Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Σεπτέμβρης των Θαυμάτων (vol#13): Στο αυτοκινητο!


To παρεακι των θαυμάτων είναι πάντα πρόθυμο να μου δώσει υλικό για το μπλογκ, εχτές είχα μια έξοδο λοιπόν η όποια προσφέρετε για αναλυτικό σχολιασμό.
Εχτές που λες ήταν μια από τις πιο κακές νύχτες που έχω περάσει. Ευλόγα και συ θα αναρωτηθείς τι το τόσο κακό είχε αυτή η νύχτα τελικά; Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή.

Βγαίνεις για έναν ήρεμο καφέ και για χάρη (μην ρωτάς λεπτομέρειες) μιας φίλης καταλήγεις Βουλιαγμένη για σουβλάκι και… κόντρες. Ναι κόντρες με τα αυτοκίνητα (μούτρα μια ζωή στην φίλη). Από κει που πίνεις ήρεμα τον καφέ σου που κάθεσαι με ανθρώπους που συμπαθείς καταλήγεις με ένα μάτσο μαντράχαλους να τρέχουν, για να το παίξουν μάγκες δίπλα σε μερικές χαζογκόμενες (σορυ για την έκφραση αναγνώστη αλλα..) οι οποίες είναι κοτζάμ γυναίκες και κάθονται και ανέχονται τους «καλούς» τους ή έστω τους φίλους τους να κάνουν τέτοια πράγματα ενώ  το απολαμβάνουν κιόλα.
Δεν θα σχολιασω όμως περαιτέρω αυτά. Αυτές οι καταστάσεις μου φαίνονται παιδικές, ανούσιες και με υποτιμούν. Αλλού ήθελα να καταλήξω.

Μέσα  στο αυτοκίνητο ενός άγνωστου έμαθα την μεγαλύτερη αλήθεια. Μια γυναίκα αποκτά τον σεβασμό ενός αντρα/οδηγού από το πώς θα συμπεριφερθεί μέσα στο αυτοκίνητο, η παραμικρή της κίνηση μπορεί να οδηγήσει έναν αντρα στα αντίστοιχα συμπεράσματα.
Ο άνθρωπος για τον οποίο λέω δεν το είπε έτσι. Αντίθετα είπε πάνω σε μια συζήτηση για την ταχύτητα: Και σεις μέσα στο αμάξι όταν θα τρέξουμε θα αρχίσετε να φωνάζετε «μη μη το κάνεις» (η αναπαράσταση έγινε με την γνωστή λεπτή τσιριχτή φωνή που χρησιμοποιούν οι αντίστοιχες κοπέλες) . Είδα τι ήθελε να πει και του απάντησα ευθύς αμέσως «Αυτό δεν το κάνουν οι γυναίκες, αλλα οι γυναικούλες, εγώ δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να κάνει κάτι τέτοιο.» Μη με πάρεις για ψωνάρα αναγνώστη αλλα θα ένιωθα απλά γελοία.
Μια γυναίκα παίρνει αυτό που της αξίζει σκέφτηκα, οι γυναίκες με τις όποιες η συγκεκριμένη παρέα συναναστρέφεται περνούν αυτό που του αξίζει, δηλαδή αγόρια που παλιμπεδιζουν και δεν τις σέβονται.
Όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο κάποιου πρέπει να το σέβεσαι πρώτα εσύ η ίδια. Αν αρχίζεις να στριγκλίζεις (όπως και οπουδήποτε αλλού) χάνεις τον σεβασμό του αλλού και την εκτίμηση του. Οδηγεί κοπελιά ο άλλος αν δεν σ’ αρέσει η ταχύτητα να μην έμπαινες μέσα αν πάλι δεν ήξερες 1ον το λάθος είναι δικό σου και 2ον με τις φωνές τα κανείς χειροτέρα μπορεί να αποσυντονίσεις τον άλλο και θα την κάνει την μαλακιά ευκολότερα.
Ακομα πρόσεξα γενικά τον τελευταίο καιρό πόσο ένας αντρας ακομα και αν δεν φλερτάρει την συνοδηγό του θα  κοιτάξει κάθε κίνηση της. Ο τρόπος που μπορεί να κάτσεις το πόσο σοβαρή ή εύκολη ή ευάλωτη ή διαθέσιμη θα δείξεις κρίνετε από κάθε μικρή κίνηση σου και ο άλλος θα το προσέξει.
Το συμπέρασμα εν ολίγης όμως είναι ότι σου αξίζει παίρνεις, όσα μπορεις να δώσεις τόσα θα δεχτείς. Αρά Ίσως δεν θα έπρεπε να μου φαίνεται τόσο παράξενο πως το ανέχονται όλο αυτό αυτές οι κοπέλες.

ΥΣ Στην χώρα των θαυμάτων οι «γυναικούλες» λιθοβολούνται για παραδειγματισμό στις πλατείες πλάι σε κεινες που δεν τους αρέσουν οι άντρες με μούσια.
ΥΣ2 οι φωτογραφίες παραπέμπουν στο «θέμα» που κάθε γυναίκα εχει με τους δυναμικούς άντρες στο αμάξι. Ο Πατινσον εχει απλά ωραίο αμάξι.

3 σχόλια:

  1. You're arguing an interesting point, δεν μπορώ να πω. Από την άλλη, σκέψου το εξής: πόσες και πόσες κοπέλες δεν θεωρούν ότι το να δείξεις έξυπνη και σοβαρή είναι ντεκαβλέ για έναν άντρα (με συγχωρείς για τη γλώσσα). Επίσης, πόσοι και πόσοι νεαροί, ειδικά από μια ηλικία και κάτω, δεν πιστεύουν ακριβώς το ίδιο; Οπότε εξαρτάται από το τι επιδιώκει κάθε ένας, μικρή μου. Εσύ που πήγες εκεί για μια χάρη σε φίλη, όπως λες, προφανώς δεν αποσκοπούσες σε κάτι και φαντάζομαι ότι δεν σε πολυενδιέφερε κιόλας να κάνεις κάτι με έναν άγνωστο. Δεν ισχύει το ίδιο για κάθε κοπέλα, βέβαια. Καταλαβαίνω τι λες και ως ένα σημείο συμφωνώ, απλά, όπως το βλέπω, είναι και το τι περιμένει καθείς από μια κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Επομένως, αν κάποιες κοπέλες θέλουν απλά να γκομενίσουν, για να το πω ευγενικά, μια συμπεριφορά χαζογκόμενας πιθανότατα τις ευνοεί περισσότερο από μια μετρημένη συμπεριφορά. Θα έλεγα πως παίρνουν ακριβώς αυτό που θέλουν, όμως και, εφόσον τις καλύπτει, εγώ τουλάχιστον δεν θα τις έκρινα αυστηρά. Ναι, δεν θα έκανα παρέα μαζί τους και σε καμιά περίπτωση δεν θα τις αντέγραφα, αλλά αυτό είναι απλά δική μου επιλογή με βάση το πώς επιθυμώ εγώ να βλέπω τον εαυτό μου, τι είδους σχέση επιθυμώ να έχω με τον εκάστοτε σύντροφό μου κτλ. Κάθε ένας κάνει τις επιλογές του και μη νομίζεις πως τις κάνει κατά λάθος ή μη συνειδητά. Δεν παίρνουν απλά αυτό που τους αξίζει με βάση αυτό που προσφέρουν, λοιπόν, παίρνουν αυτό που εξαρχής επιθυμούσαν να πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς και εγώ εκεί κατέληξα! Ότι εν τέλη γιατί να αναρωτιέμαι για αυτές; όταν ανέχονται τέτοιες καταστάσεις σημαίνει πως ουσιαστικά τις επιθυμούν! Παρολαυτα ακομα σοκάρομαι που υπάρχουν γυναίκες με τόσο χαμηλό αυτοσεβασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι σίγουρη αν έχει να κάνει με έλλειψη αυτοσεβασμού ή με ένα διαφορετικό είδος αυτοσεβασμού, ωστόσο σίγουρα δεν αξίζει να αναρωτιέσαι και να ασχολείσαι! Εφόσον δεν είσαι αναγκασμένη να τις ανέχεσαι στο στενό σου κύκλο, let them be :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή