Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μεχρι τα 40... Eξτριμ... Σπορτς!!

Επανερχόμενοι στην λίστα των 40 λοιπόν…
Το πάθος για τα ταξίδια δεν ολοκληρώνετε απλά στους  10 προορισμούς μου... ένα ταξίδι δεν έχει αξία αν δεν έχεις κάνει κάποια πράγματα...
Για μένα στην λίστα μου παίζουν 5  εξτριμ "πράγματα" που είναι απαραίτητο να γίνουν μέχρι τα 40. Μην φρικάρετε άμα διαβάσετε τπτ κουλό γιατί για μένα εξτριμ είναι μια ευρέα έννοια... Παράδειγμα?? Είναι πολύ εξτριμ να φάω μπάμιες αλλά οκ να κάνω ελεύθερη πτώση...
Εξτριμ καταστάσεις
1)   Ελεύθερη πτώση

Δηλαδή κολυμπάμε περπατάμε τρέχουμε σκοντάφτουμε πέφτουμε γιατί να μην πετάξουμε και να αιωρηθούμε για λίγο?? Να πεθάνεις και να μην έχεις πέσει από κάπου ψιλά?? Δεν θέλω το οικίζομαι δεν θέλω να περάσω τα 30 (ναι εκεί πάει αυτό) και να μην πέσω από κάποιο ύψος και τονίζω να πέσω από μονή μου όχι να με ρίξουν!!!
2)   Να δοκιμάσω 4 διαφορετικές κουζίνες

Αυτό είναι πραγματικά πολύ εξτριμ για μένα που δεν τρώω τίποτα. Επιπλέον αυτό πάει «πακέτο» με το ταξίδι γιατί θέλω να δοκιμάσω την παραδοσιακή από τους ιδίους τους ντόπιους ανθρώπους. Θέλω λοιπόν να δοκιμάσω Μεξικάνικο Ινδικό Κινέζικο (από αυτό έχω φάει και ήταν συμπαθητικό) και Ισπανική κουζίνα. Μμμμμ πείνασα όμως…
3)   Σαφάρι στην Έρημο


Ναι ναι ναι!!! Το μονό που μου άρεσε στον Αλχημιστή ήταν οι φάσεις στην έρημο. Θέλω και γω είμαι πολύ περίεργη να κάνω ένα σαφάρι στην έρημο με ένα γέρο τζιπάκι να τρέχω με τρελή ταχύτητα χωρίς κανένα όριο και να απολαμβάνω τον ζεστό Ήλιο!!!

4)   Να δω τα Οσκαρ από κοντά



Ναι ναι ναι!!! Μάλλον σαν μέλος της ακαδημίας θα θελα… αλλά και ως μια απλή δημοσιογράφος θα το άντεχα αλλά και σαν απλό μυγάκι (αυτό προϋποθέτει άλλη ζωή αλλά εγώ θέλω σε αυτήν ) θα θελα να πάω… κατά προτίμηση χρόνια που θα είναι (άντε δεν λέων να βραβεύετε) υποψήφιος ο Μπραντ Πιτ και καλυτέρα χωρίς την Τσουλι… οπούς Τζολι εννοούσα!!

5)   Να βοηθήσω ουσιαστικά έστω ένα παιδάκι από κάποια χώρα του Τρίτου κόσμου



Νομίζω εδώ τα σχόλια και οι αιτιολογήσεις περιττεύουν αφού διαφαίνεται ξεκάθαρα ο σκοπός ο οποίος αξίζει ιδιαιτέρα σε σχέση με τα αλλά που είναι για προσωπική ΚΑΙ ΜΟΝΟ ευχαρίστηση. Αξίζει κάποια στιγμή στην ζωή μας να κάνουμε μια τέτοια κίνηση και ένα τέτοιο ταξίδι γτ καλά είναι να τα βλέπουμε από την τηλεόραση αλλά ο καναπές μας είναι μονό για ύπνο όχι για δράση.
ΥΣ Στην χωρα των θαυματων εξτριμ σπορ ειναι να ακουμε ΛεΠα να τραγουδαει το Breathless! Αρρωστια!!!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ναρκωμένη Aμερική!

Κάθισα λοιπόν εχτές αργά να δω μια ταινία (γιατί βαριόμουν να διαβάσω βιβλίο) και λέω θα ψάξω από αυτές που έχω μπόλικο καιρό στο PC και είναι κάπως ξεχασμένες... Ναι μπορεί να υπάρχουν χρόνια εκεί και να μην θυμάμαι ούτε τι είναι ούτε με ποια λογική κατέβηκε η κάθε άκυρη ταινία στον υπολογιστή.


Βρήκα λοιπόν την ταινία 12. Πρωταγωνιστής το τρελό μωρό... Chace Crawford (ο μονός πλέον λόγος που βλέπουμε Gossip girl ) άρα αντιλαμβάνομαι τον λόγο που η ταινία κατέβηκε άλλα δεν μπορώ ακομα να καταλάβω γιατί δεν την έκλεισα στα 20 πρώτα λεπτά! Είμαι πολύ ανθεκτική τελικά ρε φιλέ!!
Το παιδί?? Ομοοοοοορφο οι υπόλοιποι? Αδιάφοροι υπήρχαν οι κλώνοι της Σερένα και της Μπλερ (η κοπέλα με την γουρουνίσια μύτη) μια γενικότερη εικόνα του Μανχάταν όπως παρουσιάζετε στο σίριαλ.
Η ταινία είναι μούφα!!! Είναι ότι χειρότερο είδα το τελευταίο διάστημα και έχω δει ουκ ολίγες ταινίες! Άλλα από αυτό το κακό εγχείρημα που άξια είχε μονό το σέξι προσωπάκι του πρωταγωνιστή μου γεννήθηκε η εξής απορία... Οι Αμερικανοί είναι τόσο πουριτανοί οι το παίζουν??
 Αυτό το ερώτημα υποβόσκει καιρό άλλα τώρα έγινε πραγματική απορία που έπρεπε να ειπωθεί εν τέλη… Δεν προέκυψε ακριβώς από την ταινία και να τονίσω εξ αρχής ότι οι ταινίες με ναρκωτικά είναι το φόρτε μου και τις γουστάρω άλλα να έχουν ως θέμα τα ναρκωτικά και να μην είναι ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΕΣ. Αυτό που δεν γουστάρω είναι άλλο…


Δηλαδή ειλικρινά με τόσα ναρκωτικά με τόσες επιρροές από άσωτες χωρίς ενδιαφέρων ζωές που σημασία έχει η εύκολη απόλαυση τα τσιγάρα τα τσιγαριλίκια το αλκοόλ τα λοιπά ναρκωτικά (ελαφρά και μη) το χρήμα (ειδικά το εύκολο) και οι ευκαιριακές καταχρήσεις όλων των μορφών.. τι ακριβώς προβάλουν ότι οι νέοι τους ζητούν στην ζωή τους? Ταινίες σίριαλ μιούζικαλ κλπ Άκουγα την Κυριακή πάλι την γλυκιά κατά τα άλλα μανούλα μου να λέει "Μα ταινίες είναι αυτές που βλέπετε τώρα?? Δείτε και κανένα Γριζ" και βέβαια το έχω δει και η απορία μου ξανά βγήκε στο φως πιο ενισχυμένη... Από πάντα οι νέοι της Αμερικής πρεζονοντουσαν?? Δεν είναι τωρινό φαινόμενο?? Και έκτος από την υπεροχή μουσική υπόκρουση της ταινίας  γενικά τι ακριβώς μας διδάσκει και τι ακριβώς μας προβάλει??
Σε όλες τις Αμερικανικές ταινίες που υπάρχουν έφηβοι πρωταγωνιστές οι γενικά
 νέοι κάτω των 26-27 όλο και κάποια θα είναι η "τσουλά" (ελαφρά το λέω) της παρέας η εύκολη αλλιώς, όλο και κάποιος θα καπνίζει χορταράκι η θα βαραεί καμια ενεσούλα (για χαβαλέ ρε αδελφέ) όλο και σε κάποιο πάρτι θα πηδιούνται κάποιοι σε διαφορά σημεία και άλλοι τόσοι θα ξερνάμε όπου μπορούν κλπ κλπ
Και μετά πιάνουν κάποιον με λίγη μικρό ποσότητα ναρκωτικών και τον καταδικάζουν και δεν το ανέχονται και και και... Και μετά αυτός ο κάποιος θα βγει και θα πει "Αποτοξινώθηκα" (λεμέ τώρα) και θα αρχίσει πάλι τις ταινίες τα cd κλπ κλπ και θα γίνει ήρωας!! (Βλ Μίκυ Ροουρκ) Τελικά ξέρουν και οι ίδιοι τι ζητιάνε?? Τα πρότυπα που προβάλουν τους φταίνε οι υπερβολές και η έλλειψη αξίων στην κοινωνία τους?? Και τι το Αμερικανικό όνειρο (που όλοι εξυμνούν) σημαίνει?? Κάνω πραγματικότητα αυτό που έχω στο μυαλό μου με όποιο κόστος και με όποια θυσία και καταλήγω που ακριβώς?? Θα σου πω εγώ στην παραίσθηση του ονείρου!! Φέρτε κόκα κόλες στον λαό που ακομα νομίζει ότι είναι το νερό της Αμερικής!!
Πολλά τους έσυρα πάλι σήμερα και με έπιασαν και τα νευρά μου!
Φταίει ίσως που ανοίγει και ο καιρός και φεύγουμε σιγά σιγά!!! Ευτυχώς η καλή μου η Μάνουλα δεν δουλεύει την 25η και επιτέλους θα την κάνουμε!! Κουράστηκα να  είμαι σπίτι!! Δεν έχω φύγει δεν έχω πάει ούτε μέχρι τα περίχωρα Αττικής από τον Σεπτέμβρη όπως αντιλαμβάνεστε έχω αρχίσει να φρικάρω με την κλεισούρα και αυτό προκαλεί διαφόρου είδους παρενέργειες!
Φεύγω αδέρφια πάω κάτω από τ' αυλάκι και αν βρω νετ θα σας πρήξω again αλλιώς φιλάκια και καλή ξεκούραση από την φλυαρία μου!


ΥΣ Στην χωρά των θαυμάτων δεν έχουμε παιδιά των λουλουδιών είμαστε εμείς παιδιά λουλούδια και χωρίς να καπνίζουμε το γρασίδι!!!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Chanel Coco Mademoiselle

Επειδή αγαπάμε μόδα πολυυυυυυ Chanel ακομα περισσοτεροοοοοοο Karl με παθός και Keira με πολύ αγάπη ανεβάζουμε το καταπληκτικό νέο φιλμάκι της Chanel με πρωταγωνίστρια την  Κιρα Ναιτλι για το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ άρωμα του οίκου Chanel Coco Mademoiselle!!!
Δείτε το, μυρίστε το.... γευτείτε το ;)



ΥΓ Στην χωρα των θαυματων η Coco ζει και αποτελει εμνευση για καθε θυληκο!

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Μεχρι τα 40... Ταξιδια

Εχτές έψαχνα κάτι χαρτιά μες τον κακό χαμό του δωματίου μου και έπεσα επάνω σε μια λίστα... έγραφε... Τα πράγματα που θέλω να έχω κάνει μέχρι τα 30! Δεν τα πέρασα (ούτε καν τα πλησιάζω δλδ) ακόμα.
Αυτήν την λίστα την έκανα όταν έκλεισα τα 15 για να μην χαθώ στον δρόμο... Μαζί με αυτήν βρήκα άλλες 2 λίστες.
Τα 10 απαραίτητα χαρακτηρίστηκα που απαιτούνται για τον τέλειο άντρα και τα 10 μέρη που μέχρι (ναι πάλι) τα 30 θα θελα να πάω... (βλέποντας τα μέρη βεβαία η λίστα θα αλλάξει χρονικό dead line). Δεν ξέρω σε τι τελικά χρησιμεύουν οι λίστες... ίσως για να μην ξεχνάμε αυτά που στην εφηβεία μας θέλαμε πραγματικά ίσως πάλι να επηρεαζόμαστε από τα πρότυπα τις εποχής από τις ταινίες (εγώ ειδικά που τις λιώνω) ίσως σε αυτήν την ηλικία έχεις άλλες προσδοκίες... αλλά σκάφτομαι... αν δω στα 31 μου αυτήν την λίστα... ποσό χαλιά τελικά θα νιώσω??


Αν δω ότι ο άντρας που θα είναι δίπλα μου δεν πληρεί ούτε τα 3 από τα 10 χαρακτηρίστηκα της λίστας τι θα κάνω?? ρίχνεις στα 30 τα στάνταρ? Αν έχω πάει μοναχά μέχρι την Σαλαμίνα και όχι στο Παρίσι η στον Αμαζόνιο η το Μανχάταν?
Τι από όλα μπορεί να πραγματοποιηθεί??
30 πράγματα που θέλεις να κανείς και να θυμάσαι να έχεις ζήσει να έχεις γευτεί μέχρι.... ας το διευρύνουμε λοιπόν γιατί συνήθως τα πολλά λεφτά έρχονται μετά τα 30, τα 40 μου λοιπόν.
Ταξίδια:

Ναι είμαι πολύ φαν των ταξιδιών η λίστα μου λοιπόν λέει ότι αν δεν πας σε τουλάχιστον 6 προορισμούς καλυτέρα να βάλεις τα κλάματα και να χτυπήσεις 9 φορές το κεφάλι σου!
Υπάρχει κάτι πιο ωραίο στον κόσμο από το να κανείς ταξίδια? Να επισκέπτεσαι νέους προορίσουν να γνωρίζεις κουλτούρες γλώσσες ήθη έθιμα τοπία... Να ακούς τους ανθρώπους να μυρίζεις την διαφορετική αύρα να νιώθεις την ξένη γλώσσα να απολαμβάνεις όλες τις νέες γεύσεις να μπερδεύεσαι με ξένους ανθρώπου να συναναστρέφεσαι με νέες θρησκείες παραξενιές προλήψεις απόψεις φανατισμούς!
Υπάρχει άλλος τρόπος για να γνωρίσεις καλυτέρα τον πλανήτη που σε φιλοξένει από τα ταξίδια? βόλτα στην έρημο Σαχάρα μια βουτιά στο κενό των Άλπεων μια κρουαζιέρα στον Αμαζόνιο μια ολόκληρη ζωή μέσα από τα ταξίδια!
Τα βιβλία σου μιλάνε και τα ακούς (ειδικά εγώ που διαβάζω τα πάντα) αλλά την ζωή την ζεις και μέσα από τα ταξίδια δεν ακούς μοναχά αλλά μιλάς τις γλώσσες και τους πολιτισμούς αγγίζεις τους διαφορετικούς ανθρώπους μυρίζεις τις νέες μυρωδιές γεύεσαι τα διάφορα φαγητά βλέπεις τα παράξενα αλλά πάνω από όλα νιώθεις τον νέο τόπο που ανοίγετε μπροστά σου έτοιμος να τον εξερευνήσεις...
Δεν ξέρω τι θα καταφέρω αλλά μέχρι τα 40 θα έχω πάει:
Λονδίνο, Αγγλία

Μια επίσκεψη στα μουσεία και στις άπειρες γκαλερί μπορεί να σου προσφέρει εμπειρίες ζωής. Το μουσείο της Μαντάμ Τισό το Μπιγκ Μπεν την Οξφόρδη το Μπανγκινχαμ αλλά το κυριότερο το Μπαθ. Το μέρος που έχω διαβάσει και ξανά διαβάσει σε όλα τα βιβλία της Τζέιν Ώστεν όπου και η ιδία έζησε τα τελευταία χρονιά και πέθανε τελικά.
Παρίσι, Γάλλια

Δεν υπάρχουν πιστεύω απορίες για τους λογούς επισκέψεις σε αυτό το μαγικό μέρος του κόσμου... Λούβρο, Πύργος του Άιφελ, Σανς Ελιζε κλπ κλπ τα πάντα σε καλούν να τα γευτείς σε αυτό το μέρος!
Άσπεν, Κολοράντο Αμερική

Το πιο ωραίο μέρος για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές! Σαν να είσαι στο χωρίο του Αϊ-Βασίλη σαν να έχει βγει από παραμύθι ολόκληρο  το χωρίο. Χιονοδρομικά βόλτες τα πάντα σε καλούν στο Άσπεν!
Κεφαλονιά, Ελλάδα

Νομίζω ότι αυτό προέκυψε από την αγάπη της μαμάς μου για αυτόν τον τόπο από το ποσό ωραία η ιδία είχε περάσει και ίσως απογοητευτώ γιατί οι προσδοκίες μου για το νησί είναι πολύ υψηλές. Αλλά εκείνη την διάσημη παράλια που όλοι για αυτήν λένε θα θελα να την δω και γω και είμαι σίγουρη ότι δεν πρόκυτε να απογοητευτώ. Άλλωστε η Ελλάδα τόσα χρονιά δεν με απογοήτευσε σχεδόν ποτέ.
Ινδία

Ο τόπος και μονό με το όνομα σε προκαλεί να τον εξερευνήσεις να το δεις να … κανείς όλα όσα ανέφερε (πολύ ρεαλιστικά) παραπάνω και δεν είναι σωστό να επαναλαμβάνομαι… Μυστηριώδης και απαραίτητος προορισμός για κάθε ταξιδευτή που σέβεται τον εαυτό του!
Αυτά θα αποκαλύψω προς το πάρων γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευτώ και δεν θέλω να πω μεγάλα λογία σε αυτήν την ηλικία (στα 15 σε συγχωρούν άλλωστε). Έτσι λοιπόν ελπίζω πως σαν άλλη Τζούλια Ρόμπερτς στο Eat Pray Love θα ταξιδέψω και θα ζήσω εμπειρίες για τις όποιες δεν μπορώ να διαβάσω πουθενά!
ΥΓ Στην χωρά των θαυμάτων αγαπάμε το διάβασμα αλλά ζωή είναι οι εμπειρίες!
ΥΓ2 Προς το πάρω να ναι καλά το Google Earth και το Google Gallery Project που υπεραγαπάμε!!!
http://www.googleartproject.com/

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Έχει Πανσέληνο απόψε..

Και είναι ωραία... πολύ ωραία ειδικά άμα την βλέπεις με παρέα!
Τι γίνετε με τις Πανσέληνους?? Γιατί μας επηρεάζουν τόσο?? Που οφείλετε αυτό το γεγονός?


Σήμερα λέει θα είναι το πιο μεγάλο και φωτεινό φεγγάρι που θα δούμε ποτέ αφού το φεγγάρι έρχεται σε μια ευθεία με τον Ήλιο και την Γη... να περιμένουμε ακόμα χειρότερα πράγματα της σημερινή νύχτα??
Εννοώ αν σεληνιαζόμαστε με τις απλές  μηνιαίες Πανσέληνους απόψε τι μας περιμένει?
Γιατί το φεγγάρι επηρεάζει τόσο πολύ την ζωή στην γη? Πιο πολύ και από τον ζωοδότη Ήλιο το φεγγάρι υπάρχει σε στίχους τραγουδιών (υπέροχων των περισσότερων) σε στίχους ποιητών (να αναφερθώ στον αγαπημένο μου?) σε μυθιστορήματα σε παιδικά τραγουδάκια σε ζωγραφιές σε ταινίες κλπ κλπ Η τέχνη εμπνέετε από αυτό ειδικά στην Πανσέληνο...
Το φεγγάρι συνήθως είναι ο κλειδοκράτορας των μυστικών μας ο συνωμότης της καρδίας μας ο ζηλιάρης φίλος ο προδότης εραστής. Επισκιάζει όλα τα αλλά στοιχειά της φύσης τα αστέρια είναι πολλά και όχι τόσο φωτεινά μπροστά του (που μπορεί ουσιαστικά να είναι εκατομμύρια φορές μεγαλύτερα και πιο φωτεινά) ο ήλιος δεν είναι τόσο ρομαντικός το βράδυ είναι πιο συνωμοτικό...
Ταυτόχρονα όμως με την έμπνευση το φεγγάρι έχει γεμίσει τον κόσμο προλήψεις για τις συνέπειες τις πανσέληνου. Γιατί αστρολόγοι μελλοντολόγοι και λοιποί  αστρολατρες  λύανε με το μπορεί να συμβεί εκείνο το βράδυ αλλά και τα δυο επόμενα και προηγούμενα? Γιατί η αδερφή μου όχτος κατηγορούσε αυτήν την ομορφιά που έχασε το κινητό της… Χτυπιόταν ότι το ήξερε ότι κάτι κακό θα συμβεί… από πού πρόεκυψε αυτή η προκατάληψη με το  όμορφο ουράνιο σώμα?

Απόψε το φεγγάρι βεβαία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όχι... όχι στους ερωτευμένους αλλά στους Ιάπωνες... έτσι ας ευχηθούμε απόψε να μην υπάρξει κάτι άσχημο αλλά μοναχά ζεστές αγκαλιές και ρομαντικές εξομολογήσεις κάτω από το όμορφο χρώμα της Πανσέληνου.

Και για τους υπόλοιπους τους μόνους και τους προληπτικούς ας ευχηθούμε ένα όμορφο Σαββατόβραδο με πολύ κέφι!
ΥΓ Στην Χώρα των θαυμάτων θαυμαζουμε οχι το φεγγαρι αλλα την αντανακλασή του στο νερό την νύχτα με το απαλο αερακι!
ΥΓ2 But with the moon in the sky Who wants to be Alone??

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σοκολατα/ Δυναμη της θελησης

Καθησα και γω να γραψω σημερα αλλα δεν ημουν σιγουρη τι θελω να πω.. ειναι μερικες φορες ολα μπερδεμενα και ξαφνικα αρχησε ενας παραλογος συνηρμος απο την... σοκολατα!
Μπορει αυτη η μικρη αμαρτια να αποτελεσει εμπνευση? Ισως η αρνηση μου να ικανοποιησω αυτην την λιγουρα προκαλει καποιες παρενεργιες στον εγκεφαλο μου με αποριες που πρεπει... να εξωτερικευσω... ελπιζω να μην υπαρχει κανεις αμοιρος να διαβασει γιατι δεν ξερω τι θα βγει...
Ξαφνικα αναρωτηθηκα... Μπορει κυριε Κοελιο να ηρθα εγω σε αυτον τον κοσμο με προσωπικο μυθο να τρωω σοκολατα? Γιατι νιωθω πως ξαφνικα πως Συμπαν και φυση μονο σημαδια σοκολατας μου δειχνουν!
Μηπως δεν ειναι σωστη η δυναμη της θελησης μου να αντισταθω? Η μηπως το Συμπαν με μισει και θελει ν γινω 500 κιλα? Βασικα εχει καμια φαγουρα το Συμπαν να ασχοληθει με την παρτι μου και με το ποσο λιχουδα ειμαι ωρες ωρες?


Με εναν παραλογο συνηρμο καταληγω στο εξης πρωτο ερωτημα η λιγουρα σιγουρα ειναι λογω αγαπης και η αγαπη ειναι κυριως συναισθημα που πηγαζει απο την καρδια. Το μυαλο μου λεει οχιιιιι δεν θα φας σοκολατα και για να αντισταθω πρεπει να εχει αρκετη δυναμη η θεληση μου? Και εν τελη... το μυαλο υστερει της καρδιας και χρειαζετε ΤΟΟΟΟΟΣΗ δυναμη?

 Ισχυει οτι η θεληση εχει αρκετη δυναμη να τα αλλαξει ολα? Τοτε μιλαμε για το μυαλο την καρδια η για εναν συνδιασμο?
Και εδω καταληγω στην μεγαλη απορια που ειχα απο την Αλχημιστη και απο ολες εκεινες τις ταινιες και γενικα απο την ιδια την ζωη.. Και εστω εχουμε δυναμη και αγωνιστουμε τελικα πως ειμαστε σιγουροι οτι αξιζει τον κοπο? Μας αξιζει αυτο που περνουμε στο τελος και ειναι αυτο που οντως   ποθησαμε η μια απομιμηση? Και πανω απο ολα φτανει μονο η δικη μας θεληση η... εξαρτατε?
Η Ιθακη τελικα αξιζει ολο αυτο το ταξιδι... και πως ξερουμε οτι παμε στην σωστη Ιθακη μας και οτι δεν θα το μετανιωσουμε... δεν θα μετανιωσουμε τον χαμενο χρονο? Και τελος αν μετραει οντως η προσπαθεια... στην αποτυχια ποσο ρολο παιζει η προσπαθεα? τι ικανοποιηση θα προσφερει?
Παντως αυτο για το οποιο πια ειμαι σιγουρη... το Συμπαν χεστηκε για την παρτι μας! Ξεκαθαρα! Ειμαστε τοσο λιγοι και μικροι για αυτο που δεν θα ασχοληθει με λιγη σκονη στον ανεμο. Οτι κανεις η κανω το κανεις η το κανω για τον ευατο μου... βοηθεια δεν εχει απο το Συμπαν.



Ποιος ξερει θα μου πεις το σωστο και το λαθος?
Αλλα εγω βασανιζομαι ξερωντας οτι οταν κλεινω τα ματια μου και κανω ονειρα υπαρχει καποιος εκει πανω που γελαει μαζι μου... γιατι?????
Και αν κανω λαθος και αν τα ονειρα δεν ειναι σωστα και αν ακολουθησω τα λαθος σταυροδρομια ποιος μου εγγυατε αλλη μια ζωη για να τα διορθωσω? Δεν θελω να σπαταλησω την ζωη μου σε λαθη ουτε να το παιξω κομπαρσος σε ζωες αλλων που ξερουν τους προσωπικους τους μυθους και εκπληρωνουν τα ονειρα τους επειδη εγω ακομα δεν ξερω τι ηρθα η τι θελω να κανω...
Ο μεγαλυτερος μου φοβος ειναι... να ρισκαρω γιατι μια μερα θα το μετανιωσω... η να συγκρατηθω γιατι μετα μια ζωη θα το μετανιωνω που δεν ακουσα την λογικη μου?
Ακους την καρδια η το μυαλο? Και η δυναμη της θελησης που ακριβως αναφερετε?


ΥΣ Συγνωμη σε οσους διαβασαν αυτους τους παραλογους συνηρμους αλλα πραγματικα ηθελα καπου να τα πω!
ΥΣ2 Μια φιλη μου στην Χωρα των θαυματων διαδηλωνει με συνθημα "Σωστε τον πλανητη Γη! Ειναι ο μονος με σοκολατα!!!!!"  Αχ! Ατιμη λιγουρα!
ΥΣ3 Αυτος δεν ηξερε τι ηθελεαλλα καταφερε περισσοτερα απο εναν κοινο ανθρωπο. Μια υπεροχη μουσικη απο μια πολυ γλυκια ταινια.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Kανενας...


Υπαρχουν Ρωμαιοι στις μερες μας?
Αυτη δεν ειναι μια απλη ρητορικη ερωτηση. Προκυπτει απο το γεγονος οτι ειδα 3 ταινιες βασισμενες στην μια και μοναδικη χιλιοειπωμενη ιστορια με 2/3 Ιουλιετες και 0/3 Ρωμαιους στα ονοματα των πρωταγωνιστων! Γιατι  Γκόραν και οχι Ρωαμαιος?

Θελει να πει κατι ο ποιητης? Γυναικες πριγκιπισσες, γλυκες νεραιδες, ονειροπωλες ψυχες υπαρχουν καπου ακομα που περιμενουν τον πριγκιπα αλλα οχι αντρες γενναιοι ηρωες ετοιμοι να αγωνιστουν και να τα θυσιασουν ολα? Εχουν αρχησει να εκλειπουν σε μεγαλο βαθμο?
Ομολογω στις μερες μας χαθηκε η μαγεια.
ΟΧΙ δεν φταιει (μαθαμε τωρα ολοι) ουτε το fb ουτε το msn, χαθηκε γιατι ηταν η ωρατου να χαθει. Το αφησε η γυναικια απελευθερωση να χαθει σε συνδιασμο με τις (νεα μοδα) απελευθερωμενες και χωρις ταμπου γυναικες που προβαλουν οι ταινιες του Χολυγουντ. Προτυπα φιλελευθερων ανεξαρτητων κοινωνικα οικονομικα και σεξουαλικα απελευθερωμενων γυναικων που ουσιαστικα μυουν καθε "θυληκο" στον κοσμο των αρσενικων. Ετσι η γυναικα εχασε την ταυτοτητα της και ο αντρας... τρομαξε.
Που ακουστηκε (η κατα τα αλλα αξιαγαπητη) κυρια (πλεων) Πορτμαν, να θελει μια γυναικα μονο σεξ χωρις σχεσεις δεσμευσης να κυνηγα και στο τελος να απαιτει απο το υποτιθεμενο αρσενικο "ταιρι" να "πηδα" και.... αλλα "χαντακια"? (βλ No strings attached). Σε πιο σημειο ακριβως χαθηκε η μπαλα και η γυναικα εγινε μια αχορταγη για σεξ και χωρις ταυτοτητα οντοτητα και ο αντρας ενα μαλθακο πρωην αρσενικο?

Καλη ειναι η απελευθερωση μην φτασω και στο αλλο ακρο και ο φαιμινισμος καλος αλλα χασαμε τον ελεγχο και εν τελη αποτυχαμε του στοχου μας (βλ δικαιωματα (ουσιαστικα) γυναικας, ισοτητα φιλων --> μεγαλο θεμα ;)) και το χειροτερο? Τρομαξαμε τα αρσενικα.
Αποτελεσμα? Πληθωρα:
1) Γκευ, που καλα να ναι οι ανθρωποι δεν με ενοχλουν αλλα... δεν με βοηθανε (εμενα σαν γυναικα) κιολας εχουν και κατα βαση τα καλυτερα παιδια!
2) Παντρεμενοι/πεινασμενοι απο τα 20, που λενε οι "τυχερες" τον βρηκα γιατι να τον αφησω? θα βρω κανεναν καλυτερο?
3) (και χειροτερο) Κυνηκων πολυγαμηκων πηδηκουλων, που sorry κιολας δλδ αλλα μια μουτζα η καθε μια μας την αξιζει για το κατορθωμα της. Εννοητε πως για αυτον τον τυπο αντρα ειμαστε αποκλειστηκα υπευθηνες αφου εμεις τους ενισχουμε τον αντρικο τους εγωισμο που δημιουργει"αυτα" τα φαινομενα και τωρα εχουν πια παραγηνει! 
Τι σημαινουν ολα αυτα εν τελη? Χαθηκαμε στην μεταφραση!

Χασαμε καθε μετρο και τωρα τους επικους ερωτες στην κυνηκη μας εποχη τους βλεπεις μονο στην τηλεοραση στο σινεμα διαβαζεις για αυτους στα βιβλια τρως στην μαπα τα Twilight η... αν εισαι τυχερη ακους την προγιαγια σου (σαν χαζο κοριτσακι) να σου αφηγητε τον ΥΠΕΡΟΧΟ σχεδων επικο ερωτα της με τον προπαππου σου. ΟΟΟΟΟ!!! Γιαγια γιατι δεν τα γραφεις?
Δεν ειμαι απαισιοδοξη ουτε σκληρη αντιθετα ολα αυτα τα γραφω σε μια κριση ρομαντισμου Κοιτωντας εξω απο το παραθυρο τον μαγικο ουρανο. Δεν περιμενω τον πριγκιπα και δεν ψαχνω για παραμυθι... Απλα αναρωτιεμαι ποτε εστειλαν τον ερωτα για υπνο και ουτε ο Καμερον δεν μπορει να κανει ενα blockbuster lovestory χωρις χιλιαααααδες οπτικα εφε??


ΥΓ Δειτε τον Κανενα. Ειναι πολυ καλη Ελληνικη δουλεια. Η κοπελιτσα βεβαια δεν τα λεει αλλα αξιζει και ολοι οι υπολοιποι και ο Αλμπανης ειναι πολυ καλοι!

ΥΓ2 Στην χωρα των θαυματων ο Γουλιαμ Σ. εχει οργιστει που παραποιουν το επος του. Μα καλα παντου happy ends? Ουτε μια αυτοκτονια? Pour W. κρατουν οτι τους συμφέρει;)