Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το list or not to list

Είχα πει να μην κάνω καμία λίστα για το 2011. έτσι όπως ήρθε έτσι να την κάνει το άτιμο, δεν έχω και πολλά να θυμάμαι πέραν του ότι πήγα να πάθω κατάθλιψη, μετακόμισα ενώ δεν το θελα, πέρασα ένα ακόμα μαύρο καλοκαίρι και έναν δύσκολο χειμώνα. Αρά τι να σου πω για τούτο; Όσο για τα κοινωνικοπολιτικά έλα τώρα... Όλο και κάποια σελίδα ιστορίας θα αφιερωθεί σε τούτο το δόλιο το 11'. Δεν μου φταίει καλό μου το νουμεράκι ούτε θα βάλω χιλιάδες προσδοκίες στο 12 γιατί το αγαπώ σαν νούμερο ούτε θα το φορτώσω με ελπίδες, δεν την κατάλαβα αυτήν μας την ανάγκη να πιστεύουμε ότι επειδή είναι 1/1/του τάδε όλα θα αλλάξουν, για σένα κυρία μου είναι η πρώτη του έτους για τον πλανήτη γη είναι άλλη μια μέρα χειμωνιάτικη όπου θα συμβούν κουλά, καθημερινά, παράξενα και απλά θα έχει λίγο περισσότερη φασαρία από το κανονικό! 
Αλλά αυτά τα κλισέ και οι ευχές και οι λίστες έχουν μπει για τα καλά στο πετσί μας! Δεν θα σας μιλήσω άλλο απλά θα σας δώσω σε εικόνες όσα εγώ με μια πρόχειρη ματιά θυμάμαι από το 2011 από ζήλια που το κάνανε όλοι οι άλλοι :P.

Το 2011 μάθαμε να μαγειρεύουμε εδώ στην χώρα των θαυμάτων:

Επαναστατήσαμε για τα καλά:

 Μεγαλώσαμε κιόλα, αμέ!!
Είδαμε και πολλές ταινίες! Κυρίως παλιές! Και αγαπήσαμε το Τρούμαν Σόου, έστω και αργά! 

 Φέτος ανακαλύψαμε την αξία του να πίνεις πολλά και διαφορετικά σφηνάκια. Γκάζι είσαι αμαρτία!


Πήγαμε και Σύνταγμα και γίναμε και μούσκεμα!


 Μετακομίσαμε και σε δικό μας θαυματόσπιτο, και το κάναμε και κουκλί!


Και του λόγου τ' αληθές; αδειάσαμε τα ΙΚΕΑ. 


Τα σκουπίδια κατακλύσανε τους θαυματοδρόμους μας


Και μάθαμε να πλένουμε και πιάτα, και να καθαρίζουμε το θαυματόσπιτό μας


Πήραμε και το πιο ωραίο μήνυμα γενεθλίων: 


 Η μαυροδάφνη ανακηρύσσεται επίσημα το αγαπημένο μας ποτό! Ναι δεν μετριούνται οι φορές που γίναμε ντρίρλα μαζί της 


Φέτος κάναμε το καλό, αλλά παραλίγο να πέσουμε εμείς στον γιαλό! Χαλάλι, δώστε αίμα


Αγαπήσαμε τον πολλά υποσχόμενο Αντριου Γκαρφιλντ και περιμένουμε πολλά από αυτόν:


Όμως πιο πολύ και απο τον Γκαρφιλντ και από τον Ραιαν αγαπήσαμε τον Μαικλ Φασμπεντερ. Μάγεψε φέτος και δημιούργησε τον απόλυτο Ροτσεστερ.


Θα μας λείψει...αυτό απλά!


Θα τον λατρεύουμε αιώνια! Έγινε η επίσημη λατρεία του 2011


Πήγε και στα Όσκαρ η ψαροκώσταινα φέτο... και ας μην μας άρεσε η ταινία,


Το πιο φανταστικό παιχνίδι! Το 2011 συντρόφεψε τα πιο αστεία βράδια μας,


Επίσιμη λατρεία, το τουίτερ έγινε η ψύχωση του 2011, αλλιώς πως θα μάθαινα εγώ για Μπιν Λάντεν, Καντάφι, Βέγγο αλλά και το σκορ της Ρεαλ, για την σύλληψη Εφραιμ και για το τι καιρό κάνει στην Ρόδο;


Το τραγούδι του 11 by far, 



Το 2011 φεύγει βασανιστικά αργά, θα κάνω τις ευχές μου για το 2012 αλλά όχι σήμερα, μη και δε πιάσουν! 1/1/12 τα ξανά λέμε με τις πιο καλές ευχές μου για τις μέρες που έρχονται! Φιλάκια πολλά!!



Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Όμορφη Πρωτοχρονιά!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες! Χρόνια σας πολλά! Ότι επιθυμείτε με υγεία ευτυχία και κάθε επιτυχία! Περάσατε μωρέ καλά; Γιατί εμείς εδώ είμαστε πολύ όμορφα! Τα Χριστούγεννα πέρασαν με πολύ γέλιο και τραγούδι!!!



Μακάρι να πάει έτσι και η Πρωτοχρονιά, γιατί λένε (δεν ξέρω) ότι ότι κάνεις την πρώτη μέρα του χρόνου το κάνεις και όλη την υπόλοιπη χρονιά (δεν το πολύ πιστεύω γιατί η περσινή Πρωτοχρονιά με βρήκε με καμιά 10αρία ανθρώπους που από τότε -σχεδόν- έχω να δω) αλλά, άμα είσαι χαρούμενος την πρώτη μέρα ξεκινάς και πιο αισιόδοξα..;


Λοιπόν σε μια προσπάθεια να κάνουμε την Πρωτοχρονιά μας ισάξια των Χριστουγέννων έκανα τα θέλω μου για την 1/1/12:


  • Να φάω πολλά γλυκά χωρίς καθόλου τύψεις! Και αν γίνεται να πέσει και ένα σιντριβάνι σοκολάτας μέσα στο σπίτι.. Να βγει η καταπιεσμένη λιχούδο από μέσα μου τελοσπάντων.
  • Να δω όσο περισσότερες αγαπημένες/χαρούμενες φάτσες μπορώ! Και να βρω τα πιο πρωτότυπα δώρα να τους πάρω, για να τους κάνω ακόμα πιο χαρούμενους!
  • Να πιω σαν να μην υπάρχει αύριο κρασί χωρίς να με παρεμποδίζει κανείς! Λες και θα ξαναζήσω ποτέ το 1/1/12. Μια φόρα θα την ζήσω στην ζωή μου γιατί να με καταπιέσουν?!
  • Να κλείσει η μέρα με ένα όμορφο βραδινό, με τζαζ μουσικούλα, με κρασάκι, έναν ζεστό καναπέ και ταινία!


Μα τι όνειρο Θεέ μου! Θα σας γράψω για να δούμε πιο από όλα πέτυχα! Θαρρώ το πολύ φαγητό και τις φατσούλες (δυστυχώς φοβάμαι λίγες θα 'ναι) θα δω..!  

ΥΣ Μπορεί να μας κάνει ένα ζευγάρι σκουλαρίκια απίστευτα χαρούμενους; Ο! Ναι μπορεί... Κάποια στιγμή θα σας πω και αυτήν την ιστορία!


ΥΣ Στην Χώρα των θαυμάτων το χιόνι μας έχει αποκλείσει στα σπίτια μας και το μόνο που κάνουμε είναι αγκαλιές κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Καλές γιορτές!!!!

  

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

To γράμμα...

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σαν καλή πεπέλα (που με έλεγαν μικρή) θα σου στείλω το Χριστουγεννιάτικο γράμμα μου, μιας και που το ίντερνετ είναι το γρηγορότερο μέσο επικοινωνίας είπα να το κάνω λοιπόν φέτος διαδικτυακά.
Δεν ήμουν που λες φέτος και πολύ καλό παιδί, αλλά δεν ήμουν και κακό (βέβαια). Ομολογώ καλές πράξεις δεν πολύ έκανα αλλά φρόντισα να αποφύγω τις κακές όσο το δυνατόν περισσότερο. Ναι Άγιε μου ήθελα να βγάλω ματάκια, να ξεριζώσω μαλλάκια, να βαρέσω υστερίες συχνά πυκνά και το απέφυγα, είναι μια πρόοδος και τούτο! Θα έλεγα πως.. λίγο άλλαξα σαν χαρακτήρας το έτος αυτό, που μας χαιρετά κυρίως άλλαξα συνήθειες και τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα και τους ανθρώπους!
Ζω μονάχη μου και αυτό ήταν ομολογώ ένα μεγάλο δώρο για φέτος, αλλά το τίμημα ήταν να είμαι μακριά από όσους αγαπώ, δεν ξέρω βεβαία αν είναι αυτό το χειρότερο ή αν το χειρότερο θα έρθει με την επιστροφή μου στο σπίτι σε μερικά χρονάκια, αλλά ας το για τώρα αυτό...θα σου τα ξαναπώ στο μέλλον... 
Φέτος έμαθα να αγαπώ όσα έχω σαν να μην είναι δεδομένα αλλά και να διαχειρίζομαι τα χρήματα που έχω όσο καλύτερα γίνεται χωρίς υπερβολές, έμαθα να αγαπώ πιο πολύ την μαμά μου που όταν περνάει δύσκολα δεν είναι να την κάνεις παρέα, αλλά όταν είναι ήρεμη σε ξεπληρώνει για όλα. 
Όμως έμαθα ακόμα πως οι άνθρωποι μπορούν να έχουν μέσα τους τα καλύτερα και τα χειρότερα ελαττώματα του κόσμου ταυτόχρονα και πως πρέπει να τα διαχειριστώ για να επιτύχω τους σκοπούς μου (όχι με την κακή έννοια ρε συ...)!
Αγαπητέ Άγιε, φέτος θα ζητήσω κάτι πολύ δικό μου που ανακάλυψα πως ποτέ δεν ζήτησα και πως υστερώ πολύ σε τούτο, και θα το ζητήσω μονάχα επειδή με φόβισαν ως προς την συναισθηματική μου ακεραιότητα. Ακόμα θα ζητήσω ηρεμία τάξη και ασφάλεια! Θα μου πεις πιο σπίτι φέτος στην Ελλάδα τα έχει τούτα; δεν ξέρω θα σου πω.... εγώ τα ζήτησα και απαιτώ να μου τα φέρεις! Άντε όλο γκρίνια είσαι και συ! Δεν μπορώ άλλο αγχωμένες και λυπημένες φάτσες σπίτι μου, ούτε νεύρα και κλάματα από το πουθενά! 
Τέλος θα ζητήσω να γίνει ένα μαγικό και να πάψει να χαλάει το λάπτοπ μου! Πραγματικά οι καλικάντζαροι πέρσι δεν έφυγαν κρύφτηκαν μέσα του! Θέλω και λίγο χρόνο παραπάνω για να σπάσω το φράγμα των 120 ταινιών που κατάφερα να δω πέρσι και φέτος! Θέλω να πάω στις 150 ρε αδερφέ!
Αν σου βγαίνει τώρα φέρε όπως περνάς και από δω και αυτήν την κυρία που είδα πρόσφατα:


Λέω φέτος να μην είμαι ανιδιοτελής και να ζητήσω παγκόσμια ειρήνη αλλά θα πω τα εξής:
Θέλω η χαζή κολλητή μου να βρει αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσει τα κολλήματα της.
Η άλλη να πάει στην Γερμανία αλλά να μη με ξεχάσει γιατί θα την κυνηγάω μέχρι και εκεί.
Ο κολλητός μου να βρει λίγο θάρρος με τις κοπέλες.
Θέλω η αδερφή μου να ξε-αγχωθεί γιατί είναι εξουθενωτικό για μένα αυτό πια!
Όσο για τους γονείς μου την θεία μου και τον αδερφό μου; Θα ζητήσω παγκόσμια ειρήνη γιατί μόνο έτσι θα σωθούν! (να και η ανιδιοτέλεια!!!)

Άγιε μόνο ένα μην πάρεις από όσα φέτος μου έδωσες! ΑΓΑΠΗ! Είναι όμορφη και τόσο εύκολη! Καλά Χριστούγεννα και σε σένα!!!!!!!!


ΥΣ Στην χώρα των θαυμάτων τα Χριστούγεννα θα βλέπουμε το It's a wonderfull life μπας και δώσει ο Θεός και γίνει ένα παρόμοιο θαύμα...

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικες Ορμόνες

Σήμερα λοιπόν μιλήσω για θέμα sos που με ταλανίζει τις τελευταίες μέρες!! Τις Ορμόνες! Όχι από αυτές που ποτίζουν τους αθλητές και τους μποντιμπιλντεράδες αλλά από τις άλλες τις φυσικές! Και όχι όποιες και όποιες αλλά τις καλύτερες, τις γυναικείες! 
Αυτές τις άτιμες τις αψυχολόγητες, αυτές!!!
Ξέρω αγαπητέ αναγνώστη είχες κάποτε μάνα, αδερφή, γυναίκα, κοπέλα ή κολλητή που κάποιες φορές δεν έπαιζε να την πιάσεις πουθενά. Μαύρο εσύ άσπρο αυτή, πήγαινες άσπρο εσύ σε έβριζε που δεν έμενες σταθερός, απο την άλλη αν δεν άλλαζες την άποψη σου ήσουν  ισχυρογνώμων. Ακόμα και το καλύτερο παιδί να ήταν κάποιες φορές ήθελες να την χαστουκίσεις.


Ο! Ναι την καταλαβαίνω απόλυτα! Και σένα φυσικά φίλε αναγνώστη σε καταλαβαίνω, και τις δύσκολες ώρες που σου 'μελε να περάσεις πλάι σε αυτό το πεισματάρικο πλάσμα και συνάμα ακαταλαβίστικο και γοητευτικό, γιατί παραδέξου το για να την ανεχτείς την αγαπόυσες (είτε μάνα-αδερφή είτε κοπέλα-κολλητή!)
Δεν φταίει αυτή όμως, η φύση! Ναι η φύση που έναν τόσο καλό και πράο άνθρωπό τον έκανε γυναίκα, αυτή τα φταίει! Ναι δεν είναι δικαιολογία αλήθεια! Για μας πέρα από τις κοινές φυσιολογικές ανάγκες (φαί νερό κλπ κλπ) έτσι και το ξέσπασμα των ορμονών μια φορά τον μήνα είναι μια φυσιολογική ανάγκη!
Δεν λέγονται δύσκολες αυτές οι μέρες γιατί κύριοι δεν μπορούμε να σας "κάτσουμε", μετά συγχωρήσεως μαμά, αλλά επειδή πέρα από τους σωματικούς πόνους περιόδου και λοιπών, έχουμε και ψυχολογικές διακυμάνσεις που ούτε τις φαντάζεσαι!! Από κει που σκοτώνεις, αγαπάς και μισείς, από εκεί που γελάς κλαις και βαράς υστερίες, γιατί... απλά έτσι! Σου συμβαίνει δεν το ελέγχεις απόλυτα και μπορεί το οτιδήποτε να πυροδοτήσει μια νέα αντίδραση. 
Θυμάμαι κάποτε τον πατέρα μου να λέει "τρεις Παναγία μου τις έχω, πως θα τα βγάλω πέρα;" εμ δεν έφταιγε ο άνθρωπος, δεν ήταν κακός αλλά σύντομα θα καταλήξει τρελός.
Εχτές κατάλαβα λοιπόν, πως εκείνες τις λίγες μέρες το να τις περνάς μόνος σου είναι φάρμακο για σένα και σωτηρία για το κοινωνικό σύνολο που σε περιβάλλει. Γιατί εμένα για παράδειγμα μια καλημέρα μου είπαν εχτές και μόνο βιβλίο που δεν έφερα σε κεφάλι ενώ μετά από λίγες ώρες χαχάνιζα σαν χαζό λες και δεν υπήρχε αύριο, σε σημείο που με έπιασε στομαχόπονος.
Σημαντικό είναι να φροντίζεις βέβαια και συ καλή μου να το ελέγχεις, ή έστω να ενημερώνεις! "Ξέρετε δεν είναι η μέρα μου" (ξέρω και κάποιον που θα σε τσιγκλίσει ακόμα περισσότερο και ας ξέρει πλήρως την φάση αλλά ας μην το σχολιάσω μέρα που ναι...) να κάνεις κατανοητή την θέση σου ή έστω να αποφεύγεις τις κοινωνικές συναναστροφές!
Βέβαια ξαναλέω ο κάθε άνθρωπός διαφέρει και η κάθε γυναίκα έχει τις δικές της αντιδράσεις απλά να μην το χρησιμοποιεί συνέχεια σαν δικαιολογία!
Εγώ ας πούμε γελάω συνέχεια για να κρύψω όλα τα άλλα, απλά τα νεύρα μου φαίνονται στο πρόσωπο μου (και η δυσαρέσκιά) όπως μου έχουν τονίσει (εεε δεν φταίω), γενικά όμως προσπαθώ να μην βγάζω τις διακυμάνσεις προς τα έξω και να μην υπερβάλλω (η γκρίνια για όποιον σπεύσει είναι χαρακτηριστικό μου, απλά επιδεινώνετε κάποιες φορές).
Αυτά είχα να πω και για σήμερα, ελπίζω να καταλάβατε κάτιτις παραπάνω σήμερα για την κοπέλα που σας άλλαξε τα φώτα, καλή ηρεμία, και υπομονή!
ΥΣ Στην χώρα των θαυμάτων οι ορμόνες είναι καραμελίτσες που τις τρως μόνο όταν τις χρειάζεσαι! 

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Christmas all over!!

Ναι!!
Οκ ήθελα (αλήθεια σου λέω) να γράψω πάρα πολλά! Μα πάρα πολλά για τα υπέροχα Χριστούγεννα που έρχονται για τα δώρα, τις γιορτές, τα γλυκά και όλα αυτά τα λατρεμένα αλλά έπεσα πάνω σε 2 τύπους που τα μισούν αυτά! Ναι αγαπητέ αναγνώστη αν δεν είσαι ο ένας από τους 2 τότε καταλαβαίνω γιατί έχεις σοκαριστεί! 
Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω αυτό! Σοβαροί μονάχα λόγοι θα σε έκαναν να μισήσεις τις γιορτές και μόνο. Ναι... φίλε μου Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά καλός ή κακός έχουμε κάθε χρόνο... και για όλη μας την ζωή... οι πιθανότητες όπως αντιλαμβάνεσαι να συμβεί κάτι άσχημο μέσα σε αυτήν την περίοδο είναι πάρα πολλές σε κάποια στιγμή της ζωής σου, αλλά να τα μισήσεις; 
Κάποτε έζησα την χειρότερη πρωτοχρονιά του κόσμου. Ξέρεις τι είναι να ξυπνάς ολομόναχος σε ένα άδειο σπίτι περιμένοντας  ένα τηλέφωνο να μάθεις αν ο πιο αγαπημένος σου άνθρωπος τα κατάφερε; Ξέρω πως ακούγετε αλλά κυρίως ξέρω πως είναι... 
Όμως... σε εκείνες τις γιορτές βρήκα το πιο λαμπρό φιλαράκι να μου κρατά το χέρι. Γιατί στην δυσκολία θα φανεί ο φίλος. Και μου το κράτησε σφιχτά! Με αγκάλιασε γερά και με έκανε (ανάγκασε θα έλεγα) να πιστέψω! Και το τηλέφωνο εν τέλη ήρθε και εγώ περνάω ΚΑΙ αυτές τις γιορτές με τον πιο υπέροχο άντρα του κόσμου! Τον πατέρα μου!
Και το φιλαράκι μου είπε πως προσεύχονταν για αυτό και εγώ όσο το θυμάμαι κλαίω και το αγαπάω όλο και πιο πολύ!!
Ξέρεις τι αναγνώστη; δεν θα άλλαζα τίποτα εφ' όσων όλα θα είχαν την τωρινή κατάληξη. Γιατί πήρα τόσα απο αυτές τις γιορτές που με άλλαξαν σαν άνθρωπο.
Οι δυσκολίες έρχονται και παρέρχονται το θέμα είναι τι σου μένει στο τέλος!
Εμένα μου έμειναν οι επόμενες γιορτές που σε χειρότερη ψυχολογία έπρεπε να κάνω τα αδύνατα δυνατά να περάσει αυτός ο άνθρωπος τις καλύτερες γιορτές και ξέρεις τι; Ήταν μαζί μας και η προσπάθεια δεν ήταν τόσο δύσκολη.



Ένας έρωτας, μια φίλια, τα χρήματα ή οτιδήποτε άλλο δεν είναι δυνατά να μας διαλύσουν όσο η υγεία. Για αυτό δώστε μια ευκαιρία σε κάτι όμορφο! Και αν περνάει η γνώμη μου δώστε μια ευκαιρία σε αυτά τα Χριστούγεννα και ίσως βρείτε λίγη από την μαγεία!
Δεν θα πω άλλα αρκετά εξομολογήθηκα ΚΑΙ για σήμερα! Πάρτε υλικό από τα δέντρα που είδα και φωτογράφισα για σας και τα λέμε ξανά!
ΥΣ Στην χώρα των θαυμάτων μόλις φάγαμε τον κουραμπιέ και τα κάναμε τόσο χάλια που σας έρχεται χιόνι! 

ΥΣ1 Σας καθιστώ υπεύθυνους να βρείτε εσείς το καλύτερο δέντράκι γιατί εμείς έχουμε ήδη πλακωθεί (χωρίς να θέλω να σας επηρεάσω το δικό μου είναι το πιο καλό, αλλά πάντα χωρίς να θέλω να σας επηρεάσω).


Να και το αστέρι μας!!!


ΥΣ3 Καλές γιορτές να έχουμε!