Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Μέσα από τα μάτια του χωριού!


Κόσμε καλησπέρα! Πήγα το πρώτο 20ημερο των διακοπών μου και επέστρεψα για λίγο για να σας ενημερώσω για τις εμπειρίες μου!
Η αλήθεια είναι πως από το πρώτο καλοκαίρι που πήγα στο χωρίο μου ανακάλυψα πως είναι ένας τόπος που μπορεί να σου μάθει πολλά πράγματα!
Το χωρίο είναι μια μικρή κοινωνία, σε αυτήν απεικονίζετε και η εικόνα την όποια έχει η το σύνολο του κόσμου μας για την γυναικά.
Η γυναικά πρέπει να είναι όμορφη, γλυκιά, τρυφερή, να μην καταλαβαίνει πολλά, να λέει χαζομαρουλες να είναι δεκτική και να μην πολύ φέρνει αντιρρήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση γίνετε βορά στα όρνια.
Η γυναικά δεν έχει το δικαίωμα να υπερασπίζετε την τιμή της γιατί είναι γυναικά! Αν θέλει να βάλει έναν άντρα αν’ αυτής. Γιατί;; Γιατί αυτός θα μπορέσει και να υψώσει τον τόνο της, φωνής του και να βρίσει και να απειλήσει χωρίς να ξεφτιλιστεί μια γυναικά αν φωνάξει γίνετε απωθητική και κατευθείαν μπαίνει στην μαύρη λίστα.
Ακόμα μια γυναικά δεν έχει το δικαίωμα να πει κακιά ή να σε βάλει στην θέση σου ή να σου απαντήσει ειρωνικά ή να είναι πιο έξυπνη και καλλιεργημένη από σένα. Μια γυναικά απλά δεν μπορεί να είναι έτσι! Αν τύχει και είναι πρέπει απλά να υποκριθεί την ανόητη γιατί έτσι θα γίνει πιο αρεστή και ποθητή (κυριως).
Τέλος μια γυναικά είτε έχει σχέση είτε όχι πρέπει να είναι πρόθυμη να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία πάντως αρσενικού (σε ολο το χωριο) γιατί σε αντίθετη περίπτωση γίνετε βορρά στα σκυλιά αφού κουνήθηκε (φυσικα και αυτή φταιει) και μετά το έπαιξε μυξοπαρθένα.
Αυτή είναι λογική μια γυναικά σε ένα χωρίο (ισως παλι και μονο στο δικο μου, δεν ξερω) ότι και να κάνει θα είναι πάντα κατακριτέο θα υπάρχει πάντα κάποιος να πει ότι δεν του αρέσει και να την
«κράξει».
Πως αντιδρούμε λοιπόν σε αυτές τις συνθήκες;; Με χαρά και τσαχπινιά. Η διατριβή μου στις συνήθειες του χωριού μου έμαθε ότι υπάρχουν 2 λύσεις σε αυτό το πρόβλημα. Πρώτη λύση είναι να τα φτιάξεις με κάποιον από το χωρίο (καλυτέρα να έχει και κάποιο κυρός) και έτσι (από ντροπή σε αυτόν) ότι και α κάνεις κανείς δεν θα τολμήσει να σου την πει. Τώρα δεν έχεις καμία όρεξη τότε απλά πρέπει να έχεις γερό στομάχι. Λοιπόν η δεύτερη λύση είναι να είσαι απλά ο εαυτό σου να έχεις οξυδέρκεια να απαντάς με γλυκύτητα και τσαχπινιά! Πρέπει βέβαια και εσύ ο ίδιος σαν άνθρωπος να αυτοσαρκάζεσαι γιατί το χιούμορ (και δει το καυστικό) σε κάνει αρεστό (όπως έχω ξαναπεί) άλλα ο αυτοσαρκασμός κάνει τους άλλους να σε σέβονται.
Είναι δύσκολη η ζωή μιας γυναικάς στο χωρίο και πιστέψτε με θέλει μεγάλη τεχνική για να περάσεις ένα ήρεμο καλοκαίρι χωρίς σκοτούρες με καλή παρέα και χωρίς προβλήματα!
ΥΣ Στην χωρά των θαυμάτων η γυναικά είναι πραγματικά ίση με τον άντρα!
ΥΣ2 Στον καύσωνα βρήκα να γυρίσω και γω η χαζή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου