Νόρτον στην Έλενα Μπόναμ Κάρτερ όταν συνειδητοποιεί πως μέσα στο ντελίριο και στο παραλήρημα της ζωής του είναι το μόνο που έχει, και ο κόσμος γύρω του καταστρέφεται. Η ταινία αξίζει για πολλά αλλά πάνω από όλα για τις ατάκες περί "υλισμού" που λέγονται ήδη από το 1999. David Fincher thanks again. 

H σκηνή εντυπωσιακή, ο κόσμος διαλύετε γύρω τους, μόλις σώθηκαν από τη δολοφονιά και αυτοί συνειδητοποιούν ποίοι είναι πραγματικά.


2. Seven

Ο Μιλς γίνεται ντετέκτιβ της αστυνομίας για να διαφυλάξει τον κόσμο από την διαφθορά και στην πρώτη του υπόθεση μπλέκει με τον πιο παρανοϊκό τύπο/τιμωρό που θα μπορούσε να του τύχει.. κάπου εκεί και αφού έχει πιάσει,  τον δολοφόνο  μαθαίνει πως μόλις έχει χάσει την γυναίκα και το αγέννητο παιδί του. Το βλέμμα στα μάτια του Πιτ η απελπισία και ο πόνος κάνουν την ταινία να φτάνει σε άλλα επίπεδα. Ψυχολογικό και αστυνομικό θρίλερ με το πιο ανατρεπτικό φινάλε. Άραγε μπορώ να αγαπήσω αυτή την του έκφραση περισσότερο μωρέ;; 


3. La vita e bella

Αν και δεν την βρήκα όπως την ήθελα αυτή την εικόνα έψαχνα από το αριστούργημα του Μπενίνι. Η σκηνή που ενώ ο πόλεμος έχει τελειώσει, έχει καταφέρει να σωθεί ο ίδιος και ο γιος του, και ψάχνουν την γυναίκα του για να φύγουν, πιάνετε και οδηγείτε στο εκτελεστικό απόσπασμά ενώ ταυτόχρονα κάνει τα πάντα , παρόλα αυτά, ώστε να μην τρομάξει ο γιος του και να νομίζει πως είναι παιχνίδι, απλά με διαλύει. Ανιδιοτέλεια, αγάπη και.. απλά η ζωή είναι ωραία, μετράει το πως θα επιλέξεις να την δεις εσύ..
(Με δυσκολία επέλεξα σκηνή από αυτή τη ταινία έχει άλλωστε τόσες που αξίζουν..)


4. The artist

Τις πιο πολλές φορές μια αγκαλιά είναι το μόνο που μπορεί να έχει ανάγκη μια γυναίκα, και μπορεί να κάνει τα πάντα αν βρει τον άντρα που θέλει να την κρατάει αγκαλιά. Μια από τις ωραιότερες σκηνές, χωρίς λόγια και με βαθύ νόημα. Η Πέπη αγκαλιάζει το κοστούμι του Αρτίστα της αφού δεν μπορεί να έχει την αγκαλιά του ίδιου, πάθος και αγάπη σε μια τόσο δα κίνηση. 


5. Melacholia

Και ξαφνικά ο κόσμος καταστρέφεται από την Μελαγχολία. Ο μικρός πλανήτης που εν τέλη θα συγκρουστεί με την γη δημιουργεί την πιο εντυπωσιακή εικόνα για το τέλος της ταινίας του Λαρς Βον  Τριερ. Τι είναι η μελαγχολία; τι θέλει να πει ο ποιητής; και άλλα πολλά ερωτήματα μπορούν να δημιουργηθούν μετά τις εικόνες του εντυπωσιακού τέλους τις όμορφης ταινίας του Δανού σκηνοθέτη. Η εικόνα έχει επιλεγεί γιατί... μιλάει από μόνη της θαρρώ..., εκτυφλωτική!


Η ταινίες είναι πρώτα από όλα σκηνοθεσία, μετά σενάριο και μετά ηθοποιία κάπου ενδιάμεσα υπάρχει όμως και η φωτογραφία το σημαντικότερο, που πολλές φορές ξεχνάμε. Αυτή φωτίζει και διαμορφώνει την εικόνα. Και αυτή μας μένει εν τέλη. 

ΥΣ Στην χώρα των θαυμάτων πάμε διακοπές και επιστρέφουμε την πιο ζεστή μέρα στα πάτρια Πειραιώτικα εδάφη, αλλά τέτοια ούφα είμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου