Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο,τι προλάβατε πήρατε...

Δύσκολοι καιροί που διανύουμε τελευταία και οι άφραγκες στο τέλος του μήνα μας αναγκάζει να μείνουμε σπίτι! Κάθισα λοιπόν και εγώ την Παρασκευή (άκουσον άκουσον) μέσα και είδα λίγη τηλεόραση (δύσκολες ώρες..) και είδα την Πολυκατοικία.
Όχι δεν θα κάτσω (προφανώς να σχολιάσω το επεισόδιο) απλά προς το τέλος του επεισοδίου αφού η Πολυκατοικία τους αρχίζει να... καταρρέει... και λίγο πριν πέσουν όλα, έτρεξαν να πάρουν τα όσα  πράγματα που προλάβαιναν.
Έτσι λοιπόν μπήκα στην διαδικασία να σας κουράσω Δευτεριάτικα με το τι θα έκανα εγώ σε παροιμία περίπτωση.

Αν και είμαι δεμένη με το σπιτάκι και το δωματιάκι μου δεν θα με χάλαγε να πέσει αφού θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να την κάνω απο αυτο το απαίσιο μέρος στο όποιο ζω (καλά οκ δεν σοβαρολογώ, κάτσε μην πέσει και τπτ στο κεφάλι μου). Λοιπόν ομολογώ θα τρελαινόμουν και δεν θα ήξερα τι να πρωτο πάρω.
Μμμμμ μάλλον θα έσωζα το λάπτοπ και το ρουτερ μου (για το pc δεν θα είχα χρόνο). Ναι παιδία αν θυμάστε είπαμε ότι είμαι ιντρνετοjunky (νέα λέξη που διεκδικώ δικαιώματα και την πρωτιές) αρά θα τα χρειαζόμουν για να ενημερώνω για  κάθε δευτερόλεπτο της καταστροφής και να σας παραπονιέμαι (γιατί ειναι στο χαρακτήρα μου άλλωστε…).
Φωτογραφίες και τα λοιπά έχουν ψηφιοποιηθεί και ειναι στο λαπτοπ ή σε στικάκια αρά τα μαζεύουμε άνετα.
Κινητό σίγουρα θα είχα μαζί μου αρά δεν το μετράω.
Θα έπαιρνα σίγουρα την Χάρι Πότερ συλλογή μου που μια μέρα σαν μανούλα θα δείχνω περιφανή στα παιδία μου το εφηβικό κόλλημα που με κατέτασσε για πολλά χρονιά ως την Νουμερο1 φαν του είδους στην χωρά τουλάχιστον (για να μην με πεις υπερβολική όχι τπτ άλλο…). Δεν θα άντεχα να χάσω όλα όσα μάζευα επί χρονιά μετά απο τόσους κόπους ψάξιμο και χρήμα.
Θα έπαιρνα και 2,3 ρούχα ίσως αυτά που μου πάνε περισσότερο, τα πιο ακριβά (τσάμπα να πάνε???) και αυτά που έχουν συναισθηματική άξια (η μανά θα φρίκαρε αν ξανά έβλεπε ποτέ εκείνη την ζακετούλα απο την Α΄ γυμνάσιου με την σκισμένη τσεπούλα που μου θυμίζει μερικές απο τις πιο ωραίες στιγμές της εφηβείας μου).
Θα έπαιρνα και εκείνο το κουτί με τις φωτογραφίες μου απο τις διαφορές σχολικές εκδρομές και κάποια μικρά σουβενίρ και εκείνο το ημερολόγιο, που έγραφα για εκείνον τον ξανθό πρωτο μου ερώτα. Αυτά ειναι ίσως τα καλύτερα πράγματα μέσα στο σπίτι :-P.
Μετά, ανάλογα βέβαια με τον χρόνο, θα έπαιρνα κάποια μικρά δωράκια με σημασία για μένα. Εκείνη την μεγάλη κόκκινη καρδία που μου χάρισε η πρώτη μου αγάπη, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ενός φίλου με εξαιρετικό γούστο, 2 βιβλιαράκια το ένα της κολλητής που άφορα τους μεγάλους σκηνοθέτες και το άλλο της αδερφής απο την Jane Austen (αγαπημένη). Φυσικά το ημερολόγιο μου για να καταγράφω τα πάντα και κανένα καλλυντικό (σπίτι χάσαμε όχι συγγενή δεν θα βγω και σαν λέτσος). Την συλλογή απο φουλάρια (εύκολα τα μαζεύω) και το κουτί με τα βασικά κοσμήματα (όλα μαζεμένα εκεί ειναι άλλωστε) αλλα και τα εσώρουχα μου.... (τόσα λεφτά και τόση φινέτσα συντρίμμια;;; ντροπή αίσχος και όνειδος).
Θαρρώ αυτά που έχουν την μεγαλύτερη συναισθηματική άξια περισσότερο. Αυτά τα οποία υπάρχουν πάντα στο φόντο της ζωής μου όπου και αν έχω πάει και τα οποία θα με πονούσαν αν χάνονταν πιο πολυ και απο μερικούς ανθρώπους.
Αν όμως έπρεπε να πάρω μονάχα ένα πράγμα απο το σπίτι μου??
Μμμμμ δύσκολα θαρρώ μου βάζω!
Μάλλον το μαξιλάρι καρδούλα. Ειναι όμορφο και μου θυμίζει μερικές απο τις πιο όμορφες εικόνες της που έχω ζήσει, αλλα εχει δει, ακούσει και νιώσει όλα μου τα όνειρα.
Αλλα σίγουρα θα πόναγα να χάσω πάρα πολυ το λαπτοπ και την συλλογή Χάρι Πότερ, βιβλίων και φουλαριών/εσωρούχων.
Η αλήθεια ειναι όμως ότι είμαστε τόσο συναισθηματικά δεμένοι με μερικά πράγματα που θα μας τρέλαινε να τα χάναμε. Δεν ειναι αν θες την ταπεινή μου γνώμη επειδή είμαστε υλιστές όλο αυτό απλά μερικά πράγματα μας συνοδεύουν. Ναι μπορεί να μην έπαιρνα εκείνη την πανάκριβη τσάντα η το πέδιλο που είχα ξοδέψει μισό μισθό για πάρτι του και να έπαιρνα εκείνη την πράσινη σφυρίχτρα που είχα από τοτε που είχα πάει για πρώτη φόρα ομαδάρχισσα στην κατασκήνωση. Έτσι γδαρμένη δαγκωμένη αλλα έτσι εχει τόση άξια, μου θυμίζει κάθε λεπτό εκείνου του καλοκαιριού που δεν θα άλλαζα για τίποτα!!  Όχι ρε συ δεν θα πεθάνω αν χάσω το λαπτοπ αλλα τι να κάνω έχω μια αδυναμία και γω σαν παιδί..
Αχ έβγαλα και σήμερα τα εσώψυχα μου! Άντε φιλάκια και επανέρχομαι καλοκαιρινή σε λίγες μέρες!!!

3 σχόλια:

  1. χαχαχα, πολύ ωραίο το θέμα σου και ακόμα καλύτερο το άρθρο σου!! Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι θα έπαιρνα μαζί μου!! Σίγουρα το φλασάκι μου με τα χιλιάδες τραγούδια, την πολυ-αγαπημένη μου ψηφιακή φωτογραφική μηχανή...τι άλλο;; Α! και φυσικά την συλλογή ταινιών της αξεπέραστης Meryl Streep.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Meryl στο pc. Αχ εσένα πρέπει να σου γνωρίσω μια φίλη, έτσι κολλημένη με την εν λογο ταλαντούχα κυρία!!! :DDDD
    Έχω χάσει ρε 2 ψηφιακές θαρρώ δεν θα με αφήσουν να ξαναγγίξω.
    Η μια ήταν στο Χάρι Ποτερ 6 που είχαν έρθει 2 πρωταγωνιστές και γω απο το κόλλημα είχα αποβλακωθεί και την έβαλα στα ποπ κορν αντί για την τσάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχαχαχα!!! είσαι απίστευτη!! την έβαλες στα ποπ κορν!!! χαχαχαχαχαα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή