Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Kανενας...


Υπαρχουν Ρωμαιοι στις μερες μας?
Αυτη δεν ειναι μια απλη ρητορικη ερωτηση. Προκυπτει απο το γεγονος οτι ειδα 3 ταινιες βασισμενες στην μια και μοναδικη χιλιοειπωμενη ιστορια με 2/3 Ιουλιετες και 0/3 Ρωμαιους στα ονοματα των πρωταγωνιστων! Γιατι  Γκόραν και οχι Ρωαμαιος?

Θελει να πει κατι ο ποιητης? Γυναικες πριγκιπισσες, γλυκες νεραιδες, ονειροπωλες ψυχες υπαρχουν καπου ακομα που περιμενουν τον πριγκιπα αλλα οχι αντρες γενναιοι ηρωες ετοιμοι να αγωνιστουν και να τα θυσιασουν ολα? Εχουν αρχησει να εκλειπουν σε μεγαλο βαθμο?
Ομολογω στις μερες μας χαθηκε η μαγεια.
ΟΧΙ δεν φταιει (μαθαμε τωρα ολοι) ουτε το fb ουτε το msn, χαθηκε γιατι ηταν η ωρατου να χαθει. Το αφησε η γυναικια απελευθερωση να χαθει σε συνδιασμο με τις (νεα μοδα) απελευθερωμενες και χωρις ταμπου γυναικες που προβαλουν οι ταινιες του Χολυγουντ. Προτυπα φιλελευθερων ανεξαρτητων κοινωνικα οικονομικα και σεξουαλικα απελευθερωμενων γυναικων που ουσιαστικα μυουν καθε "θυληκο" στον κοσμο των αρσενικων. Ετσι η γυναικα εχασε την ταυτοτητα της και ο αντρας... τρομαξε.
Που ακουστηκε (η κατα τα αλλα αξιαγαπητη) κυρια (πλεων) Πορτμαν, να θελει μια γυναικα μονο σεξ χωρις σχεσεις δεσμευσης να κυνηγα και στο τελος να απαιτει απο το υποτιθεμενο αρσενικο "ταιρι" να "πηδα" και.... αλλα "χαντακια"? (βλ No strings attached). Σε πιο σημειο ακριβως χαθηκε η μπαλα και η γυναικα εγινε μια αχορταγη για σεξ και χωρις ταυτοτητα οντοτητα και ο αντρας ενα μαλθακο πρωην αρσενικο?

Καλη ειναι η απελευθερωση μην φτασω και στο αλλο ακρο και ο φαιμινισμος καλος αλλα χασαμε τον ελεγχο και εν τελη αποτυχαμε του στοχου μας (βλ δικαιωματα (ουσιαστικα) γυναικας, ισοτητα φιλων --> μεγαλο θεμα ;)) και το χειροτερο? Τρομαξαμε τα αρσενικα.
Αποτελεσμα? Πληθωρα:
1) Γκευ, που καλα να ναι οι ανθρωποι δεν με ενοχλουν αλλα... δεν με βοηθανε (εμενα σαν γυναικα) κιολας εχουν και κατα βαση τα καλυτερα παιδια!
2) Παντρεμενοι/πεινασμενοι απο τα 20, που λενε οι "τυχερες" τον βρηκα γιατι να τον αφησω? θα βρω κανεναν καλυτερο?
3) (και χειροτερο) Κυνηκων πολυγαμηκων πηδηκουλων, που sorry κιολας δλδ αλλα μια μουτζα η καθε μια μας την αξιζει για το κατορθωμα της. Εννοητε πως για αυτον τον τυπο αντρα ειμαστε αποκλειστηκα υπευθηνες αφου εμεις τους ενισχουμε τον αντρικο τους εγωισμο που δημιουργει"αυτα" τα φαινομενα και τωρα εχουν πια παραγηνει! 
Τι σημαινουν ολα αυτα εν τελη? Χαθηκαμε στην μεταφραση!

Χασαμε καθε μετρο και τωρα τους επικους ερωτες στην κυνηκη μας εποχη τους βλεπεις μονο στην τηλεοραση στο σινεμα διαβαζεις για αυτους στα βιβλια τρως στην μαπα τα Twilight η... αν εισαι τυχερη ακους την προγιαγια σου (σαν χαζο κοριτσακι) να σου αφηγητε τον ΥΠΕΡΟΧΟ σχεδων επικο ερωτα της με τον προπαππου σου. ΟΟΟΟΟ!!! Γιαγια γιατι δεν τα γραφεις?
Δεν ειμαι απαισιοδοξη ουτε σκληρη αντιθετα ολα αυτα τα γραφω σε μια κριση ρομαντισμου Κοιτωντας εξω απο το παραθυρο τον μαγικο ουρανο. Δεν περιμενω τον πριγκιπα και δεν ψαχνω για παραμυθι... Απλα αναρωτιεμαι ποτε εστειλαν τον ερωτα για υπνο και ουτε ο Καμερον δεν μπορει να κανει ενα blockbuster lovestory χωρις χιλιαααααδες οπτικα εφε??


ΥΓ Δειτε τον Κανενα. Ειναι πολυ καλη Ελληνικη δουλεια. Η κοπελιτσα βεβαια δεν τα λεει αλλα αξιζει και ολοι οι υπολοιποι και ο Αλμπανης ειναι πολυ καλοι!

ΥΓ2 Στην χωρα των θαυματων ο Γουλιαμ Σ. εχει οργιστει που παραποιουν το επος του. Μα καλα παντου happy ends? Ουτε μια αυτοκτονια? Pour W. κρατουν οτι τους συμφέρει;)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου