Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Έχει Πανσέληνο απόψε..

Και είναι ωραία... πολύ ωραία ειδικά άμα την βλέπεις με παρέα!
Τι γίνετε με τις Πανσέληνους?? Γιατί μας επηρεάζουν τόσο?? Που οφείλετε αυτό το γεγονός?


Σήμερα λέει θα είναι το πιο μεγάλο και φωτεινό φεγγάρι που θα δούμε ποτέ αφού το φεγγάρι έρχεται σε μια ευθεία με τον Ήλιο και την Γη... να περιμένουμε ακόμα χειρότερα πράγματα της σημερινή νύχτα??
Εννοώ αν σεληνιαζόμαστε με τις απλές  μηνιαίες Πανσέληνους απόψε τι μας περιμένει?
Γιατί το φεγγάρι επηρεάζει τόσο πολύ την ζωή στην γη? Πιο πολύ και από τον ζωοδότη Ήλιο το φεγγάρι υπάρχει σε στίχους τραγουδιών (υπέροχων των περισσότερων) σε στίχους ποιητών (να αναφερθώ στον αγαπημένο μου?) σε μυθιστορήματα σε παιδικά τραγουδάκια σε ζωγραφιές σε ταινίες κλπ κλπ Η τέχνη εμπνέετε από αυτό ειδικά στην Πανσέληνο...
Το φεγγάρι συνήθως είναι ο κλειδοκράτορας των μυστικών μας ο συνωμότης της καρδίας μας ο ζηλιάρης φίλος ο προδότης εραστής. Επισκιάζει όλα τα αλλά στοιχειά της φύσης τα αστέρια είναι πολλά και όχι τόσο φωτεινά μπροστά του (που μπορεί ουσιαστικά να είναι εκατομμύρια φορές μεγαλύτερα και πιο φωτεινά) ο ήλιος δεν είναι τόσο ρομαντικός το βράδυ είναι πιο συνωμοτικό...
Ταυτόχρονα όμως με την έμπνευση το φεγγάρι έχει γεμίσει τον κόσμο προλήψεις για τις συνέπειες τις πανσέληνου. Γιατί αστρολόγοι μελλοντολόγοι και λοιποί  αστρολατρες  λύανε με το μπορεί να συμβεί εκείνο το βράδυ αλλά και τα δυο επόμενα και προηγούμενα? Γιατί η αδερφή μου όχτος κατηγορούσε αυτήν την ομορφιά που έχασε το κινητό της… Χτυπιόταν ότι το ήξερε ότι κάτι κακό θα συμβεί… από πού πρόεκυψε αυτή η προκατάληψη με το  όμορφο ουράνιο σώμα?

Απόψε το φεγγάρι βεβαία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όχι... όχι στους ερωτευμένους αλλά στους Ιάπωνες... έτσι ας ευχηθούμε απόψε να μην υπάρξει κάτι άσχημο αλλά μοναχά ζεστές αγκαλιές και ρομαντικές εξομολογήσεις κάτω από το όμορφο χρώμα της Πανσέληνου.

Και για τους υπόλοιπους τους μόνους και τους προληπτικούς ας ευχηθούμε ένα όμορφο Σαββατόβραδο με πολύ κέφι!
ΥΓ Στην Χώρα των θαυμάτων θαυμαζουμε οχι το φεγγαρι αλλα την αντανακλασή του στο νερό την νύχτα με το απαλο αερακι!
ΥΓ2 But with the moon in the sky Who wants to be Alone??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου