Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Το παρεακι των θαυμάτων vol#1

Χαίρετε κόσμε χαίρετε. Μην ρωτάς ποιος οκ;;; Εγώ που θα σας τα πω για να ξελαφρώσω.

Χρόνια τώρα προσπαθώ να ξεδιαλύνω το ζήτημα της φιλίας. Τελικά ανακάλυψα ότι δεν ήταν τόσο δύσκολο. Η φιλιά είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο απλά πρέπει να έχεις τα κατάλληλα άτομα για να τη μοιραστείς. Η ζωή όμως δεν ήταν μαζί μου τόσο καλή πάντα. Όχι ότι έζησα άσχημα, προσθεού αλλα ομολογώ ότι έχω ζήσει και γω  τα περίεργα μου, άσε που μερικές φόρες οι εμπειρίες μας εμπλουτίζονται από τις εμπειρίες των φιλών μας.
Το παρεακι των θαυμάτων, που έτσι πια θα αποκαλώ ένα μικρό παρεακι που αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για μένα, μου έδωσε άλλη μια φόρα την ευκαιρία να καταγράψω κάποια μικρά θεματάκια.

Αφορμή ήταν μια φίλη που «ακύρωσε» μια άλλη φίλη γιατί φοβήθηκε μην της «φάει» διαδικτυακά τον γκόμενο.
Φίλος λοιπόν! Τι λες φίλο τι λες κολλητό και τι λες γνωστό; Σίγουρα την παραπάνω δεν την λες και ότι καλύτερο!
Όταν μοιράζομαι μαζί σου κάποια πράγματα όπως σκέψεις προβληματισμούς εμπειρίες λέγομαι κολλητός σου, όταν μοιράζομαι χαβαλέ ξενύχτια διακοπές αστεία λέγομαι φίλος όταν μοιράζομαι απλά έναν καφέ και μια βόλτα λέγομαι γνωστός. Ορισμος δεν ειναι εγκυκλωπαιδικος ειναι εμπειρικος! 
Δεν θα σου πάρω την περίπτωση του κολλητού άλλωστε αν ο άλλος δεν εχει προσδώσει αυτό το χαρακτηριστικό δεν μπορεις να το κανείς εσύ στο πρόσωπο αυτό. Έτσι απλά ας πούμε αυτά τα κορίτσια που ηταν φιλές (προφανώς καλέ μου αναγνώστη δεν θα μίλαγα για αγόρια, αυτοί δεν μπλέκονται σε τέτοια – τελευταία πολύ σε υπόληψη τους έχω, ομολογώ, τους άντρες). Αυτές που λες ήταν μαζί στο λύκειο πήγαν εκδρομές μαζί διακοπές μαζί μοιραστήκαν πράγματα και ξαφνικά η πρώτη ξεφουρνίζει το άνωθεν στην δεύτερη, η όποια σημειωτέων δείγματα τέτοια συμπεριφοράς ουδέποτε εμφάνισε. Τι την λες την πρώτη; Μμμμμ θα είχα πολλά χαρακτηρίστηκα να της προσδώσω αλλα θα συγκρατηθώ.
Η φιλιά αυτή όπως προφανώς αντιλαμβανόμαστε είναι άκυρη πλέον και όχι άδικα! Η φίλη στην φίλη ποτέ δεν θα το κάνε αυτό. Η εμπιστοσύνη βλέπεις είναι το πρωτο συστατικό χτισίματος μιας φιλίας.
Κάποτε λοιπον, ένας από τους τωρινούς πιο αγαπημένους μου ανθρώπους έκανε κάτι παρόμοιο. Μολις είχαμε αρχίσει να κάνουμε παρέα, όταν έμενα άρχησε να μου αρέσει ένα παιδί, η φίλη αυτή προσφέρθηκε διαδικτυακά να μάθει … «κάτι παραπάνω» ο καιρός πέρναγε με αυτούς που λες να μιλάνε μέχρι που εγώ παρατήρησα στις συνομιλίες τους το φλερτ. Όπως αντιλαμβάνεσαι καλέ μου αναγνώστη της ζήτησα να κόψει αυτήν την «σχέση» μαχαίρι. Η φιλιά μας που τοτε άνθιζε κλονίστηκε βαριά και ο πρώτος μας καβγάς έλαβε αμέσως χώρα μέσω τηλέφωνου αφού εκεινή τόνισε πως έκανα λάθος και πως το απότομο δεν βοηθούσε, αλλωστε γιατί δεν την εμπιστευόμουν;
Φυσικά και ένιωσα άσχημα αλλα δεν το μετανιώνω (άλλωστε αν δεν το κάνα δεν θα είχα τίποτα τώρα να σας διηγηθώ ώστε να καλύψω τα επιχειρήματα μου). Ο καυγάς μας έληξε όμως ευχαρίστα με έμενα να της ζήτάω να κάνει ότι θέλει εκείνη αφού της είχα εμπιστοσύνη. Αν ο «έρωτας» την ήθελε εγώ δεν ήμουν σε θέση να το αλλάξω, ακομα και αν τους ξέκοβα προφανώς θα έβρισκε άλλον τρόπο να την πλησιάσει, αλλα επειδή εκείνη ήξερε πως ένιωθα εγώ δεν θα έκανε τίποτα. Ναι φιλέ μου είμαι σίγουρη ξέρεις γιατί; Γιατί ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους που με περιτριγυρίζουν την διάλεξα προσεκτικά να γίνει φίλη μου ώστε να εχει το δικαίωμα να την εμπιστεύομαι. Αυτό ήταν που με έκανε να την αφήσω να το χειριστεί όπως ήθελε εκείνη γιατί με ξέρει και την ξέρω.
Οι άνωθεν κοπέλες όπως αντιλαμβάνεσαι ήταν θέμα χρόνου να τελειώσουν αφού η εμπιστοσυνη ελλειπε αλλα και επειδη η πρώτη αποτελεί πρότυπο εγωίστριας φίλης. Οποιοσδήποτε τολμήσει να της κλέψει την δόξα την προσοχή και γενικότερα την παράσταση μπαίνει στην μαύρη λίστα (ναι ενιωσε οτι η αλλη διεκδικουσε προσοχη μεσω νετ), ο φίλος όμως καλή μου είναι εκείνος που σε κάνει να νιώθεις άνετα και όχι να φοβάσαι για το τι θα πεις, θα κανείς ή πως θα αποφύγει εκρήξεις θυμού σου. Άλλωστε όταν ξέρεις τον άλλο ακομα και όταν σου φερθεί άδικα ή σε δικάσει  χωρίς λογο ξέρεις να το προσπερνάς για χάρη της φιλίας σας. Έτσι έκανε εκείνη με μένα ήμουν άδικη να νιώσω ασφάλεια για εκείνη και εκείνη το συγχώρεσε χωρίς τα περαιτέρω.
Αυτό είναι για μένα φιλιά. Δυο είναι ομως τα αστεία από όλα αυτά, πρώτον η φίλη μου δεν θυμάται καν την φάση και δεν της εχει μείνει τόσο γιατί… έλα μωρέ παιδιά ήμασταν και αυτό είναι που με κάνει να την μετράω περισσότερο, δεύτερον με τον τύπο εν τέλη δεν έγινε απολύτως τίποτα in fact μετά από λιγο εξαφανίστηκε από μόνος του.

ΥΣ. Στην χώρα των θαυμάτων δεν φοβόμαστε ποτέ να εμπιστευτούμε κόσμο και δεν δικάζουμε με το πρωτο ολίσθημα.

2 σχόλια:

  1. Αχ φιλία!! Τι θέμα άνοιξες, τι θέμα άνοιξες!!! Εγκυκλοπαίδεια μπορούμε να γράψουμε γι' αυτό το θέμα!! Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν έχω τέτοιες εμπειρίες καθώς όπως ανέφερες οι άντρες δεν ασχολούνται με τέτοια πολύ και καλά κάνεις και μας έχεις σε υπόληψη, γιατί κι εμείς έχουμε ψυχή!! χαχαχα!! Πάντως από φίλες μου, που μου έχουν διηγηθεί παρόμοιες ιστορίες, έχω ακούσει ΤΑ τέρατα!! Αλλά δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο γίνεται τόση φασαρία όταν πρόκειται για γκομενικά;; Τι να πεις;;
    Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω μαλώσει με κάποιον φίλο μου (καθώς είμαι από τους ανθρώπους που μαλώνω μια φορά και ο άλλος δεν θέλει να με ξαναδεί) αλλά σίγουρα αφορμές θα μου έχουν δώσει αρκετές οι φίλοι, όχι οι κολλητοί!!!!

    Υ.Σ. είναι πολύ ωραία η διαφοροποίηση που έκανες στιες λέξεις γνωστός-φίλος-κολλητός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν φίλες και φίλες και μιλάω παντα για γυναίκες γιατί όπως είπε κ ο πάνος οι άντρες δεν ασχολούνται καθόλου με αυτά!Το θέμα όμως είναι πως θα χειριστείς εσύ το θέμα ώστε να δώσεις στην "φίλη" σου να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει...δύσκολο μεν αλλά η μόνη λύση σ'αυτή την παράνοια!Και επίσης να καάω κι εγω ακριβώς την ίδια ερώτηση ΓΙΑΤΙ τόοοοση φασαρία για τα γκομενικά?οκ να δεχτώ πως δεν θες η φίλη σου να έχει πολλές επαφές(γέλια, πιασίματα..κλπ) με το αγόρι σου γιατί πιθανόν ζηλευεις (καλά κουλό γιατί όταν έχεις μία φίλη την εμπιστεύεσαι,αλλά έστω ότι το δέχομαι).Όταν όμως ο πρώην σου για σένα δεν είναι τίποτα ενώ για την φίλη-κολλήτη τελικά τα "πάντα" γιατί τρελαίνεσαι?Τι να πω κομπλεξισμοί,φόβοι για το ότι μπορεί η φίλη να είναι καλύτερη από σένα(εμμέσως πλην σαφώς ΖΗΛΙΑ) δεν ξέρω καθόλου...πάντως λίγοι είναι αυτοί που τελικά μένουν φίλοι σου και βασικά όχι φίλοι ΚΟΛΛΗΤΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή