Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Get Out (Patra Vol #2)


Οι γιορτές μπαίνουν για τα καλά και το 2ο αφιέρωμα για τα όμορφα στέκια της Πάτρας, συνεχίζεται. Μετά από ψάξιμο, πολύ βροχή και κρύο καταλήξαμε να σας παρουσιάσουμε άλλα 3 όμορφα στέκια, που τις γιορτές είναι ακόμα πιο όμορφα, αλλά πάω στοίχημα πως θα είναι μαγικά και μετά απ’ αυτές.

Playhouse:


Πόσο άδικα το κατηγορήσαμε για ακριβές τιμές στο προηγούμενο ποστ; Έχω σχεδόν 2 χρόνια να πάω στο αντίστοιχο των Εξαρχείων αλλά τούτο εδώ έχει απίστευτα χαμηλές τιμές. Μπαίνεις από μια παλιά μικρή πορτούλα στην Ρήγα Φεραίου, πάνω από ένα cdαδικο μέσα σε κλασσικό παιχνιδάδικο, με την κυρία Πόρκι στην είσοδο να σε καλωσορίζει και χιλιάδες παιχνίδια στου τοίχους που ειδικά εκπαιδευμένοι σερβιτόροι είναι έτοιμοι να σου εξηγήσουν και να σου προτείνουν. Μεγάλος χώρος με καλό καφέ και γευστικά μεγάλα κείκ σοκολάτας σε νορμάλ για την εποχή τιμές.
Πληρώνεις μόνο ότι πάρεις αφού τα παιχνίδια είναι δωρεάν και αν δεν θες να πάρεις κάτι οι τιμές είναι γύρω στο 1,5 με 3 ευρώ την ώρα ανάλογα το παιχνίδι.

Σκουφάκι:


Με ΔΙΑΦΟΡΑ το πιο ωραίο μαγαζί στην Πάτρα, πέφτεις τυχαία πάνω του κατηφορίζοντας την Πατρέως καθώς πας να πάρεις τα συγγράμματα από το υπέροχο Discover (βιβλιοπωλείο για το οποίο θα μιλήσουμε σε άλλο ποστ). Ο χώρος είναι κάτι μεταξύ παραμυθιού, ζεστής φωλιάς και Αμελί. Μικρός, στολισμένος υπέροχα, ένα μαγικό μπιστρό γεμάτο εικόνες και μυρωδιές.
Μην πάτε Σάββατο, είναι που είναι μικρό, δεν υπάρχει πιθανότητα με τόσο κόσμο να βρείτε να κάτσετε. Αξίζει και το μπαλκονάκι του, αν δεν βρέχει.
Το καρουζέλ της φωτογραφίας είναι μέσα στο μαγαζί.

Τηλιγάδης:


Μιλήσαμε για καφέ καιγια φαγητό να μην μιλήσουμε και για γλυκό/πρωινό; Η Πάτρα είναι γεμάτη από ένα πράγμα. Φούρνους, κάθε γωνία και 4,5 φούρνοι. Έτσι μετά από δυσκολίες, εντεταλμένες προσπάθειές, και πολύ φαΐ καταλήξαμε στον καλύτερο.
Τηλιγάδης. Σφολιάτες, σοκολάτες τάρτες με φρούτα, λεμον πάι, κέικ, μάφινς, μπισκότα σοκολάτας, καρύδας και η λίστα συνεχίζεται ασταμάτητη. Μπείτε, μυρίστε και απολαύστε ανεύθυνα.
Οι τιμές είναι αρκετά προσιτές, οι μυρωδιές είναι τέρμα ελκυστικές (μυρίζει από την γωνία σας λέω). Ζητήστε και δοκιμάστε τον «οργασμό του ουρανίσκου» και μετά μπορείτε να λιώσετε όσο θέλετε. 

Αυτά προς το παρών αγαπητέ αναγνώστη, για τώρα αποχαιρετούμε σιγά σιγά την Πάτρα και γυρνάμε στα πάτρια εδάφη του Πειραιά να κάνουμε και μεις σπιτικές γιορτές. Να σταματήσουμε τα ντιλίβερι, να σιδερωθεί κανα ρούχο, να εξοικονομήσουμε και κάνα φράγκο γιατί δεν βλέπω Χριστούγεννα να έρχονται!

ΥΣ Αρχίζουν πια και επίσημα τα Χριστουγεννιάτικα ποστ, αφού προσπαθούμε απεγνωσμένα στην Χώρα των Θαυμάτων να μπούμε στο κλίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου