Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αρσενικά και άντρες.

Ένα μεσημέρι εκεί στο φαί βλέπαμε σε ένα μεσημεριαναδικο τα νούμερα της AGB και τοτε δα ήταν που ακομα παιζόταν το Τοπ Σεφ απέναντι στο Money drop και λέγανε πως ο Γρήγορης έκανε μεγαλύτερα νούμερα απο την Νάντια. Κάπου εκεί λοιπόν άνοιξε η αδερφή μου ένα τεράστιο θέμα.
"Αν η Νάντια έκανε μεγαλύτερα νούμερα απο τον Γρήγορη μέσα στο σπίτι τα πράγματα θα ήταν άσχημα." "Γιατί?' αναρωτήθηκε ο μπαμπάς μας "Τώρα η Νάντια δεν θα είναι μες την γκρίνια?" "Σαφώς αλλα τουλάχιστον ο Γρήγορης θα είναι ακομα το αρσενικό στο σπίτι και θα μπορεί να την κουμαντάρει." απάντησα.
Αύτη η συζήτηση προέκυψε και πρόσφατα στο φροντιστήριο των αγγλικών μου όταν η καθηγήτρια μου με την διευθύντρια μίλησαν για μια γνωστή της δεύτερης η όποια είναι τίγκα μορφωμένη κοπέλα άβγαλτη και μολις (στα 26 της) αποφάσισε να κάνει την επανάσταση της. "Είναι σχεδόν σίγουρο, αφού πρόκυτε για μια εμφανίσιμη κοπέλα, θα πάει να πέσει σε κάτι άκρος διαφορετικό." Τι εννοούμε εδω? έναν όμορφο καλό στο κρεβάτι με κατακτήσεις με τύπο και υφάκι αλλα.. χωρίς τπτ απολύτως άλλο. Πολύ πιθανών να μην έχει καν επαγγελματικούς στόχους. Η κοπέλα πιθανώς να αφεθεί να τα δώσει όλα και όταν θα είναι αργά να συνειδητοποιήσει ότι όχι μονο δεν έχει δίπλα της κάτι ισάξιο αλλα κάτι πολύ κατώτερο. Το κακό όμως δεν είναι όταν η κοπέλα το συνειδητοποιεί αλλα όταν ο αντρας αισθανθεί ότι όχι μονο δεν χρήζει του σεβασμού απο την γυναίκα που έχει δίπλα του αλλα και απο τον κοινωνικό τους περίγυρο. Ο αντρας θα θελήσει να ξαναποκτήσει τον χαμένο αντρισμό του και νιώθοντας μειονεκτικά θα πάρει άλλους δρόμους. Κάπου εκεί η μορφωμένη θα φάει και το χαστούκι της θα ακούσει και τα μπινελίκια της θα την κερατώσει και με καμια 50αρια ευκολάκια για να της δείξει ότι και αύτη είναι και "καλά" ισάξια τους αφού μονο με τέτοια πάει αυτός.

Κάπου εδω μπαίνει και το θέμα το οποίο με προβλημάτισε προσφάτως. Ο αντρας πρέπει τελικά να είναι πιο πετυχημένος απο την γυναίκα του; μπορεί να αντέξει το αντίθετο;

Ομολογώ πως πιστεύω ήδη το πρωτο. Για αυτό μην περιμένετε αντικειμενικότητες κορίτσια. Μην βιαστείτε να θρηνήσετε για τον χαμένο φεμινισμό μου και τον ανύπαρκτο αυτοσεβασμό που δεν τρέφω στην γυναίκα μέσα μου. Είμαι και πολύ εγωίστρια και παρά πολύ φεμινίστρια άμα θέλω. Αλλα είναι γενικώς αποδεκτό (κυρίως στην Ελλάδα του 21ου αιώνα) ότι ζούμε σε μια (κυρίως πιο έμμεσα απο τα προηγούμενα χρονιά) φαλλοκρατική κοινωνία και οι νομοί της είναι ακομα εμφανής.
Ο αντρας παίρνει την γυναίκα απο το μαλλί και την σέρνει στην σπήλια.
Ο αντρας δουλεύει και φέρνει τα λεφτά στο σπίτι.
Όχι δεν είναι έτσι πια. Η γυναίκα βγαίνει στην αγορά ανεξαρτητοποιείτε παίρνει αποφασίσεις βγάζει λεφτά ανεβαίνει κοινωνικά χωρίς την βοήθεια του "αντρα". Αλλα όταν θελήσει να κάνει οικογενεια δίπλα της πρέπει και έχει ανάγκη να έχει ένα αρσενικό (κοινωνικά το χρειάζετε (απαντώ στα πάνω) συναισθηματικά το έχει ανάγκη).
Όχι με την ευρεία έννοια. Βαράω το χέρι στο τραπέζι αποφασίζομαι και διατάζομαι, αλλα με την έννοια μπορω να σε στηρίξω μπορω να σε κρατήσω αν πέσεις δεν είμαι μαλακοπιτουρας εν ολίγης βρε αδερφέ.
Σκέψου λοιπόν να είσαι ένα παιδί με μόρφωση όχι μονο πανεπιστημιακή αλλα γενικότερα ακαδημαϊκή με μια Α περιουσία πίσω σου με μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση με την δουλίτσα σου και με προοπτικές ανύψωσης και με σχέδια για οικογενεια. Μπροστά σου ανοίγετε ένα ευοίωνο μέλλον και βρίσκεις τον κύριο σέξι. Όμορφος με αριστεία στις μάγκες στο σχολείο με την 1000αρα την μηχανή με τις "αλητείες" τα φιλαράκια του, πωρωμένος γάυρος (γιατί αυτοί είναι οι πιο ωραίοι) και με την επιδότηση του μπαμπά για να σε κάνει μπαροτσαρκες. Να μένει ακομα με την οικογενεια (που σημαίνει καθόλου προσωπικός χώρος για σεξ) η καλύτερη δουλειά που έχει κάνει είναι μπαρτεντερ στην Μύκονο για να μείνει 10 μέρες παραπάνω ή στην καλύτερη γυμναστής στο γυμναστήριο που έλιωνε ( ζωντανή διαφήμιση ο τύπος).
Και τώρα σκέψου εσύ τα ιδία και ο άλλος ο mr perfect (όσο μπορεί να υφίσταται αυτό). Να έχει κάνει τις σπουδές του να έχει βρει ένα σπιτάκι και να έχει μάθει να βάζει και ένα πλυντήριο (όχι καλέ μου αυτό δεν σε κάνει λιγότερο αντρα αυτό σε κάνει λιγότερο μαμάκια, απογαλακτίσου anyway). Να έχει μια δουλίτσα που να σου υπόσχετε ότι όταν μείνεις έγκυος και σε απολύσουν (ναι καλή μου υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πιθανότητα πια) εκείνος θα μπορεί να σας στηρίξει μονός του για όσο πρέπει να μείνεις άνεργη. Ναι θες να είναι όμορφος και καλός στο κρεβάτι και δυστυχώς σε κάτι τέτοια δεν θες να ρίξεις τα στάνταρ σου (σε νιώθω) αλλα η κυρία πείρα, που δεν έχω λογο ηλικίας, αλλα που οι γύρω μου με τις δίκες τους εμπειρίες μου επιτρέπουν να αποκτήσω, μου λέει ότι φτάνοντας στα 30 τα πράγματα αλλάζουν και καλώς η κακώς κάποια στάνταρ θα πέσουν όταν δεν τον βρίσκεις τον κύριο τέλειο. Εσύ θα επιλέξεις που θα κανείς το σκόντο σου.

Ανάμεσα σε αυτούς θα επιλέξεις (και θα το δεις) αυτόν που σου εμπνέει σεβασμό για να κανείς κάτι σοβαρό. Αυτόν που περπατάς πλάι του και νιώθεις περιφανή που ξέρεις ότι θα σε στηρίζει ψυχολογικά σε όλα και πως κάθε δύσκολο θα το περάσετε μαζί, όχι αυτόν που σε πηδάει τέλεια αλλα στην κάθε στραβή θα την κάνει ελαφρά...
Και ο ίδιος αντρας όμως (ακομα και αυτοί που δεν είναι συνειδητοποιημένοι) ξέρουν μέχρι που μπορούν να πάνε (πλειοψηφικά μιλάμε πάντα, υπάρχουν και εξαιρέσεις και όλες μας ξέρουμε 3,4) και τι τους αντιστοιχεί. Για αυτό δεν φταίει η μητέρα φύση και το μυαλό που υποτίθεται έπρεπε να τους έχει χαρίσει αλλα το αρσενικό που κρύβουν μέσα τους. Ο κάθε αντρας έχει την ανάγκη να αισθάνεται ανώτερος και προστάτης. Θα επιλέξει εκείνη που ξέρει ότι θα τον σέβεται για αυτό που είναι (και ας μην είναι τπτ, πάρτε παραδείγματα απο την λυκειακή εποχή σας). Θα θέλει η άλλη να τον έχει ανάγκη και συναισθηματική και φυσική και τον τρελαίνει να νιώθει ότι ανά πασά στιγμή μπορεί να τον παρατήσει. Θα την παρατήσει πρώτος αυτός. Όχι γιατί δεν την θέλει αλλα γιατί δεν αισθάνεται τη σιγουριά του φύλου του.
Ελπίζω να κάλυψα την θέση μου και απο την γυναίκεια και απο την αντρική πλευρά. Πιστεύω ότι αλλιώς αισθάνεσαι όταν τον άλλο που στέκετε πλάι σου τον σέβεσαι και αλλιώς αν το μονο που περιμένεις είναι τις στιγμές στην κρεβατοκάμαρα αργότερα (όχι ότι με τον πρωτο δεν τις περιμένεις απλά δεν είναι το μονο που περιμένεις, αύτη είναι η διαφορά θαρρώ)
ΥΣ Αν ο Γρήγορης ξεφτιλιζόταν δημοσιά ότι η Νάντια είναι καλύτερη του τα πράγματα θα ήταν πολύ χειροτέρα απο ότι τώρα. Αν έχανε τον σεβασμό και απο την γυναίκα που έχει πλάι του αλλα και απο τον περίγυρο τους τα πράγματα θα είχαν λήξει πιο γρήγορα και ίσως πιο άσχημα.
ΥΣ2 Στην χώρα των θαυμάτων τα αρσενικά δεν είναι και κατίνες ακομα.
ΥΣ3 Ψάχνωντας φώτος με αρσενικά στο google την βρήκα και δεν αντιστάθηκα την έβαλα!!! Απολάυστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου